8 προτάσεις για το βράδυ της πρώτης αυγουστιάτικης πανσελήνου

8-protaseis-gia-to-bradu-tis-protis-augoustiatikis-panselinou-protaseis-gia-to-bradu-tis-protis-augoustiatikis-panselinou

Galaxy Hilton

ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Ο φετινός Αύγουστος έχει δύο πανσελήνους, στις 2 και στις 31 του μηνός. Το click@Life σας προτείνει 8 τρόπους για να χαρείτε το ολόγιομο φεγγάρι το βράδυ της πρώτης πανσελήνου κι αν δεν τα καταφέρετε, μη στενοχωρηθείτε, αφού θα σας ξαναδοθεί η ευκαιρία στο τέλος του μήνα.

Ένα μεγάλο φωτεινό φεγγάρι θα αντικρύσουμε στις 2 Αυγούστου, δίπλα στη θάλασσα, σε κάποια ταράτσα ή στη βεράντα μας, ενώ μια «μπλε» πανσέληνο θα απολαύσουμε την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού, στη δεύτερη φετινή αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Η δεύτερη αυτή πανσέληνος αποκαλείται «μπλε» τόσο επειδή είναι σπάνια, αλλά κι επειδή το 1883, όταν έγινε η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία, στα ανώτατα στρώματα τις ατμόσφαιρας εκτινάχθηκαν χώμα και στάχτη, δίνοντας στο φεγγάρι μπλε απόχρωση. Έκτοτε η φράση «το φεγγάρι έγινε μπλε» σημαίνει «σπάνια».

Όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διακοπές είναι οι μεγάλοι τυχεροί της υπόθεσης, αφού θα απολαύσουν την πανσέληνο σε κάποιο νησιώτικο κάστρο, σε κάποια παραλία βουτώντας στα κρυστάλλινα νερά της ή σε ένα υπέροχο barάκι ακούγοντας το κύμα να παφλάζει.

Αλλά και όσοι είμαστε στην Αττική, δεν θα κακοπεράσουμε. Το click@Life επέλεξε 8 προτάσεις για να μη μείνουν και οι «Αθηναίοι» παραπονεμένοι…

Τα δελφίνια «χορεύουν» στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου, μαζί με το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι, τα δελφίνια του Αττικού Πάρκου θα χαρίσουν μοναδικές στιγμές υπό τους ήχους εξαιρετικών μελωδιών, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει ένα ιδιαίτερο θέαμα μιας περίπου ώρας, βγαλμένο από την αγάπη για την φύση. Μόνο 1000 άτομα θα είναι τα τυχερά που θα δουν τα δελφίνια και ήδη οι θέσεις έχουν εξαντληθεί (αν ενδιαφέρεστε κάντε ένα τηλεφώνημα στο πάρκο για τυχόν ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής). Οι πύλες στο Δελφινάριο θα ανοίξουν στις 9 μ.μ, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν θα είναι δυνατή η περιήγηση στους υπόλοιπους χώρους του Πάρκου.

Πληροφορίες: Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Θέση Γιαλού, Σπάτα, είσοδος 5€, 2106634724.

Full moon beach party με τον Λεωνίδα Μπαλάφα

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας θα γιορτάσει την πρώτη αυγουστιάτικη πανσέληνο στην παραλία, με ένα live στον Aλιμο και το Beach Bar Bolivar. Αν θέλετε κι εσείς να αγναντεύετε το φεγγάρι, να κάνετε ένα δροσερό βραδινό μπάνιο στη θάλασσα και να λικνιστείτε με τις blues, reggae, jazz, rock και funk μελωδίες του Λεωνίδα Μπαλάφα, περάστε μια βόλτα από το Bolivar και ακούστε τα τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Ας ρίχνει και χαλάζι», αλλά και προηγούμενες επιτυχίες του.

Πληροφορίες: Bolivar, Ακτή Ηλίου, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Αλιμος, 6970 367684, www.facebook.com/BolivarBeachBar .

Καλοκαιρινή πανσέληνος στην ταράτσα

Μια μουσική βραδιά με την παραγωγό του ραδιοφωνικού σταθμού Εν Λευκώ 87,7 Claudia Matola ετοιμάζει το bar restaurant Red Dot στο Γκάζι. Η Claudia Matola θα μας βάλει στο κλίμα του καλοκαιριού με ήχους funk, jazz και soul από τα πλατό του Red Dot. Εσείς απλά πιάστε μια θέση στην ταράτσα του τριώροφου νεοκλασικού κτηρίου, δοκιμάστε ένα από τα εξαιρετικά cocktails του Red Dot και αφήστε την dj να σας ταξιδέψει. Κι αν πεινάσετε δοκιμάστε μια από τις εξαιρετικές ιταλικές γεύσεις από το μενού του Red Dot.

Πληροφορίες: Red Dot, Ευμολπιδών 24 & Τριπτολέμου, Γκάζι, 210 3411725.

Jazz υπό το φεγγαρόφωτο σε έναν καταπράσινο κήπο

Το Knot Quintet θα παρουσιάσει ένα jazz live στο café του Νομισματικού Μουσείου, μέσα στον καταπράσινο κήπο στο κέντρο της Αθήνας. Υπό τη μουσική υπόκρουση των συνθέσεων του Θεοδόσιου Κοσμίδη καθώς και άλλων γνωστών Jazz Standards εκτελεσμένων με το προσωπικό στιλ και ύφος του συγκροτήματος, θα έχετε την ευκαιρία να πιείτε το ποτό σας σε έναν φωτισμένο από το δυνατό φεγγαρόφωτο κήπο.

Πληροφορίες: Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Κέντρο Αθήνα, 210 3643774,

«Κρουαζιέρα» από… άστρο σε άστρο

Βραδιά με πανσέληνο και τον Βαγγέλη Γερμανό στον «Κηπουρό», τον «Απόκληρο», τον «Δραπέτη», την «Κρουαζιέρα» και τραγούδια από το νέο, ακυκλοφόρητο ακόμα, δίσκο του «Ζήσε αργά», μαζί με τους Dilemma, γίνεται; Κι όμως, γίνεται στο αμφιθέατρο του Σκιρώνειου Μουσείου, το βράδυ της Πέμπτης 2 Αυγούστου. Σε ένα ιδιαίτερου κάλλους αττικό τοπίο, δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε μία φυσική χαράδρα, ο Βαγγέλης Γερμανός και οι Dilemma, υπόσχονται μια μοναδική μουσική βραδιά. Μπορεί να κάνετε μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, αλλά το τοπίο και η μουσική σίγουρα, θα σας ανταμείψουν.

Πληροφορίες: Σκιρώνειο Μουσείο, 50ό χλμ Παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στις 9 μ.μ., είσοδος 7€, www.skironio.gr/ .

«Μελωδίες προς το φεγγάρι» στο τρένο στο Ρουφ

Η σοπράνο Αθηνά Δημητρακοπούλου και ο πιανίστας Οδυσσέας Κουμάτος θα επιλέξουν ειδικά για τη βραδιά της Πανσελήνου, τα πιο μελωδικά τραγούδια για το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι και θα τα παρουσιάσουν σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, στο Τρένο στο Ρουφ.

Πληροφορίες: Αμαξοστοιχία «Το τρένο στο Ρουφ», Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως (μεταξύ Ιεράς Οδού & γέφυρας Χαμοστέρνας) Σταθμός Ρουφ, 210 5298922, http://totrenostorouf.gr/gr/ .

Λόφος Φιλοπάππου: Στα χνάρια των αρχαίων

Ακολουθώντας τα βήματα των αρχαίων Αθηναίων και θυμούμενοι σε μια δύσκολη περίοδο, τη γέννηση της δημοκρατίας, θα βρεθείτε στον Λόφο του Φιλοπάππου από όπου θα μπορέσετε να περιπλανηθείτε και να ονειρευτείτε κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστείτε πολλά: καλή διάθεση, ένα τρανζιστοράκι και μερικές μπίρες αρκούν για να σας γυρίσουν μερικά χρόνια πίσω…

Roof gardens: all time classic

Αν ξεμείνατε από πρωτότυπες ιδέες αλλά δεν θέλετε να αφήσετε και την αυγουστιάτικη πανσέληνο να φύγει έτσι απλά, τα roof gardens των ξενοδοχείων της Αθήνας σας προσφέρουν μια ασφαλή λύση για το βράδυ σας. Επιλέξτε ανάμεσα στα Le Grand Balcon στο St George Lycabettus, Galaxy στο Hilton, GB Corner Roof στο Grande Bretagne, Air Lounge στο Fresh Hotel, Electra Roof Garden στο Electra Palace και A for Athens. Καθίστε αναπαυτικά, γευτείτε τις ιδιαίτερες γεύσεις σε ποτά και πιάτα που έχει να σας προτείνει το κάθε roof garden και απολύστε το φεγγάρι -αλλά και την Αθήνα…- αφ’ υψηλού!

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]