15 εντυπωσιακά roof gardens του κόσμου

15-entuposiaka-roof-gardens-tou-kosmou

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να σας πείσει ότι τα πράγματα δεν ήρθαν και τόσο άσχημα στη ζωή σας, είναι μια πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα, ενώ τα χείλη σας βρέχει το αγαπημένο σας ποτό…

Για τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να επιλέξετε αντίστοιχα και τα καλύτερα roof bars και εστιατόρια και μάλιστα, σε πλανητική κλίμακα. Το ρόλο αυτό τον ανέλαβε το CNNGo. Κριτήριά του ήταν η θεά που κόβει την ανάσα, η συνολική αισθητική και ο συνδυασμός αξιόλογων οινοπνευματωδών επιλογών και μουσικής, προκειμένου να κάνουν το κάθε ένα από τα παρακάτω «ανοιχτά» στέκια, να γίνει η βάση για εμπειρίες που θα διηγείστε στους φίλους σας για καιρό.

Rooftop Bar, Hotel Raphael: Ρώμη, Ιταλία

Στην καρδιά της Ρώμης, κοντά στην πολύβουη Piazza Nova, βρίσκεται το Hotel Raphael με το εκπληκτικό του roof garden. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να «ρουφήξετε» την ατμόσφαιρα και να απολαύσετε την πανοραμική θέα της αιώνιας πόλης. Μπορείτε επίσης να κατοπτεύσετε το Βατικανό, καθώς και το απέραντο ψηφιδωτό των χρωματιστών σκεπών και οροφών, ενώ ταυτόχρονα παρέχετε στον εαυτό σας ένα νοικοκυρεμένο και πανέμορφο υπόστρωμα για να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας. Το φαγητό είναι επίσης ιδιαίτερα αξιόλογο.

Skyline, Hilton Molino Stucky: Βενετία, Ιταλία

Τοποθετημένο στην κορυφή ενός ανακαινισμένου μύλου, που είναι σήμερα η έδρα του Hilton Molino Stucky Hotel της Βενετίας, το Skyline Bar προσφέρει πανέμορφες πανοραμικές εικόνες του καναλιού της Giudecca, με θέα μέχρι και την Πλατεία του Αγίου Μάρκου. Όμορφα την ημέρα, αλλά εκπληκτικά τη νύχτα, όταν και το μπαρ λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους εύπορους Βενετούς, οι οποίοι θέλγονται από τη ρομαντική του ατμόσφαιρα.

Coq D’Argent: Λονδίνο, Αγγλία

Δε σας πειράζει να είστε ώμο με ώμο με «ορδές» τραπεζιτών με ριγέ κουστούμια, σωστά; Αν όχι, δοκιμάστε το λονδρέζικο Coq D'Argent. Δίπλα στην Τράπεζα της Αγγλίας, στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου και στο Mansion House, αυτός ο ταρατσόκηπος έχει μεταξύ άλλων γκαζόν και καλλωπιστικούς φράχτες. Υπάρχει, στον κλειστό του χώρο, και ένα (όχι απλά «αλμυρό», αλλά) πανάκριβο εστιατόριο, ωστόσο τα bar snacks κινούνται οριακά σε ανεκτές τιμές. Μπορείτε να καθίσετε στο γρασίδι ή να χαζέψετε εκατοντάδες κινούμενα σακάκια στους γύρω δρόμους από ψηλά.

The Top Bar, Adriana Hotel: Hvar, Κροατία

Είναι το μέρος που πρέπει να επιλέξετε αν θέλετε να γνωρίσετε Ρώσους ολιγάρχες και τύπους με γιοτ που καταναλώνουν τη σαμπάνια με τα κιβώτια. Το απέριττα ονομασμένο Top Bar σας δίνει «πιάτο» ολόκληρη την εικόνα της αρχαίας πόλης, το λιμανάκι για τα γιοτ και τα νησιά Paklinski. Έχει λείους, χαμηλούς καναπέδες και χώρο για χορό με το jet set του Hvar.

Uptown Bar, Jumeirah Beach Hotel: Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ευρισκόμενο στον 24ο όροφο του χαρακτηριστικού κυματώδους σχήματος Jumeirah Beach Hotel, αυτό το υπερυψωμένο cocktail bar έχει μια ευρύχωρη ταράτσα – βεράντα με θέα το Burj Al Arab και τον εκπληκτικό ορίζοντα. Οι δρόμοι γίνονται τόσο μικροί που «χάνονται» από το οπτικό πεδίο, την ώρα που το Burj Al Arab λάμπει στο βάθος. Πολυποίκιλο είναι και το μενού ποτών, αλλά θα σας συνεπάρει τόσο πολύ η θέα που δεν θα έχετε χρόνο για να αφιερώσετε την προσοχή σας πουθενά αλλού.

360: Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Σε μια πόλη υπερπλήρη από rooftop bars, το 360 είναι πιθανότατα το πλέον εντυπωσιακό. Ένα ευρύχωρο και πολυβραβευμένο εστιατόριο με παράθυρα που πιάνουν ολόκληρη την διάσταση από το πάτωμα μέχρι την οροφή, και οδηγούν σε μια εκπληκτική βεράντα, όπου μπορείς να φας, να πιεις και -αργότερα- να φέρεις και μερικές βόλτες στην πίστα όταν το μπαρ μετατρέπεται σε ένα από τα πιο εμπορικά clubs της πόλης.

Angels & Kings: Βαρκελώνη, Ισπανία

Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή «προσγείωση» του φημισμένου νεοϋορκέζικου μπαρ. Προσελκύοντας ένα αρκούντως εύπορο κοινό, το Angels and Kings έχει φτιάξει ένα ωραίο σκηνικό στον 6ο όροφο, με βελούδινες κουρτίνες, γυαλιστερή μαύρη επίπλωση και μια εκπληκτική ανοιχτή βεράντα, με όλα τα σχετικά κομφόρ και πισίνα.

Kensington Roof Gardens: Λονδίνο, Αγγλία

Το παλαιότερο roof garden του Λονδίνου είναι ακόμη και σήμερα γνωστό σε πολλούς ως το «Derry and Tom's Roof Garden», στη μνήμη ενός πολυκαταστήματος που είχε επιχορηγήσει τη δημιουργία του κήπου τη δεκαετία του ‘30. Με έκταση περίπου 6.000 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται στα 30 μέτρα πάνω από το επίπεδο του δρόμου και περιλαμβάνει ένα μικρό τεχνητό ποταμάκι γεμάτο ψάρια, γέφυρες, μονοπατάκια, δέντρα, θάμνους, σημεία για ανάπαυση, καθώς και τρία συμπαθέστατα flamingos, με το χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμά τους. Υπάρχει ένας αγγλικός δασικός κήπος, με πάνω από 100 είδη δέντρων, ένας ισπανικός με σιντριβάνια, καθώς και ένας περιφραγμένος κήπος του τύπου Tudor (από το όνομα παλιάς αγγλικής δυναστείας του 15ου αιώνα).

Las Animas Puerto: Βαλένθια, Ισπανία

Το Las Animas Puerto θεωρείται από τα καλύτερα του είδους στη Βαλένθια. Βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού Americas Cup και θεωρείται από τα πιο cool σημεία της πόλης, ειδικά για τη νεολαία. Παραλία και θάλασσα έχουν την τιμητική τους από πλευράς θέας, αν μπορείτε να αγνοήσετε τα πιο-γλυκανάλατα-δε-γίνεται τραγουδάκια από τα 70s και τα 80s.

Oloroso: Εδιμβούργο, Σκοτία

Το Εδιμβούργο είναι περισσότερο γνωστό για τους παγωμένους ανέμους του παρά για την κουλτούρα του στα καφέ, αλλά μια όμορφη από άποψη καιρού ημέρα υπάρχουν λίγα μέρη που σας επιτρέπουν να χαρείτε τις σκοτσέζικες αχτίδες του ήλιου, ομορφότερα από την ταράτσα του Oloroso. Η θέα προς το κάστρο και τη νέα πόλη δεν υπάρχει πουθενά αλλού… Το Oloroso είναι ό,τι πρέπει για γεύμα ή ελαφρύ δείπνο, κι όταν πιάνει ψύχρα στο ανοιχτό του μέρος, μπορείτε να φάτε στο πολυβραβευμένο εστιατόριο με τους δύο γυάλινους τοίχους.

Hotel 3.14: Κάννες, Γαλλία

Το Hotel 3.14, μέρος του ξενοδοχειακού ομίλου Avant Garde, είναι μόλις ένα βήμα από την La Croisette. Ταράτσα με πισίνα, χαμάμ, τζακούζι και προσφορά μασάζ, μαζί με κοκτέιλ και βιολογικά γεύματα. Τη νύχτα, έχουμε τη μετατροπή αυτού του όμορφου χώρου σε μπαρ με θέα τα ανοιχτά της Μεσογείου.

The Terrace, Bairro Alto Hotel: Λισσαβώνα, Πορτογαλία

Το The Terrace είναι στον τελευταίο όροφο του Bairro Alto Hotel, απ’ όπου μπορεί κανείς να χαζέψει τις κόκκινες σκεπές της πορτογαλικής πρωτεύουσας και τον ποταμό Τάγο. Το ξενοδοχείο έχει την έδρα του σε αναπαλαιωμένο κτήριο του 18ου αιώνα και το υπαίθριο μπαρ δε θα μπορούσε να είναι πιο χαλαρωτικό.

Park Hyatt Conservatory Lounge & Bar Terrace: Μόσχα, Ρωσία

Μια από τις καλύτερες θέες σε ολόκληρη τη Μόσχα, με το Κρεμλίνο και τα Μπολσόι σε απόσταση βολής. Για να πιάσετε τραπέζι πρέπει να πάτε νωρίς, αλλά οι προσπάθειές σας θα ανταμειφθούν. Αν κάνει πολύ κρύο ή είναι πολύ αργά, υπάρχει και εσωτερικός χώρος, φυσικά κλειστός με γυάλινο «τοίχο», ώστε η εμπειρία της θέας να είναι εξίσου εντυπωσιακή....

Cavalieri: Κέρκυρα, Ελλάδα

Η Κέρκυρα δεν είναι μόνο σοκάκια με μαγαζιά και υπαίθριες αγορές. Η πόλη της Κέρκυρας είναι γνωστή για την ενετική αρχιτεκτονική της, τους πλακόστρωτους δρόμους και τις πλατείες – και όλα αυτά μπορεί κανείς να τα θαυμάσει… υπέροχα από το rooftop bar του ξενοδοχείου Cavalieri. Η θέα τονίζει τις ενετικές και βρετανικές επιρροές στην όλη φυσιογνωμία της πόλης, αποδεικνύοντας το γιατί είναι τόσο ενδιαφέρουσα.

Roku Nana: Ροπόνγκι, Τόκυο, Ιαπωνία

Είναι δύσκολο να ανακαλύψει κανείς αυτό το open air bar, καθώς ακόμη και την άνοιξη είναι αρκετά «παγωμένο», πράγμα που το κάνει ασυνήθιστα ήσυχο σαν στέκι. Χωρίς σχεδόν καθόλου επίπλωση (τραπέζια και καρέκλες από πλεξιγκλάς) και με χαμηλό φωτισμό, η γραμμή του ορίζοντα πάνω από το Τόκυο είναι το βασικό οπτικό ατού. Το εφέ που δημιουργεί αυτή η περίεργη εσωτερική δομή είναι ότι νιώθεις κάπως σα να βρίσκεσαι σε διαστημόπλοιο. Για να το βρείτε φυσικά, πρέπει να πάρετε τηλέφωνο και σχεδόν να ικετεύσετε για οδηγίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις 50 θέσεις της λίστας του CNNGo με τα καλύτερα rooftop bars ολόκληρου του πλανήτη, καταλαμβάνει άλλο ένα ελληνικό bar, το Galaxy του αθηναϊκού Hilton.