Ο Forest Swords έρχεται στην Αθήνα με νέο δίσκο για μία ακόμα μυσταγωγική συναυλία

forest-swords
ΤΡΙΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ο Matthew Barnes ή αλλιώς Forest Swords επιστρέφει στο six d.o.g.s. την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Οι συναυλίες του Forest Swords αποτελούν βιωματική εμπειρία, ένα οπτικοακουστικό σόου που προκαλεί όλες τις αισθήσεις, σε προσγειώνει και παράλληλα σε ταξιδεύει. Στη μουσική του μπορείς να αισθανθείς ακόμα και τον τόπο που μεγάλωσε, το Wirral της Αγγλίας. Οι ήχοι του, άλλοτε απόκοσμοι και άλλοτε ονειρικοί, στοιχειώνουν και μαγεύουν τον ακροατή με τις συνεχείς εναλλαγές, τις λούπες, τα drone και τα R&B στοιχεία χωρίς, όμως, να χάνεται η αίσθηση της ροής.

Οι σκοτεινές ηλεκτρονικές μελωδίες των ατμοσφαιρικών EP Dagger Paths (2010) και Fjree Feather (2011) προετοιμάζουν το έδαφος για το ντεμπούτο άλμπουμ του Engravings το οποίο κυκλοφορεί το 2013 και λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές. Τα κομμάτια «Thor’s Stone» και «The Weight of Gold» ξεχωρίζουν και οπτικοποιούνται με μοναδικό τρόπο προσφέροντάς μας δύο αριστουργηματικά βίντεο κλιπ-ωδές στο σώμα και την κίνηση, την ανθρώπινη ύπαρξη και το περιβάλλον μας, αστικό ή μη.

Ο Forest Swords αλλάζει και εξελίσσεται παραμένοντας πιστός στα γήινα στοιχεία και το μινιμαλισμό, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη αφού εξακολουθεί να ηχογραφεί το υλικό του σε εξωτερικούς χώρους και να ενσωματώνει σε αυτό ήχους της φύσης. Ο δεύτερος δίσκος του, ο οποίος κυκλοφόρησε από τη Ninja Tune το Μάιο του 17’ με τίτλο «Compassion», έρχεται ως φυσική συνέχεια του προηγούμενου και επιβεβαιώνει ότι ο Barnes είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

Εισιτήρια:
Περιορισμένη προπώληση: 13€
Προπώληση - Ταμείο: 16€

Προπώληση Εισιτηρίων:
Viva.gr
Τηλεφωνικά στο 11876
Seven Spots
Reload Stores
Media Markt Greece
Ευριπίδης βιβλιοπωλεία
Aθηνόραμα

Info
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου
Πόρτες: 21.00