Αυτό το ξέρατε για τη Charlize Theron;

auto-to-kserate-gia-ti-charlize-theron

Η Charlize Theron ως ραδιούργα Βασίλισσα Ραβένα στην ταινία «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός».

ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ξεκίνησε ως μοντέλο, συνέχισε ως χορεύτρια κλασικού μπαλέτου και έχει φτάσει σήμερα να είναι μία από τις πιο ταλαντούχες και πολυσυζητημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Τι κρύβεται όμως πίσω από τον λαμπερό αυτό «μύθο» της Charlize Theron;

Το click@Life συνεπές στις υποσχέσεις του ότι γνωρίζει … τα πάντα γύρω από το σινεμά, σας παρουσιάζει τα 14+1 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για την …κακιά βασίλισσα Ραβένα, σύμφωνα με την ταινία «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός», την τελευταία ταινία δηλαδή της Charlize Theron, που παίζεται αυτές τις μέρες στις σκοτεινές αίθουσες.

1. Για αρχή σας ενημερώνουμε, ότι η Charlize είναι νοτιοαφρικανή, γέννημα θρέμμα και από τους δύο γονείς της, αν και ο πατέρας της έχει καταβολές από Ολλανδία και η μητέρα της από Γερμανία.

2. Μητρική της γλώσσα είναι τα αφρικάνικα, τα οποία μιλάει ανελλιπώς με τη μητέρα της, και αγγλικά έμαθε βλέποντας αμερικάνικη τηλεόραση.

3. Η Charlize ξεκίνησε το modeling στην ηλικία των 14 ετών.

4. Ένα χρόνο αργότερα, όταν η μικρή Charlize ήταν 15 ετών, η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της Charlie, βρισκόμενη σε αυτοάμυνα. Κατηγορίες δεν της απαγγέλθηκαν ποτέ.

5. Σιχαινόταν το modeling, και έτσι στράφηκε στη μεγάλη της αγάπη το κλασικό μπαλέτο. Αν και χόρεψε στην Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη, κλασικά έργα όπως «Η λίμνη των Κύκνων» και ο «Καρυοθραύστης» ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο την ανάγκασε να αποσυρθεί για πάντα. Έτσι άλλαξε καριέρα.

6. Στα 19 της η μητέρα της, βλέποντας ότι η Νότιος Αφρική δεν έχει προοπτικές για την καριέρα της κόρης της, της αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή, μάλιστα, για να ανοίξει τα...φτερά της στο Los Angeles.

7. Άγνωστη μεταξύ αγνώστων, πηγαίνει μία μέρα στην τράπεζα στην Hollywood Boulevard, να εξαργυρώσει μία επιταγή 500 δολαρίων, που της είχε στείλει η μητέρα της. Όταν η ταμίας της είπε ότι δεν μπορούσε να της δώσει τα χρήματα, γιατί η επιταγή προερχόταν από τράπεζα εκτός ΗΠΑ, εκείνη ξεκίνησε έναν τεράστιο καβγά, ο οποίος έφτασε στα αυτιά του ..ανθρώπου που θα γινόταν ο μάνατζερ της. Έτσι την ανακάλυψε και της πρότεινε την πρώτη της δουλειά.

8. Αφού έγινε γνωστή, ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο της Satine στο «Moulin Rouge!», αλλά τελικά τον ρόλο τον άρπαξε η Nicole Kidman.

9. Πήρε την εκδίκηση της (αλλά και επιπλέον 30 κιλά), κερδίζοντας το Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου το 2004, για την ταινία «Monster», όπου υποδύθηκε την Aileen Wuornos. Η ταινία ήταν πραγματική ιστορία και στις 29 Φεβρουαρίου του 2004, όταν η Charlize κέρδισε το Όσκαρ, η Aileen αν ζούσε, θα έκλεινε τα 48 της χρόνια.

10. Μετά τη βράβευση της, η Νότιος Αφρική την υποδέχτηκε ως ήρωα, ο πρώην πρόεδρος Nelson Mandela την προσκάλεσε σε ειδική εκδήλωση προς τιμή της και εκείνη έβαλε τα κλάματα όταν την αγκάλιασε. Ήταν 11 Μαρτίου του 2004.

Η ερμηνεία που της χάρισε το Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου το 2004, ως Aileen Wuornos στο «Monster»(πηγή: www.imdb.com)

11. Ήταν η πρώτη νοτιοαφρικανή που κέρδισε Όσκαρ.

12. Πάσχει από OCD, δηλαδή ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Το άτομο που πάσχει από ΙΨΔ παγιδεύεται από μια σειρά επαναληπτικών σκέψεων(ιδεοληψίες - obsessions) και συμπεριφορών(ψυχαναγκασμοί - compulsions), που αν και δεν έχουν κανένα νόημα ακόμη και για τον ίδιο τον πάσχοντα, προκαλούν μεγάλη δυσφορία και είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν. Η ΙΨΔ κατατάσσεται στις αγχώδεις διαταραχές.

13. Παρόλα αυτά κερδίζει 2 εκατ. δολάρια το χρόνο διαφημίζοντας το άρωμα «J'Adore» του Dior, και ακόμα 2.5 εκατ. δολάρια περίπου το χρόνο για να «λανσάρει» τον ελβετικό οίκο ρολογιών, Raymond Weil.

14. Απίστευτο αλλά αρνήθηκε την προσφορά του Clint Eastwood να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «J. Edgar» δίπλα στον Leonardo DiCaprio, επειδή ήθελε να αφιερωθεί full time στην «Χιονάτη και τον Κυνηγό»

Και bonus: για αυτόν τον ρόλο, δηλαδή της Βασίλισσας Ραβένα, άφησε στα «κρύα του λουτρού» όχι μόνο την Winona Ryder αλλά και την Angelina Jolie, οι οποίες ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν ως κακιές βασίλισσες.