Oscars 2017: Έγραψε ιστορία η Viola Davis με το «triple crown» υποκριτικής

viola-davis
ΤΡΙΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κατακτά τα μεγάλα βραβεία για ερμηνείες σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Με το βραβείο Oscar καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου που απέσπασε για την ερμηνεία της στο «Fences», η Viola Davis μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ ηθοποιών με ένα «triple crown» υποκριτικής, έχοντας κερδίσει στο παρελθόν βραβεία Emmy και Tony. Το 2015 είχε λάβει βραβείο Emmy για τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «How To Get Away With Murder», ενώ το 2001 και το 2010 κέρδισε βραβεία Tony για τις ερμηνείες της στις θεατρικές παραστάσεις «King Hedley II» και «Fences», αντίστοιχα.

Έτσι, η Davis γίνεται η πρώτη Αφροαμερικανίδα ηθοποιός που κατακτά τα μεγάλα βραβεία για ερμηνείες σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Στο παρελθόν, η Whoopi Goldberg έχει κερδίσει Emmy, Oscar, Tony (αλλά και ένα Grammy), όμως τα βραβεία Emmy και Tony δεν ήταν στις κατηγορίες της υποκριτικής. Πέραν της Davis, μόλις άλλοι 22 ηθοποιοί έχουν πετύχει το triple crown υποκριτικής, όπως η Helen Mirren, η Maggie Smith, ο Al Pacino και ο Jeremy Irons.

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).