Η Emma Watson απαντά σε φανς της Beyoncé περί υποκρισίας

emma-watson Chris Pizzello
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Αφορμή μια συνέντευξη της ηθοποιού από το 2014 όπου φέρεται να επικρίνει την Beyoncé.

Η πρόσφατη φωτογράφιση της Emma Watson για το περιοδικό Vanity Fair προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς να κατηγορούν την ηθοποιό για «υποκρισία», δεδομένων των φεμινιστικών αντιλήψεών της. Η ίδια η Watson απάντησε στην κριτική που της ασκήθηκε, εξηγώντας πως «ο φεμινισμός δεν είναι ένα ραβδί για να χτυπάς άλλες γυναίκες με αυτό».

Παρά την απάντηση της ηθοποιού, φανς της Beyoncé την κατέκριναν παραθέτοντας μια συνέντευξη της Watson από το 2014, όπου φέρεται να επικρίνει την τραγουδίστρια λέγοντας «από την μια κατηγοριοποιεί τον εαυτό της ως φεμινίστρια και από την άλλη στην κάμερα [που χρησιμοποιήθηκε στο ομώνυμο δίσκο της από το 2013] ένιωθε αρκετά αρρενωπή, ως μια αρρενωπή ηδονοβλεπτική εμπειρία [της Beyoncé]».

Η ηθοποιός απάντησε παραθέτοντας περισσότερα αποσπάσματα της συνέντευξης όπου αναφέρεται στην Beyoncé. Η Watson ξεκαθαρίζει ότι είναι λίγο «νευρική» γιατί δεν έχει κατασταλάξει ακόμα στο τι πιστεύει για τον δίσκο της Beyoncé. «Θαυμάζω την αυτοπεποίθηση της που βγάζει την μουσική της κατά αυτό τον τρόπο, ανάμεσα σε όλες αυτές τις πολύ εντυπωσιακές παραστάσεις του MTV. Από την μια κατηγοριοποιεί τον εαυτό της ως φεμινίστρια και από την άλλη η κάμερα [στο ομώνυμο δίσκο] ένιωθε αρκετά αρρενωπή, ως μια αρρενωπή ηδονοβλεπτική εμπειρία [της Beyoncé]».

Συνεχίζοντας, η Watson συμπληρώνει: «Θα έλεγα πως δίνει την εντύπωση ότι “μπορώ να είμαι φεμινίστρια, μπορώ να είμαι διανοούμενη, μπορώ να είμαι ένα σωρό άλλα πράγματα, αλλά μπορώ επίσης να είμαι καλά με τη θηλυκότητά μου, να είμαι όμορφη και όλα αυτά τα πράγματα τα οποία πίστευα πως μπορεί να ακυρώνουν το μήνυμα μου ή τι πρεσβεύω”. Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον για τον δίσκο, είναι τόσο περιεκτικό και βάζει τον φεμινισμό, τη θηλυκότητα και τη γυναικεία χειραφέτηση σε ένα τόσο ευρύ φάσμα».