Μια συνεργασία Kubrick-Lynch θα ήταν ό,τι πιο τρομακτικό

the-shining
ΤΡΙΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ένας σινεφίλ δείχνει πώς, με ένα mash up βίντεο διάρκειας οχτώ περίπου λεπτών.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα γινόταν πιο παράξενη και τρομακτική η «Λάμψη» του Stanley Kubrick; Ένας σινεφίλ έχει επιχειρήσει να δώσει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα με ένα mash up βίντεο διάρκειας οχτώ περίπου λεπτών, εντάσσοντας στην «Λάμψη» σκηνές και μουσική από ταινίες του David Lynch.

Πιο συγκεκριμένα, η «Μπλε Λάμψη» του Richard Vezina συνδυάζει την ταινία του Kubrick με σκηνές και εικόνες από την «Ατίθαση καρδιά», το «Μπλε βελούδο» και την «Χαμένη λεωφόρο», μεταξύ άλλων, του Lynch. Το αποτέλεσμα, όπως θα δείτε, είναι άκρως εντυπωσιακό με τις σκηνές από το «Twin Peaks» να δένουν αρμονικά με την «Λάμψη». Ο Veniza επένδυσε το mash up του με μουσική από τις ταινίες του Lynch, δίνοντας μια (ακόμα πιο) απόκοσμη έμφαση στα closeups του Jack Nicholson.

Αν και το συγκεκριμένο mash up δημοσιεύτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, η επιστροφή του «Twin Peaks» στην μικρή οθόνη έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον για τον David Lynch, με πολλά άλλα αντίστοιχα mash ups στο YouTube και το Vimeo να εμφανίζονται τελευταία.