Αφιέρωμα των ARTéfacts Εnsemble στον Φρανκ Ζάππα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

artefactsensemble
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το δραστήριο και πάντα δημιουργικό σχήμα ARTéfacts Εnsemble παρουσιάζει μια παράσταση-συναυλία προς τιμήν του Φρανκ Ζάππα, από τους σημαντικότερους μουσικούς του 20ού αιώνα.

Συνδυάζοντας στοιχεία από τη ροκ, την τζαζ, ακόμη κι από τη λαϊκή μουσική,  αλλά και τη σύγχρονη κλασική, ο Ζάππα ήταν ένα πνεύμα ασυμβίβαστο που δεν έπαψε να ασκεί κριτική, μέσω των στίχων του, ακόμα και στη μουσική βιομηχανία που τον υποστήριζε.

Η παράσταση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα του έργου του και ξεφεύγει από το πλαίσιο μιας συνηθισμένης συναυλίας, καθώς περιλαμβάνει σκηνική δράση με θεατρικά και χιουμοριστικά στοιχεία, σε ύφος παρόμοιο με αυτό των συναυλιών του καλλιτέχνη. Οι μουσικοί του σχήματος συζητούν μεταξύ τους, τραγουδούν ή παίζουν διαφορετικά όργανα, στοχεύοντας στη σάτιρα και τον κοινωνικό σχολιασμό.

Σκηνοθεσία: Λουίζος Ασλανίδης
Μουσική προσαρμογή: Μάνος Βεντούρας
Ηθοποιοί: Δημήτρης Δημόπουλος
Μουσικοί: Θοδωρής  Βαζάκας (κρουστά), Κώστας Σερεμέτης (κρουστά), Guido De Flaviis (σαξόφωνο), Σπύρος Τζέκος (κλαρινέτο), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο), Δημήτρης Γκόγκας (τρομπέτα), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι), Μάνος Αναγνωστόπουλος (ηλ. μπάσο), Βαγγέλης Μπαλιούσης (drums), Μάξιμος Δράκος (πλήκτρα)
Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Κακάρογλου

Info
9 Ιουλίου 2017, στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: Από 5€ έως 15€
Φοιτητικό: 10€
ΑΜΕΑ: 5€
Αγορά εισιτηρίων εδώ.