Η παγκόσμια περιοδεία της Carla Bruni ξεκινά από την Αθήνα

carla-bruni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας και supermodel των 1990s θα κάνει δυο εμφανίσεις στο Θέατρο Παλλάς.

Την Αθήνα έχει επιλέξει για την πρώτη στάση της παγκόσμιας περιοδείας της η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Carla Bruni. Στον χώρο του Θεάτρου Παλλάς, η Bruni θα δώσει δυο συναυλίες, τηνΔευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο προώθησης του νέου της δίσκου με τίτλο «French Touch», που κυκλοφόρησε στις αρχές Οκτωβρίου.

Αφού άφησε το στίγμα της στον χώρο της μόδας ως supermodel την δεκαετία του 1990, η Carla Bruni αποφάσισε να εξερευνήσει τις μουσικές της ανησυχίες, κυκλοφορώντας τον πρώτο της δίσκο, το «Quelqu'un m'a dit» το 2003. Η ανταπόκριση του μουσικόφιλου κοινού στους folk και chanson ήχους της ήταν εντυπωσιακή, με τον δίσκο της να κατακτά την κορυφή των γαλλικών charts. Έκτοτε ακολούθησαν άλλοι τέσσερις δίσκοι, σημειώνοντας αντίστοιχη επιτυχία.

ticketservices.gr

Στον δεύτερό της δίσκο, το «No Promises» του 2007, είχε αγγλικό στίχο και μελοποιημένα ποιήματα συγγραφέων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως του William Butler Yeats, της Emily Dickinson, της Dorothy Parker, και της Christina Rossetti. Μετά τον γάμο της με τον Γάλλο πρόεδρο Nicolas Sarkozy το 2008, η Bruni συνέχισε να ηχογραφεί, για να κυκλοφορήσει ένας τρίτος δίσκος, το «Comme si de rien n'était» με τραγούδια που έγραψε η ίδια.

Παράλληλα με τη μουσική, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας ανέπτυξε πλούσια φιλανθρωπική δράση, ενώ βρήκε χρόνο να κάνει βήματα στον κινηματογράφο, παίζοντας μάλιστα στο «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Woody Allen. «Δεν είμαι καθόλου ηθοποιός. Ίσως θα είμαι εντελώς κακή, αλλά δεν μπορούσα να χάσω μια ευκαιρία σαν αυτή. Όταν είμαι γιαγιά, θα ήθελα να μπορώ να πω  πως έκανα μια ταινία με τον Woody Allen» είχε δηλώσει  το 2009 σε τηλεοπτική συνέντευξη. Ο τέταρτος δίσκος της, «Little French Songs», ήρθε λίγο αργότερα, το 2013, ενώ η πιο πρόσφατη κυκλοφορία ήρθε στις 6 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Carla Bruni ανέφερε: «Γεννήθηκα στην Ιταλία. Η Ελλάδα και η Ιταλία, αυτές οι δύο όμορφες χώρες έχουν πολλά κοινά, όπως τη Μεσόγειο Θάλασσα που λατρεύω και που αποτελεί για μένα σταθερή πηγή έμπνευσης και ευτυχίας. Έτσι, ναι, η ιδέα της έναρξης αυτής της νέας περιοδείας μου από την Αθήνα με συνεπήρε αμέσως», ενώ τόνισε πως η ελληνική καταγωγή του συζύγου της (από την Θεσσαλονίκη) έκανε «ακόμα πιο ευχάριστο» το γεγονός ότι η παγκόσμια περιοδεία της ξεκινά από την Ελλάδα.