Παρολίγον αεροπορικό δυστύχημα με τον Harrison Ford

harrison-ford
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο έμπειρος πιλότος και ηθοποιός απέφυγε την τελευταία στιγμή σύγκρουση με ένα Boeing 737.

Ο Harrison Ford είναι γνωστός για το πάθος του με τα αεροπλάνα, πάθος που παραλίγο να τον εμπλέξει σε σοβαρό δυστύχημα. Πιο συγκεκριμένα, ενώ πετούσε με ένα μονοκινητήριο Husky, λίγο έλλειψε να συγκρουστεί με ένα Boeing 737 της American Airlines κατά την προσγείωση. Ο ηθοποιός, όπως φαίνεται, επιχείρησε να προσγειώσει το σκάφος του σε λάθος αεροδιάδρομο, στο John Wayne Airport της Καλιφόρνια.

Οι εκλεκτές εναέριας κυκλοφορίες έδωσαν οδηγίες στον Ford να προσεγγίσει συγκεκριμένο αεροδιάδρομο. Για άγνωστο λόγο, όμως, σημειώνει το NBC, ο Ford πέταξε πάνω από το Boeing με 110 επιβάτες, το οποίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για το Ντάλας. Στη συνομιλία του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, μάλιστα, ο σαστισμένος Ford ακούγεται να ρωτάει εάν το αεροσκάφος «έπρεπε να είναι από κάτω» του.

Το συμβάν αποτελεί παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, οπότε και έχει διαταχθεί έρευνα. Ο ηθοποιός μπορεί να αντιμετωπίσει μια απλή επίπληξη ή ακόμα και να του αφαιρεθεί η άδεια πιλότου. Πάντως ο Ford θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος και εξαιρετικός πιλότος.