Επιστρέφει τελικά το «Matrix»

matrix
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Άγνωστο εάν πρόκειται για reboot, συνέχεια ή πρίκουελ στη σειρά επιστημονικής φαντασίας.

Ο κόσμος του «Matrix» θα επιστρέψει τελικά στην μεγάλη οθόνη, αφού η Warner Bros. Pictures βρίσκεται σε συζητήσεις για να επαναφέρει την πρωτοποριακή σειρά επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε, με συνολικά έσοδα της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε πέρυσι, πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα franchises όλων των εποχών. Για την ώρα, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και είναι άγνωστο εάν θα πρόκειται για reboot, συνέχεια ή πρίκουελ.

Σύμφωνα με το άρθρο του Hollywood Reporter, ο Zak Penn, σεναριογράφος του «X-Men 2», βρίσκεται στα υπόψιν της Warner Bros. για να γράψει το σενάριο μιας νέας ταινίας, ενώ ο Michael B. Jordan φέρεται να είναι υποψήφιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το όλο εγχείρημα είναι του παραγωγού της πρωτότυπης τριλογίας Joel Silver, ο οποίος προσέγγισε την Warner Bros. για μια πιθανή επιστροφή της σειράς. Όπως εξηγεί το άρθρο, οι αδερφές Wachowski που έγραψαν και σκηνοθέτησαν την πρωτότυπη τριλογία δεν έχουν καμία εμπλοκή στις συζητήσεις, αν και η Warner ελπίζει να αποσπάσει τη συγκατάθεσή τους προτού συνεχίσει. Ο Silver, ο οποίος δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις πια με τις Wachowskis, είχε πουλήσει το μερίδιο τού franchise που του ανήκει στην Warner Bros. το 2012 για περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.

O Michael B. Jordan ενδέχεται να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία «Matrix».

Η πρώτη ταινία της σειράς επιστημονικής φαντασίας, με τον Keanu Reeves στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κυκλοφόρησε το 1999 και έγραψε ιστορία με την πρωτοποριακή χρήση ψηφιακών εφέ. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα «Matrix Reloaded» και το «Matrix Revolutions» το 2003, καθώς και το «Animatrix», μια ανθολογία animated ταινιών μικρού μήκους.