5 κοκτέιλ αυστηρώς ακατάλληλα για... ανηλίκους

5-kokteil-austiros-akatallila-gia-anilikous-kokteil-austiros-akatallila-gia-anilikous

ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο κανόνας λέει ότι ο πρωινός καφές σας και το ποτάκι που πίνετε μετά τη δουλειά για χαλάρωση δεν συναντιούνται κάπου στη μέση. Όμως, οι κανόνες είναι για να σπάνε…

Ένα coffee cocktail είναι το σημείο συνάντησης του αλκοόλ με τον καφέ και πρόκειται για μια κλασική περίπτωση στην οποία το σύνολο είναι ίσως, ανώτερο των δύο επί μέρους συστατικών. Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός αυτός είναι το μόνο πραγματικό «energy drink» και καλύτερα να αποφεύγεται από τους ανηλίκους καθώς η καφεΐνη λέγεται ότι κάνει κακό στα παιδιά.

Ακολουθούν 5 από τα πλέον γνωστά και επιτυχημένα καφε-κοκτέιλ. Τσεκάρετέ τα και ξεκινήστε δοκιμές!

Cowboy Coffee

Ονομαστό από τη σκληρή μέθοδο παραγωγής του ουίσκι από τους «ήρωες» των ράντζων, αυτό το cocktail με ουίσκι είναι σίγουρο ότι θα βάλει λίγη φινέτσα στο σπίτι και στις συνήθειές σας- σερβίρεται σε μακρόστενο ποτήρι σαμπάνιας! Στο συγκεκριμένο cocktail, χρησιμοποιούνται αλεσμένοι κόκκοι καφέ, που χτυπιούνται στη συνέχεια με πάγο, καλό ουίσκι, σιρόπι και μια ή το πολύ δυο ιδέες bitters. Στραγγίξτε το σε ποτήρι σαμπάνιας, γαρνίρετε με έναν κόκκο και απολαύστε το. 2 φρέσκοκαβουρντισμένοι κόκκοι καφέ, 2,5 μέρη ουίσκι, μισό μέρος σιρόπι και 2 δόσεις Angostura Bitters. Γαρνίρετε με φλοιό λεμονιού και έναν κόκκο καφέ.

Kahlua Espresso Martini

Το συγκεκριμένο ποτό περιλαμβάνει την ονομασία Martini στο όνομά του επιδή είθισται να σερβίρεται στο αντίστοιχο ποτήρι. Η ποιότητα του ποτού συνδέεται άμεσα με την ποιότητα των κόκκων του καφέ που θα χρησιμοποιήσετε. 1,5 μέρος λικέρ καφέ, ένα μέρος βότκα και ένα μέρος φρέσκος εσπρέσσο κάνουν το τέλειο μίγμα.

Grand Coffee

Στο συγκεκριμένο κιτροειδές κοκτέιλ, το σιρόπι από σπιτική καφέ ζάχαρη και οι γενναίες δόσεις αυθεντικής σαντιγί είναι ένας πολύ αξιόπιστος τρόπος να φτιάξετε το συγκεκριμένο cocktail τόσο καλό, που να μην το πιστεύετε. Ένα μέρος Grand Marnier, 3 μέρη ζεστός καφές και 0,75 μέρη σιρόπι από καφέ ζάχαρη. Γαρνίρετε με σαντιγί.

Hot Shot

Στις μέρες μας, τα ποτά που έχουν «επίπεδα», δηλαδή που τα συστατικά τους ξεχωρίζουν εμφανώς δε θεωρούνται ιδιαίτερα «της μόδας», ωστόσο αυτός ο πλούσιος και κρεμώδης συνδυασμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Μπορείτε να το απολαύσετε καλύτερα σαν ένα κερασματάκι μετά το βραδινό φαγητό, είναι άλλωστε και ιδιαίτερα «σοφιστικέ». Χρησιμοποιήστε κουτάλι για να απλώσετε το Galliano (λικέρ από βότανα), τον εσπρέσσο και τη βαριά κρέμα (χωρίς να κάνετε λάθος στη σειρά). Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι ένας cappuccino ειδικός για να βλέπεις την ανατολή του ήλιου... Ένα μέρος Galliano, ένα μέρος εσπρέσσο και ένα μέρος βαριά, πηχτή κρέμα και… έτοιμοι.

Irish Coffee

Δεν θα ήταν δυνατόν να σταθεί στοιχειωδώς το πάνθεον των coffee-cocktails χωρίς αναφορά σε αυτή την αρχετυπική ένωση καφέ και αλκοόλ. Στην πραγματικότητα, το να τον φτιάξεις είναι λίγο πιο δύσκολο απ’ όσο μοιάζει. Γι’ αυτό, ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών και ανακινείστε καλά την –χωρίς ζάχαρη- κρέμα, «χαλαρώστε», μη βάλετε υπερβολικά πολύ ουίσκι και σερβίρετε το cocktail σε χαμηλό ποτήρι. 1,5 μέρος ουίσκι, 1 μέρος σιρόπι σκούρας ζάχαρης, ζεστός καφές και κρέμα χωρίς ζάχαρη…