Χριστούγεννα μετά μουσικής στο ΚΠΙΣΝ

kpisn
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, το ΚΠΙΣΝ σας προσκαλεί σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με διαφορετικά ακούσματα.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 20.30 στον Φάρο, η ορχήστρα Simon Bolivar Trumpet Ensemble θα παρουσιάσει γνωστά κομμάτια στο κοινό, μυώντας στην λάτιν, αλλά και κλασσική κουλτούρα τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Λίγες μέρες μετά, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 13.00 στον Φάρο, η ορχήστρα θα ενώσει τις δυνάμεις της με τους νεαρούς μουσικούς και τη χορωδία του El Sistema Greece, ερμηνεύοντας κομμάτια των Mozart, Verdi, Morricone και πολλών ακόμα συνθετών.

Οι δύο επόμενες ημέρες, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, αφιερώνονται στη μαγευτική μουσική των ταινιών του Harry Potter. Ένα πανόραμα μουσικής των 8 πολυαγαπημένων ταινιών του δημοφιλή νεαρού μάγου Harry Potter, θα γεμίσουν την αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 19.00, με τον Αναστάσιο Συμεωνίδη στη διεύθυνση της Academica Athens Orchestra. Απαραίτητη για τη συμμετοχή, η προεγγραφή στο snfcc.org/events.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στο Φάρο, στις 12.00, εκατόν είκοσι φωνές και τριάντα νεαροί εκτελεστές εγχόρδων θα συμπράξουν σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους. Τρία μεγάλα σύνολα, η διαπολιτισμική παιδική χορωδία της

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος

Polyphonica, η μικτή χορωδία ενηλίκων Musica και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Cameratα Junior θα παρουσιάσουν έργα χαρούμενα και πρωτότυπα από διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Πλησιάζοντας στην αλλαγή του χρόνου, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 21.00, στον Φάρο, ο πολυπράγμων ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος και ο πληθωρικός Άγγλος frontman Bradley White Dale, θα παρουσιάσουν ένα εορταστικό και νοσταλγικό πρόγραμμα. Η συναυλία μεταξύ άλλων, θα συμπεριλαμβάνει τραγούδια μεγάλων μουσικών όπως οι David Bowie, George Michael, Prince, Amy Winehouse, Whitney Houston, Michael Jackson κ.α.

Παραμένοντας ακόμα στο πνεύμα των γιορτών, καλωσορίζουμε το 2018, την Παρασκευή 5 Iανουαρίου, στις 21.00 στον Φάρο, με μία εορταστική συναυλία των Gumbo Ya Ya, με μουσική από την Νέα Ορλεάνη. Μαζί τους η Πειραιώτισσα Sugahspank!.

SOOC / Nick Paleologos
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Simon Bolivar Trumpet Ensemble Concert
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 20.30
Φάρος

Η ορχήστρα Simon Bolivar Trumpet Ensemble, ιδρύθηκε το 2012 και από τότε έχει εμφανιστεί από τη Φιλαρμονική του Βερολίνου και το Teatro Mayor στη Μπογκοτά έως το Δημαρχείο του Λος Άντζελες. Και τα 8 μέλη της ορχήστρας είναι μουσικοί της Simon Bolivar Orchestra υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του Gustavo Dudamel και βασικά μέλη της ορχήστρας από το έτος ίδρυσής της. Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσουν γνωστά κομμάτια στο κοινό και θα μας μυήσουν στη λάτιν αλλά και κλασική κουλτούρα τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο!

Simon Bolivar Trumpet Ensemble Concert & Εl Sistema Greece
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 13.00
Φάρος

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας, η ορχήστρα Simon Bolivar Trumpet Ensemble, έρχεται την Κυριακή 17/12 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μία χριστουγεννιάτικη συναυλία. Οι 8 ταλαντούχοι τρομπετίστες μαζί με τους νεαρούς μουσικούς του El Sistema Greece θα ερμηνεύσουν με τον ενθουσιασμό που τους χαρακτηρίζει, κομμάτια των Mozart, Verdi, Morricone και πολλών άλλων συνθετών. Από το 1975, έτος ίδρυσης του El Sistema από το χαρισματικό Dr. José Antonio Abreu, η εκπαιδευτική προσέγγισή του έχει δοκιμαστεί σε χώρες και περιοχές που αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, πάντα με στόχο να τις γεφυρώσει παρέχοντας ευκαιρίες κοινωνικής ενσωμάτωσης, δημιουργικής έκφρασης και χαράς.

Harry Potter
Δευτέρα 18 και Τρίτη 19/Δεκεμβρίου, στις19.00
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ

Ένα πανόραμα της μουσικής των 8 πολυαγαπημένων ταινιών με ήρωα τον Χάρι Πότερ, από 4 κορυφαίους συνθέτες. 95 λεπτά μουσικής που παρακολουθεί τον ήρωα από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι την ενηλικίωσή του, διατρέχοντας συνθετικά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ John Williams (Superman, Πειρατές της Καραϊβικής κ.λπ.), Patrick Doyle (Άμλετ, Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές), Alexandre Desplat (The Grand Budapest Hotel) και Nicholas Hooper (που τιμήθηκε με Grammy για τη μουσική του Ημίαιμου Πρίγκηπα) δημιουργούν ένα σύμπαν που τονίζει, υπογραμμίζει και συμπληρώνει τη γραφή της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δίνοντας τη δυνατότητα στους αμέτρητους φίλους του μικρού μάγου, να θυμηθούν και να ξαναζήσουν τον ιδιαίτερο κόσμο που εμπνεύστηκε η διάσημη συγγραφέας.

John Williams: Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος (2001)
John Williams: Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά (2002)
John Williams: Ο Χάρι Πότερ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν (2004)
Patrick Doyle: Ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς (2005)
Nicholas Hooper: Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του Φοίνικα (2007)
Nicholas Hooper: Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψ (2009)
Alexandre Desplat: Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, μέρος 1ο (2010)
Alexandre Desplat: Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, μέρος 2ο (2011)

Συμμετέχει η ACADEMICA ATHENS ORCHESTRA
Διεύθυνση Ορχήστρας: Αναστάσιος Συμεωνίδης
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ψωμά
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός μαέστρου: Θεόδωρος Λεμπέσης

Αφηγητής: Γιώργος Πυρπασόπουλος

Απαραίτητη η προεγγραφή στο snfcc.org/events

Polyphonica & Musica Concert
Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 12.00
Φάρος

Εκατόν είκοσι φωνές και τριάντα νεαροί εκτελεστές εγχόρδων θα συμπράξουν σε μία χριστουγεννιάτικη συναυλία για μικρούς και μεγάλους!

Τρία μεγάλα σύνολα, η διαπολιτισμική παιδική χορωδία της Polyphonica, η μικτή χορωδία ενηλίκων Musica και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Cameratα Junior θα παρουσιάσουν έργα χαρούμενα και πρωτότυπα από διάφορα μέρη του κόσμου, δημιουργώντας μια εορταστική ατμόσφαιρα στο πνεύμα των ημερών.

Η διαπολιτισμική οικογένεια της Polyphonica δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά 5-17 ετών, ανεξαρτήτως καταγωγής, να συμμετάσχουν δωρεάν σε ομαδικές μουσικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Σήμερα αριθμεί περί τα 200 μέλη. Προσφέρει τμήμα χορωδίας, εργαστήρι σύγχρονου χορού, αφρικάνικων χορών και κρουστών, θεάτρου και γιουκαλίλι, καθώς και ένα τμήμα χορωδίας στη Μυτιλήνη για παιδιά προσφύγων, μεταναστών και ευπαθών ελληνικών οικογενειών.

Η Musica, χορωδία του συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι και οι οποίοι επιλέγονται κατόπιν ακρόασης. Φέτος αριθμεί περί τα 85 μέλη. Τη μουσική διεύθυνση και διδασκαλία έχει αναλάβει ο μαέστρος Δημήτρης Μπουζάνης. Στον ίδιο σύλλογο λειτουργεί και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Camerata Junior που έχει εξελιχθεί σε ένα πολλά υποσχόμενο μουσικό σύνολο, φυτώριο μελλοντικών καλλιτεχνών σε επαγγελματικές ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα αριθμεί 60 περίπου μέλη, 7-25 ετών.

Sera Bellos Sextet ft. Bradley White Dale
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 21.00
Φάρος

O πολυπράγμων ν τράμερ Σεραφείμ Μπέλλος και ο πληθωρικός Άγγλος frontman Bradley White Dale, παρουσιάζουν ένα εορταστικό και νοσταλγικό πρόγραμμα στο ΚΠΙΣΝ. Η συναυλία μεταξύ άλλων, θα συμπεριλαμβάνει τραγούδια μουσικών που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή (David Bowie, George Michael, Prince, Amy Winehouse, Whitney Houston, Michael Jackson κ.α.).

Ο Bradley ξεκίνησε να τραγουδάει από μικρό παιδί ως χορωδός της εκκλησίας. Σπούδασε ξένες γλώσσες και αργότερα θέατρο και κινηματογράφο στη Νέα Υόρκη, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια, ερμηνεύοντας τακτικά σε τοπικές σκηνές. Έχει τραγουδήσει σε όλο τον κόσμο και πλέον θεωρεί την Αθήνα δεύτερο σπίτι του!

Το πενταμελές πολυεθνικό γκρουπ αποτελείται από ταλαντούχους μουσικούς της εγχώριας Jazz σκηνής. Με αγάπη στη Jazz και στη Soul προσεγγίζουν αγαπημένα τραγούδια δίνοντάς τους μια διαφορετική πινελιά.

Bradley White Dale: Τραγούδι | Σεραφείμ Μπέλλος: Ντραμς | François Gordigiani: Κιθάρα | Alessandro Carnevali: Σαξόφωνο | Λήδα Μπρουσκάρη: Πιάνο | Λάμπρος Παπανικολάου: Μπάσο

Η Sugahspank!

 Gumbo Ya Ya ft. Sugahspank!
Παρασκευή 05 Ιανουαρίου, στις 21.00
Φάρος

Οι Gumbo Ya Ya σε μια εορταστική συναυλία με μουσική της Νέας Ορλεάνης, ειδικά για το κοινό του ΚΠΙΣΝ! Πριν από 6 χρόνια, όταν ο Αμερικανός πιανίστας John Higgings ήρθε να ζήσει στην Αθήνα, συγκέντρωσε γύρω του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών με σκοπό να παίξουν την αγαπημένη του μουσική, την αυθεντική Jazz & Blues της Νέας Ορλεάνης, της πόλης με την ίσως κυριότερη επιρροή στη σύγχρονη δυτική pop. Το σχήμα άρχισε να εμφανίζεται στο εστιατόριο που διατηρεί ο John και η φήμη του εξαπλώθηκε σύντομα από στόμα σε στόμα.

Η μουσική των Gumbo Ya Ya συνδυάζει τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς με τη χαρούμενη funky διάσταση των χάλκινων πνευστών. Τη συνταγή συμπληρώνει με τη βαθιά εκφραστική φωνή της η Πειραιώτισσα Sugahspank!, μια ασυνήθιστη περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς δεν σταματά να πειραματίζεται με λιγότερο δημοφιλή είδη.