Captain America εναντίον Donald Trump και ρατσιστών

chris-evans-captain-america
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ο Chris Evans αποκαλύπτει πως δε φοβάται να χάσει fans από τις δηλώσεις του.

Ενδεχομένως ο ρόλος του Captain America να έχει επηρεάσει λίγο τον Chris Evans, ο οποίος πρόσφατα κατέκρινε δημοσίως τους υποστηρικτές ρατσιστικών οργανώσεων και την παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ. Πρώτος στην λίστα του Evans ήταν ο David Duke, πρώην ηγέτης της Ku Klux Klan, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως «Ευρωαμερικάνος ακτιβιστής». Ο Duke με τη σειρά του κατέκρινε τον ηθοποιό για τις διαφυλετικές τους σχέσεις, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «μισεί της γυναίκες των ανθρώπων του», με τον Evans να απαντά: «δεν τις μισώ, αυτή είναι η δική σου μέθοδος. Εγώ αγαπώ. Δοκίμασέ το. Είναι πιο ισχυρό από το μίσος. Μας ενώνει. Υπόσχομαι ότι [η αγάπη] βρίσκεται μέσα σου, κάτω από την οργή και τον φόβο».

Αργότερα ο Evans εξέφρασε την αντίθεση στον διορισμό του Jeff Sessions ως Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του σχετικά με τη μετανάστευση καθώς και για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο για τις σχέσεις μελών του επιτελείου του Trump με την Ρωσία. Συνεχίζοντας κατέκρινε τον γερουσιαστή από την Αϊόβα Steve King λόγω των πεποιθήσεών του για την ευγονική, λέγοντας ότι «αυτός ο άνθρωπος δεν έχει θέση στην πολιτική».

Από τα πυρά του ηθοποιού δεν ξέφυγε, όπως ήταν φυσικό, ούτε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του στο Esquire ο ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τον Donald Trump. «Νιώθω θυμό. Νιώθω οργή. Είναι απίστευτο. «Ο κόσμος ήθελε απεγνωσμένα να ακούσει ότι υπάρχει κάποιος άλλος που φταίει. Ήταν τόσο χαρούμενοι που άκουσαν ότι κάποιος είναι θυμωμένος. Ήθελαν να ακούσουν ότι η Ουάσιγκτον είναι χάλια. Ήθελαν απλά κάτι καινούργιο χωρίς όμως να το καταλαβαίνουν. Εννοώ ότι άνθρωποι όπως ο Steve Bannon – ο Steve Bannon! – δεν έχουν θέση στην πολιτική» δήλωσε ο Evans στο περιοδικό.

Όπως είναι φυσικό, οι πολιτικοποιημένες δηλώσεις του Evans μπορεί να του στοιχίσουν επαγγελματικά, κάτι το οποίο αναγνωρίζει και ο ίδιος. Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι εργάζεται «σε μια βιομηχανία που πρέπει να κόβεις εισιτήρια. Αλλά, Θεέ μου, δεν θα μπορούσα να αντικρίσω τον εαυτό μου στον καθρέπτη, εάν είχα σοβαρές σκέψεις για κάτι και δεν μιλούσα» για να καταλήξει ότι «το θέμα είναι πώς εκφράζεσαι. Επιτρέπεται να διαφωνούμε. Εάν πω τη γνώμη μου και ως αποτέλεσμα ο κόσμος δεν θέλει να δει τις ταινίες μου, δεν με πειράζει».