O Ben Affleck μιλά για τη μάχη που δίνει κατά του αλκοολισμού

ben-affleck
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

«Δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια όταν την χρειάζεσαι», αποκάλυψε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, ο Ben Affleck μίλησε ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το αλκοόλ και τα βήματα που έχει κάνει για να τα αντιμετωπίσει. Όπως εξηγεί, αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει καλύτερος πατέρας και τα παιδιά του να ξέρουν ότι «δεν υπάρχει ντροπή να λαμβάνεις βοήθεια, όταν την χρειάζεσαι». Ο Affleck ευχαριστεί την πρώην σύζυγο και μητέρα των τριών παιδιών του, Jennifer Garner, για τη στήριξη της στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Έχω ολοκληρώσει τη θεραπεία για εθισμό στο αλκοόλ, κάτι το οποίο έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν και θα συνεχίζω να αντιμετωπίζω. Θέλω να ζήσω τη ζωή στο έπακρο και να είμαι ο καλύτερος πατέρας που μπορώ να γίνω. Θέλω τα παιδιά μου να ξέρουν ότι δεν υπάρχει ντροπή να ζητάς βοήθεια, όταν την χρειάζεσαι, και να είμαι πηγή δύναμης για καθένα εκεί έξω που χρειάζεται βοήθεια αλλά φοβάται να κάνει το πρώτο βήμα. Είμαι τυχερός που έχω την αγάπη της οικογένειας και των φίλων μου, συμπεριλαμβανομένης και της Jen [Garner], η οποία με έχει στηρίξει και πρόσεξε τα παιδιά μας καθώς ξεκίνησα τη δουλειά που προγραμμάτισα: αυτό το πρώτο από πολλά βήματα προς μια θετική ανάρρωση», ανακοίνωσε ο Affleck.

O Ben Affleck και η Jennifer Garner απέκτησαν μαζί τρία παιδιά και χώρισαν το 2015.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν προβλήματα εθισμού στο αλκοόλ και τον τζόγο. Το 2001 ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ και αργότερα δήλωσε ότι η εμπειρία αποτέλεσε «προληπτικό χτύπημα», αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι υπάρχει ιστορικό αλκοολισμού στην οικογένειά του.