Tiki Bar Athens: retro αισθητική και εμπνευσμένα cocktails

tiki-bar-athens-retro-aisthitiki-kai-empneusmena-cocktails

ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα bars της Αθήνας, το Tiki, είναι ένα φιλόξενο στέκι για κάθε λάτρη της ρετρό αισθητικής.

Λίγο πιο πάνω από τη Λεωφόρο Συγγρού στο στενό της Μακρυγιάννη, βρίσκεται ένα μικρό και φιλόξενο bar, που οι νοσταλγοί του παλιού τρόπου διασκέδασης αγαπούν να επισκέπτονται σε κάθε ευκαιρία. Στο Tiki θα ακούσετε μουσική από περασμένες δεκαετίες και θα λικνιστείτε σε ρυθμούς rockabilly, surf, funky soul, latin, disco, calypso και jazz.

Η διακόσμηση του χώρου είναι άκρως καλοκαιρινή, επηρεασμένη από τη χαβανέζικη αισθητική, με πίνακες του Gauguin, όπως επίσης και αμέτρητα πόστερ από exploitation ταινίες της δεκαετίας του '60 και του '70, σε έντονα χρώματα, σαν να ξεπήδησαν από τη φαντασία του Κουέντιν Ταραντίνο. Φωτογραφίες της Betty Page και άλλων pin up girls κοσμούν επίσης, τους κόκκινους τοίχους του Tiki.

Οι καναπέδες είναι κόκκινοι και τα σκαμπό λεοπάρ, προδίδοντας μια exotic punk ατμόσφαιρα. Πολλές χαβανέζικες μάσκες του θεού Tiki και μπαμπού αντικείμενα βρίσκονται διάσπαρτα στον χώρο, που είναι προσεγμένος και εμπνευσμένος μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια.

Μεγάλο ατού του Tiki είναι τα υπέροχα cocktails του. Με έναν τεράστιο κατάλογο-βιβλίο, ο επισκέπτης θα δυσκολευτεί πολυ να επιλέξει από την τεράστια ποικιλία. Οι τιμές είναι λογικές και η ποσότητα γενναία, δεν θυμίζει τίποτα από τα «τσιγκούνικα» ποτά άλλων μαγαζιών.

Παρατηρήστε τον υπέροχο χώρο, αλλά και το κοινό του bar, που αναβιώνοντας τα pin up girls ή τους πρωταγωνιστές της ταινίας Grease μοιάζουν να ξεπήδησαν από άλλη εποχή. Τα αγόρια φοράνε τιράντες και μπριγιαντίνη, ενώ τα κορίτσια πολύχρωμα φορέματα, λουλούδια στα μαλλιά και αφήνουν ακάλυπτα τα ναυτικά τατουάζ στα χέρια τους.

Σχεδόν κάθε μήνα, το Tiki φιλοξενεί bazaar για τους λάτρεις του ρετρό, και μετατρέπεται σε έναν παράδεισο για αυτούς που αναζητούν vintage αξεσουάρ ή σπάνια βινύλια. Η μικρή του σκηνή έχει φιλοξενήσει συγκροτήματα από την εγχώρια και τη διεθνή μουσική σκηνή, όπως Johanthan Richman, Messer Chups, Jimmy Tenor και Wedding Present.

Η διασκέδαση για όσους αναζητούν κάτι «ψαγμένο», αλλά ταυτόχρονα φιλικό, είναι εγγυημένη στον χώρο του Tiki που θα σας ταξιδέψει για λίγο νοητά στη χώρα των hula girls.

Πληροφορίες: Tiki, Φαλήρου 15, Κουκάκι, 210-9236908, www.tikiathens.com .

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ