Νέες καθυστερήσεις στη συνέχεια του «Avatar»

avatar
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Cameron: «Δε δημιουργούμε το “Avatar 2”, αλλά τα “Avatar 2, 3, 4 και 5”».

Η πρώτη από τις τέσσερις συνέχειες του «Avatar 2» δεν θα κυκλοφορήσει τελικά τα Χριστούγεννα του 2018, όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο James Cameron. Σύμφωνα με δηλώσεις του σκηνοθέτη στην Toronto Star, δεν έχει οριστεί ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Fox είχε ανακοινώσει την κυκλοφορίας μιας άτιτλης ταινίας της Lightstorm Entertainment του Cameron για τις 21 Δεκεμβρίου του 2018, με πολλά μέσα να κάνουν λόγο για την πολυαναμενόμενη συνέχεια στο «Avatar» του 2009.

Ο Cameron ετοιμάζει τις τέσσερις συνέχειες στο «Avatar» ταυτόχρονα.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι πρόκειται για μια σειρά κυκλοφοριών. Οπότε, δε δημιουργούμε το “Avatar 2”, αλλά τα “Avatar  2, 3, 4 και 5”», εξήγησε ο Cameron, για να παρομοιάσει στη συνέχεια την «επική επιχείρησή» του με την κατασκευή του Φράγματος των Τριών Φαραγγιών της Κίνας. Ο σκηνοθέτης έχει σχέδια για τέσσερις συνέχειες, τις οποίες δουλεύει ταυτόχρονα. Τον περασμένο Απρίλιο, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τα σενάρια είναι έτοιμα και πως η διαδικασία του κάστινγκ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με τους Sam Worthington, Zoe Saldana και Sigourney Weaver να επιστρέφουν στους ρόλους τους.

Στα τέλη του 2016, η Weaver είχε εκφράσει την απαισιοδοξία της στο Hollywood Reporter σχετικά με την ενδεχόμενη κυκλοφορία του «Avatar 2» το 2018, δεδομένου ότι η ταινία δεν είχε μπει ακόμα στο στάδιο παραγωγής. Η ίδια πάντως συμπλήρωσε ότι έχει διαβάσει τα σενάρια τριών εκ των τεσσάρων συνεχειών του Cameron και είναι ενθουσιασμένη, λέγοντας ότι είναι «ακόμα πιο συναρπαστικά» από την πρώτη ταινία.