Ο Steven Spielberg μιλά για τον ρόλο του Harrison Ford στον «ET»

et
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

O Ford υποδύθηκε τον διευθυντή του σχολείου όπου φοιτούσε ο νεαρός πρωταγωνιστής της ταινίας.

Για καιρό κυκλοφορούσε μια κομμένη σκηνή του «ΕΤ» στο διαδίκτυο σε κακή ποιότητα, στην οποία εμφανιζόταν ο Harrison Ford, αλλά λίγα πράγματα ήταν γνωστά για τον ρόλο του στην ταινία. Τώρα, για πρώτη φορά, ο Steven Spielberg μίλησε για αυτό τον μικρό ρόλο του Ford, ο οποίος κόπηκε από την τελική εκδοχή της ταινίας που κυκλοφόρησε. Ήταν μόλις η δεύτερη συνεργασία του σκηνοθέτη με τον ηθοποιό, μετά την πρώτη ταινία της σειράς «Indiana Jones».

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, ο Spielberg εξήγησε ότι ο Ford έπαιζε τον διευθυντή στο σχολείο στο οποίο φοιτούσε ο νεαρός πρωταγωνιστής της ταινίας, ο Έλιοτ (τον οποίο ενσάρκωσε ο Henry Thomas). «Έκανε μια σκηνή όπου ο ΕΤ είναι σπίτι και υψώνει στον αέρα όλα τα πράγματα για τον μεταδότη του πάνω στις σκάλες. Ο Έλιοτ βρίσκεται στο γραφείο του διευθυντή μετά το συμβάν με τα βατράχια. Δεν βλέπουμε ποτέ το πρόσωπο του Harrison. Μονάχα ακούμε τη φωνή του και βλέπουμε το σώμα του», εξήγησε ο σκηνοθέτης.

YouTube

Από την κομμένη σκηνή του ΕΤ με τον Harrison Ford ως διευθυντή στο σχολείο του Έλιοτ.

«Η καρέκλα του Έλιοτ αρχίζει και αιωρείται, καθώς ο ΕΤ σηκώνει στον αέρα όλα τα αντικείμενα του μεταδότη ανεβαίνοντας τις σκάλες. Ο Έλιοτ αρχίζει να σηκώνεται από το έδαφος στην καρέκλα του, μέχρι που το κεφάλι του χτυπάει στο ταβάνι. Καθώς γυρνάει ο Harrison, ο ΕΤ χάνει τον έλεγχο από το βάρος, όλα κατρακυλούν στις σκάλες ενώ ο Έλιοτ πέφτει στο έδαφος και προσγειώνεται τέλεια. Μια τέλεια προσγείωση. Ο διευθυντής γυρνάει και σε ό,τι αφορά τον ίδιο, δεν έγινε τίποτα» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης για τον ρόλο του Ford.