4 κλασικά cocktails και η... σύγχρονη εκδοχή τους
Σίγουρα, το μυαλό μας συχνά πυκνά «τρέχει» στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα μπορέσουμε να περιπλανηθούμε στους δρόμους της Αθήνας –ή να μείνουμε στο σπίτι- και να απολαύσουμε αργά το απόγευμα, μερικά από τα αγαπημένα μας cocktails. Παρακάτω παρουσιάζουμε 4 κλασικά cocktails και τη σύγχρονη εκδοχή τους για να διαλέξετε όποιο ταιριάζει καλύτερα στη διάθεσή σας…
Bloody Mary vs Gazpacho Bloody Mary
Ένα κλασικό Bloody Mary είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Χυμός ντομάτας, βότκα, Tabasco και Worcestershire, ένα κλωνάρι σέλινο και λίγο αλάτι φτιάχνουν ένα all time αλμυρό-πικάντικο ποτό. Για μια πιο εκσυγχρονισμένη γεύση, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας τον ζωμό και τα λαχανικά από το να πάρετε έτοιμο χυμό ντομάτας. Φτιάξτε μια αυθεντική ισπανική σούπα Gazpacho, λιώνοντας ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι, ψωμί, λίγο λάδι και αγγούρι και προσθέστε 6 μέρη από αυτή και και 2 μέρη βότκα. Έτοιμο!
Classic Cosmopolitan vs White Cosmo
Μπορεί η σειρά Sex and the City να τελείωσε, το Cosmopolitan όμως, παραμένει διαχρονικό. Κι αν θέλετε να παρουσιάσετε κάτι τελείως διαφορετικό δοκιμάστε ένα White Cosmo για αλλαγή. Για το Cosmopolitan αναμίξτε 1,5 μέρος βότκα, μισό μέρος λικέρ πορτοκάλι, ¼ χυμό lime και 1 μέρος χυμό cranberry. Για την πιο σύγχρονη εκδοχή του, αντικαταστήστε τον χυμό cranberry με χυμό από λευκά cranberry και αφαιρέστε τελείως το lime. Και τα δύο σερβίρονται σε ποτήρι του martini.
Original Margarita vs Margarita καρπούζι
Έχει πάντα πολλή πλάκα να δοκιμάζετε έναν συνδυασμό από τεκίλα, lime και λικέρ πορτοκάλι, αλλά μήπως μια πιο καλοκαιρινή νότα με καρπούζι θα κρατούσε το καλοκαίρι για λίγο ακόμα ζωντανό; Για την κλασική εκδοχή, βουτήξτε το στόμιο ενός ποτηριού Martini σε ένα πιάτο με αλάτι αφού πρώτα το έχετε αλείψει με lime. Ανακατέψτε ¾ lime, 1 μέρος λικέρ πορτοκάλι και 2 μέρη λευκή τεκίλα και σερβίρετε. Αν προτιμάτε Margarita καρπούζι, ετοιμάστε το ποτήρι όπως και στην κλασική Margarita, χτυπήστε στο μπλέντερ 2 κουταλιές απλό σιρόπι, με 1 κούπα καρπούζι, 2 κουταλιές χυμό lime, μισή κούπα λευκή τεκίλα, 2 κουταλάκια λικέρ πορτοκάλι και πάγο και σερβίρετε.
Αυθεντικό bellini vs Bellini με βότανα
Όσοι δεν αγαπούν το πορτοκάλι έχουν καταλήξει στην επιλογή του bellini με το χυμό ροδάκινου και το αφρώδες κρασί (prosecco). Μια αρωματική νότα με την προσθήκη φρέσκων μυρωδικών δεν ακούγεται όμως, καθόλου κακή. Στα υλικά του bellini σας λοιπόν, προσθέστε και μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και χτυπήστε τα όλα μαζί. Το άρωμά του δεν το φαντάζεστε!







