Τα επόμενα σκηνοθετικά σχέδια του Ridley Scott

ridley-scott
ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Έρχονται η επιστροφή του «Μονομάχου» και η απαγωγή του κληρονόμου των Getty.

Εκτός από τις πολλές συνέχειες στη σειρά ταινιών «Alien» που έχει σχεδιάσει, ο Ridley Scott αποκάλυψε ότι τον ενδιαφέρει να κάνει μια συνέχεια στον «Μονομάχο». Παρά το γεγονός ότι ο ήρωας της ταινίας πεθαίνει στο τέλος, ο ίδιος φέρεται να έχει βρει πώς θα τον φέρει πίσω. «Είχα αυτή την κουβέντα με το στούντιο. Αλλά υπάρχει τρόπος να τον φέρουμε πίσω».

Προφανώς, η νέα ταινία θα μπορούσε να είναι ένα πρίκουελ, εστιάζοντας στις περιπέτειες του Μάξιμου Δέκιμου Μερίδιου και το πώς αναρριχήθηκε στην ιεραρχία του ρωμαϊκού στρατού. Ακόμη και μια συνέχεια θα ήταν εφικτή (χωρίς απαραίτητα να μπλέκεται το υπερφυσικό στοιχείο), αλλά σίγουρα ο Ridley Scott θα έχει αρκετό χρόνο για να ξεκαθαρίσει την προσέγγισή του, αφού δεν έχει βρει ακόμα στούντιο, ούτε έχει συμφωνήσει ακόμα ο Russell Crowe για μια επιστροφή. Ο Scott παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε εάν θα γίνει η ταινία, καθώς έχουν περάσει 17 χρόνια από τον «Μονομάχο», αλλά προσπαθεί να πείσει από την πλευρά του τον Crowe. Ο ηθοποιός έχει εκφράσει ενδιαφέρον για μια πιθανή επιστροφή στον ρόλο. Μάλιστα, είχε αναθέσει στον Nick Cave να γράψει μια συνέχεια για την ταινία με τις περιπέτειες του Μάξιμου στην μεταθανάτιο ζωή.

Μέχρι να αποφασίσει πώς θα προσεγγίσει μια πιθανή συνέχεια στον «Μονομάχο», ο Scott φέρεται να ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις για το δράμα «All The Money In The World», η οποία αφηγείται την απαγωγή του John Paul Getty III, κληρονόμου της πετρελαιοπαραγωγικής δυναστείας των Getty. Η ταινία θα εστιάζει στην Gail Harris, μητέρα του παιδιού, η οποία επιχείρησε να πείσει τον τσιγκούνη και δύστροπο παππού του απαχθέντος παιδιού να πληρώσει τα λύτρα. Τελικά, ο πρεσβύτερος Getty πλήρωσε ένα τμήμα των 17 εκατομμυρίων που ζητούσαν οι απαγωγείς όταν του έστειλαν το αυτί του παιδιού.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Scott είχε κατά νου την Angelina Jolie για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, η οποία όμως δεν μπόρεσε να έρθει σε συμφωνία λόγω προγράμματος. Δεύτερη επιλογή για τον ρόλο είναι η Natalie Portman, ενώ πηγές αναφέρουν ότι ο σκηνοθέτης συναντήθηκε με τον Jack Nicholson για τον ρόλο του παππού. Όπως φαίνεται, ο Scott θα επικεντρώσει πάνω στο «All The Money In The World», οπότε η σχεδιαζόμενη μεταφορά του «The Cartel» του Don Winslow, καθώς και η μίνι σειρά με τον Danny Boyle για το FX θα καθυστερήσουν.