5 cocktails made... in Italy

5-cocktails-made-in-italy-cocktails-made-in-italy

ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Εκτός από την λαχταριστή pizza και το αφράτο tiramisu, η Ιταλία έχει να επιδείξει κι έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από το αλκοόλ. Δίπλα στα εξαιρετικά κρασιά της και τον πλούσιο και αρωματικό της εσρπέσο, η χώρα παράγει κι έναν σημαντικό αριθμό από ποτά, ενώ συνέβαλε καθοριστικά και σε ορισμένα κλασικά cocktails, που πλέον είναι περιζήτητα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η HuffingtonPost παρουσιάζει πέντε cocktails που έχουν ως βάση τους μερικά ιταλικά χαρακτηριστικά ποτά, όπως το prosecco, το campari και το Averna Amaro. Δοκιμάστε τα και… buona fortuna!

Americano

Το Negroni ίσως είναι η πιο διάσημη συνταγή cocktail με Campari, όμως το Americano κρύβεται πίσω από αυτό. Πρόκειται για μια ιταλική γεύση που κρατάει από το 1860. Η διαφορά των δύο cocktails έγκειται στο ότι το Americano χρησιμοποιεί σόδα αντί για gin.

• 1 δόση campari

• 1 δόση Βερμούτ

• Σόδα

Αναμίξτε το Campari και το βερμούτ σε ποτήρι γεμάτο με πάγο, προσθέστε μια δόση σόδας, σερβίρετε -κατά προτίμηση- σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρετε με μια φλούδα πορτοκαλιού.

Tazza Di Vita

Αγγούρι, χυμός lime, σόδα και gin είναι όλα συστατικά ενός υπέροχου καλοκαιρινού cocktail. Αυτό όμως, που κάνει το Tazza Di Vita μοναδικό, είναι η γλυκόπικρη γεύση του γλυκού σισιλιάνικου λικέρ Averna Amaro. Το «ποτήρι γεμάτο ζωή» (όπως είναι στα ελληνικά το όνομά του cocktail) είναι εξαιρετικό για να συνοδεύσει το brunch σας ή για να σας κρατήσει συντροφιά ένα ζεστό απόγευμα.

• ¼ του ποτηριού ψιλοκομμένο αγγούρι

• 2 φυλλαράκια μέντας

• Μια κοφτή κουταλιά απλό σιρόπι

• 2 δόσεις Averna Amaro

• Μισή δόση Gin

• ¼ φρέσκο χυμό lime

• Σόδα

Προσθέστε στο shaker την μέντα, το αγγούρι και το σιρόπι. Βάλτε σιγά σιγά το Averna, το gin και το lime και γεμίστε με πάγο. Ανακινείστε καλά και σουρώστε σε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Συμπληρώστε τη σόδα και γαρνίρετε με μέντα και μια φέτα αγγούρι.

Bellini

Δεν θα γινόταν φυσικά, να απουσιάζει από τη λίστα μας αυτό το βασισμένο στο prosecco cocktail, που ανακαλύφθηκε στο Harry's Bar στη Βενετία. Αυτή η εποχή είναι και η καταλληλότερη για να απολαύσετε ένα Bellini. Είναι η εποχή των ροδάκινων και ένα ποτό με χρώμα ροζ-πορτοκαλί και ανθρακούχο είναι ιδανικό για την παραλία.

• 1,5 δόση φρέσκο χυμό ροδάκινο

• 1 δόση παγωμένο prosecco

Αναμίξτε τον χυμό ροδάκινου και το prosecco σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και γαρνίρετε με μια φέτα ροδάκινο.

Remnants of Summer

Το αγαπημένο ποτό των Ιταλών Bartender, το αρωμάτικό Fernet-Branca έχει από μόνο του μια πολύ δυνατή γεύση. Συνδυασμένο με αγγούρι, λικέρ maraschino, χυμό lime, αφρώδες κρασί και τεκίλα φτιάχνει ένα ισορροπημένο καλοκαιρινό ποτό.

• 2 φέτες αγγούρι

• ¾ φρέσκο χυμό λεμονιού

• 1/2 λικέρ Maraschino

• 1,5 τεκίλα

• 1/3 Fernet-Branca

• 1 αφρώδες κρασί

Σε ένα shaker αναμιγνύουμε το αγγούρι, το lime και το λικέρ maraschino. Προσθέστε και τα υπόλοιπα συστατικά και βάλτε πάγο. Ανακινείστε πολλές φορές και σουρώστε σε ένα παγωμένο μεγάλο ποτήρι με πόδι. Γαρνίρετε με μια φέτα αγγούρι.

Dieci E Lode

«Dieci e lode» είναι ο μεγαλύτερος βαθμός που μπορεί να πάρει ένας Ιταλός μαθητής. Και σίγουρα, θα βάλετε κι εσείς αυτό τον βαθμό στο συγκεκριμένο cocktail. Χυμός grapefruit, gin και Campari μεταμορφώνονται σε έναν απίστευτο συνδυασμό.

• 1/2 campari

• 2,5 Gin

• 1,5 χυμός grapefruit

Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα shaker και προσθέστε πάγο. Ανακινείστε καλά και σουρώστε σε ένα παγωμένο ποτήρι Martini. Γαρνίρετε με μια φέτα lime.