Τα θερινά σινεμά της πόλης που αγαπήσαμε

thiseion
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Kέντρο, Πειραιάς και Φάληρο «συνομωτούν» για τις πιο ατμοσφαιρκές, καλοκαιρινές βραδιές στην πόλη!

Κάποια βρίσκονται στην καρδιά του κέντρου. Κάποια είναι «χωμένα» ανάμεσα σε πολυκατοικίες των προαστίων. Κάποια βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Κάποια έχουν γίνει στέκια. Όπου και να είναι όμως, αποπνέουν την ίδια μαγεία. Γιατί, τα θερινά σινεμά είναι η απαραίτητη συνήθεια του αστικού καλοκαιριού, που όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα γίνει ποτέ βαρετή!

Σινέ Θησείο
«Το καλύτερο σινεμά του κόσμου», σύμφωνα με το BBC, ένα σινεμά το οποίο επιβάλλεται να επισκεφτείτε. Επιλέξτε μια επανέκδοση κάποιας κλασικής ταινίας, πάρτε μια μπύρα στο χέρι ή δοκιμάστε τη σπιτική βυσσινάδα του αναψυκτηρίου και απολαύστε το μαγικό σκηνικό που απλώνεται στον πεζόδρομο του Θησείου. Μια βόλτα σε αυτό το μέρος, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει, είναι η καλύτερη αποζημίωση για όσους από εσάς θα μείνουν στην Αθήνα.

Απ. Παύλου 7, Θησείο

  Cine Paris
Από τα ομορφότερα θερινά σινεμά, το ξακουστό Cine Paris με την εκπληκτική θέα, βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Πλάκας (ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο). Το υπέροχο αυτό σινεμά που οφείλει το όνομά του στην αγάπη του ιδιοκτήτη του για τη γαλλική πρωτεύουσα, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1920, πέρασε μια κρίση στη δεκαετία του '60, αλλά τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί και να προσφέρει ρομαντικές κινηματογραφικές βραδιές με θέα το φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης.

Κυδαθηναίων 22, Πλάκα

Theo Ntolias
 Δεξαμενή
Στο Κολωνάκι βρίσκεται ένα από πιο γνωστά θερινά του κέντρου. Ανάμεσα στο πολύβουο Κολωνάκι και τον Λυκαβηττό, η Δεξαμενή σε ταξιδεύει στην αισθητική της παλιάς Αθήνας. Πριν ή μετά την προβολή, μην αμελήσετε να κάνετε μια βόλτα στο ομώνυμο ιστορικό αναψυκτήριο. Μερικά trivia για τον χώρο που βρίσκεται το σινεμά είναι ότι η πρώτη προβολή έγινε το 1905 από τους αδερφούς Ψυχούλη που άνοιξαν το θερινό κινηματογράφο «Δεξαμενή», όπου οι παραστάσεις εναλλάσσονταν με Καραγκιόζη. Από το 1991, το σινεμά διαχειρίζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος και μετέρεψε την ταράτσα της Δεξαμενής σε θερινό.

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι

Cine Αίγλη
Πάμε σε κάτι λίγο πιο «εκλεπτυσμένο», γι αυτούς που αγαπούν την πολυτέλεια, ακόμα και στο θερινό σινεμά. Για κάτι πιο «αριστοκρατικό», λοιπόν, θα προτιμήσετε μια βόλτα στην Αίγλη Ζαππείου, στον ομώνυμο και παλιότερο θερινό κινηματογράφο της πόλης, που λειτουργεί από το 1903. Βεβαίως, σήμερα είναι εξοπλισμένος με μια συγκλονιστική οθόνη, ιδανική για τα καλοκαιρινά blockbusters. Ολοκληρώστε την εμπειρία με ένα δροσερό ποτό και τα πολύ νόστιμα φαγητά του αναψυκτηρίου.

Κήπος Ζαππείου (είσ. από Βασ. Όλγας)

Cine Βοτσαλάκια
Μία καλοκαιρινή βόλτα στον βραδινό Πειραιά για λίγη θαλασσινή ατμόσφαιρα είναι από τα must για τους κατοίκους της Αθήνας. Ιδανικά αν συνδυάζεται και με μια προβολή σε έναν από τους πιο ενημερωμένους και καλοκαιρινούς κινηματογράφους της πόλης. Δίπλα στην πλαζ Βοτσαλάκια και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, βρίσκεται αυτό το πολύ όμορφο νεόδμητο σινεμά, με τη φανταστική θέα στην παραλία.

Πλαζ Βοτσαλάκια (Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά)

Σινέ Φλοίσβος
Και κλείνουμε με λίγη ακόμα «θάλασσα». Συγκεκριμένα, αυτήν στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρίσκεται το θερινό με τη μεγάλη αυλή και την τεράστια οθόνη. Στα συν του συγκεκριμένου θερινού είναι το μενού του, ένα από τα πιο πλούσια που έχουμε δει σε σινεμά. Σίγουρα δε θα φύγετε νηστικοί από το Φλοίσβο!

Πάρκο Φλοίσβου, Π. Φάληρο

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ