Το En Lefko Film Festival φέρνει το σινεμά στην καρδιά της ανοιξιάτικης Αθήνας

ntokimanter-en-leuko
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Η Frontstage S.A. και ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko 87.7 διοργανώνουν το 1ο En Lefko Film Festival, από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2017.

Aπό τη Σιένα Μίλερ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον μέχρι τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, κι από τη νορβηγική ηλεκτρονική μουσική σκηνή, ως τις σημαντικότερες στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέτος η άνοιξη μας επιφυλάσσει ένα νέο, πλούσιο κινηματογραφικό ραντεβού στην καρδιά της Αθήνας. Τα επιμέρους τμήματα της πρώτης διοργάνωσης είναι τα εξής:

Under the Radar - Διαγωνιστικό τμήμα με έπαθλο 5.000€: Ταινίες των μεγάλων δημιουργών του αύριο. Παρουσιάστηκαν σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και αποτέλεσαν αφορμή για ουσιαστικό διάλογο, ωστόσο δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Αθήνα. Οι ταινίες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τμήμα διαγωνίζονται για το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ, βραβείο που θα αποφασίζεται και θα απονέμεται απευθείας από το κοινό του φεστιβάλ στη νικήτρια ταινία. Το συγκεκριμένο τμήμα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2 ελληνικές ταινίες νέων δημιουργών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για το χρηματικό έπαθλο.

Red Carpet: Πολυαναμενόμενες ταινίες σημαντικών σκηνοθετών και πρεμιέρες με τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες του παγκόσμιου σινεμά, έρχονται σε αποκλειστική, πρώτη προβολή για τους θεατές του φεστιβάλ μας.

On Air - Διαγωνιστικό τμήμα με έπαθλο 2.000€ από τον En Lefko 87.7: Μουσικά ντοκιμαντέρ που θα μας κάνουν να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να αγκαλιαστούμε και να συγκινηθούμε, υπό τους ήχους των αγαπημένων μας καλλιτεχνών. Τον ρόλο των κριτών αναλαμβάνουν οι παραγωγοί του En Lefko 87.7 με σκοπό να αναδείξουν το μεγαλύτερο μουσικοκινηματογραφικό αριστούργημα της σεζόν.

Small Screen on Big Screen: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμά του μια ενότητα με προβολές τηλεοπτικών σειρών (κλασικών αλλά και νέων) στην κινηματογραφική οθόνη. Οι τηλεοπτικές εκπλήξεις που θα μας απασχολήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά και τα αριστουργήματα της μικρής οθόνης που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίον διηγούμαστε δημιουργικές ιστορίες, συζητιούνται και προβάλλονται πρώτα εδώ.

EI Scan

Get Creative: Εκτός από τις τελευταίες εξελίξεις σε κινηματογραφικό και τηλεοπτικό επίπεδο, οι λάτρεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις δικές τους δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί ένας online διαγωνισμός, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να γίνουν οι ίδιοι σκηνοθέτες της καθημερινότητάς τους και να αποτυπώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την πόλη μας ξεχωριστή.

Αφιερώματα: Φόρος τιμής σε σπουδαίους δημιουργούς, εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, αλλά και επετειακές προβολές. Θεματικές επιλογές, διαλεγμένες με αγάπη και πάθος για την έβδομη τέχνη.

Midnight Thrills: Ποπ κορν, αίμα και γέλιο μέχρι δακρύων… Κωμωδία και τρόμος στο κέντρο της Αθήνας, με τις πιο απρόβλεπτες, παρανοϊκές ιστορίες τρέλας και πανικού. Ποιος φοβάται τα μεσάνυχτα!

Το σύνολο των προβολών θα πραγματοποιηθεί στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Δαναός, αλλά και σε απροσδόκητες γωνιές της πόλης, με site-specific δράσεις που θα ανακοινωθούν κατά το προσεχές διάστημα.

Περισσότερες πληροφορίες στο elff.gr