Αυτό το ξέρατε για τη Monica Bellucci;

auto-to-kserate-gia-ti-monica-bellucci

ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Απόλυτο «θηλυκό», ανυπέρβλητα όμορφη και σύμβολο του σεξ, η περίπτωση Μόνικα Μπελουτσι είναι από εκείνες τις γυναίκες που εμφανίζονται σαν τους κομήτες, μια φορά στα χίλια χρόνια...

Έχει δώσει άλλο νόημα στον όρο «γυναίκα» και αισθησιασμός, ενώ έχει καταφέρει να καταρρίψει το μύθο της...όμορφης και ατάλαντης, γιατί (ναι) τα έχει και τα δύο. Μέχρι εδώ όλα γνωστά αλλά ποια είναι τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την πανέμορφη Μόνικα;

1.Ο σκηνοθέτης του «Μαλένα» (2000) που έκανε τη Μόνικα Μπελούτσι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύτερο κοινό, Giuseppe Tornatore, είναι υπεύθυνος και για το ασπρόμαυρο τηλεοπτικό διαφημιστικό που έκανε για τους «Dolce & Gabbana».

2. Και σαν να μην έφτανε ότι είναι πανέμορφη και πολυτάλαντη, μιλάει άπταιστα Ιταλικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

3. Στην κόρη της Deva μιλάει μόνο ιταλικά όμως, ενώ η ίδια υπήρξε μοναχοπαίδι.

4. Ο πεθερός της ήταν ο διάσημος ηθοποιός Jean-Pier Cassel, πατέρας δηλαδή του επίσης πολυτάλαντου ηθοποιού και σκηνοθέτη συζύγου της Vincent Cassel.

5. Με τον οποίον ωστόσο, δεν μένουν πάντα μαζί στο ίδιο σπίτι για να...αποφεύγουν τη ρουτίνα. Έτσι αυτός μένει τον περισσότερο καιρό στο διαμέρισμά του στο Παρίσι και εκείνη στο δικό της στο...Λονδίνο.

6. Το επίθετο της είναι τυπικό και συνηθισμένο στην κεντρική Ιταλία. Προέρχεται από το λατινικό «bellutus» και άλλο ένα παράγωγο του είναι και το αριστοκρατικό επίθετο «Belluzzi».

7. Ήταν η πρώτη επιλογή για το ρόλο της Mina Harker, στην ταινία «Τhe league of Extraordinary Gentlemen» του 2003 με τον Sean Connery, αλλά λόγω επιβαρυμένου προγράμματός της, τελικά ο ρόλος πήγε στην Peta Wilson, δηλαδή την τηλεοπτική «Nikita».

8. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα σπούδασε και νομολογία.

9. Στις 8 Νοεμβρίου του 2004, η αψεγάδιαστη Μόνικα ψηφίστηκε από τους γάλλους τηλεθεατές του σόου «La Plus belle femme du monde», ως η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Και αυτός δεν είναι ο μόνος τίτλος που έχει πάρει στη ζωή της.

10. Έκτη πιο σέξι γυναίκα από το περιοδικό Maxim το 1999, ένατη το 2002 και 1η πιο ποθητή γυναίκα τον ίδιο χρόνο από το περιοδικό «Askmen», είναι μερικοί μόνο τίτλοι αναγνώρισης της ομορφιάς της.

11. Η αγαπημένη της ταινία είναι το «Α special day» του Ettore Scola από το 1977.

Bonus: Ενώ το αγαπημένο της ποίημα είναι το «A Silvia» του Giacomo Leopardi.

ΣΟΦΗ ΖΙΩΓΟΥ