Πέντε προτάσεις για ελληνική μουσική στα στέκια της πόλης

spanos-kanellidoy
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ιδέες για εξόδους με ελληνικά ακούσματα από δημιουργούς που έχουμε αγαπήσει.

Αλέκα Κανελλίδου - Γιάννης Σπανός
«Ξανά Μαζί»
Σάββατα του Ιανουαρίου
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η Αλέκα Κανελλίδου, η πιο ερωτική φωνή της ελληνικής δισκογραφίας και ο μεγάλος μελωδός Γιάννης Σπανός συνεχίζουν τις εμφανίσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τα Σάββατα του Ιανουαρίου. Μια ερμηνεύτρια με διαχρονικές επιτυχίες σε ένα ολοζώντανο ρεπερτόριο.

Η Αλέκα Κανελλίδου συναντά τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Σπανό στο πιάνο, με πυρήνα τα τραγούδια που τους έφεραν κοντά. Ανεβαίνουν στη σκηνή και ετοιμάζουν τη δική τους, νέα μουσική «περιπέτεια». Θα μας θυμίσουν τραγούδια σταθμούς της κοινής τους πορείας, όπως τα, «Οι νόμοι», «Ήρθε ένας φίλος», «Μαγγανοπήγαδο» και άλλες μεγάλες επιτυχίες του Γιάννη Σπανού, όπως, «Μαρκίζα», «Άνθρωποι μονάχοι» «Προσωπικά».

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο πιανίστας Γιώργος Τσοκάνης.
Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Θωμάς Καραμαζάκης, κιθάρα
Γιώργος Σχοινάς, ακορντεόν
Γιώργος Κατσίκης, τύμπανα
Μίμης Ντούτσουλης, κοντραμπάσο

Ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Κολεβέντης
Stage monitoring: Γιώργος Κολεβέντης
Σχεδιασμός Φώτων: Φώτης Μπούρης
Follower: Παναγιώτης Μούνδριζας

Info
Ώρα έναρξης: 22:30
Τιμές
12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
15 ευρώ με ποτό στο bar
Τραπέζι: 65 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα, 135 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα, ελάχιστη κατανάλωση στο τραπέζι 20 ευρώ.

Διονύσης Τσακνής
Παρασκευές 5 και 12 Ιανουαρίου 2018
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
Μαζί του η Δήμητρα Κελεκίδη

Φιλική συμμετοχή
5/1: Μανώλης Φάμελλος, Μάκης Σεβίλογλου
12/1: Κίτρινα Ποδήλατα

Μετά από ένα μικρό διάστημα αποχής από τα μουσικά δρώμενα, ο Διονύσης Τσακνής ξεκινά τις χειμωνιάτικες εμφανίσεις του. Για τις Παρασκευές, 5 & 12 Ιανουαρίου 2018, o αγαπημένος συνθέτης και τραγουδοποιός θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Up Stage ένα πρόγραμμα γεμάτο με όλες τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του, αλλά και με τραγούδια φίλων του που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ελληνική μουσική. Μαζί με τον Διονύση Τσακνή εμφανίζεται η νέα και πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια Δήμητρα Κελεκίδη, που συστήθηκε στο ευρύ κοινό, κλέβοντας τις εντυπώσεις, μέσα από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της σε γνωστό talent show. Στη συντροφιά τους θα βρεθούν και αγαπημένοι φίλοι: Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, ο Μανώλης Φάμελλος και o Μάκης Σεβίλογλου και στις 12 Ιανουαρίου, τα Κίτρινα Ποδήλατα. Τον Διονύση Τσακνή και τη Δήμητρα Κελεκίδη, πλαισιώνει μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών. Ο Νίκος Καλαντζάκος στο πιάνο, ο Δημήτρης Καρασούλος στην κιθάρα, ο Ηλίας Παρασκευόπουλος στα τύμπανα και ο Νίκος Πολίτης στο μπάσο.

Ιnfo
Ώρα έναρξης: 22:30
Τιμές
10 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
12 ευρώ με ποτό στο bar
40 φιάλη κρασί | 2 άτομα
80 φιάλη ποτό | 4 άτομα

Γιάννης Κότσιρας 
«Ανείπωτα»
Παράταση έως τέλος Ιανουαρίου
7, 14, 21, 28 Ιανουαρίου

Ο καλλιτέχνης που κατάφερε να κάνει τις Κυριακές μας γιορτή, αποφάσισε να παρατείνει τις ζωντανές εμφανίσεις του στον «Σταυρό του Νότου» μέχρι τα τέλη Γενάρη. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να ευχαριστήσει το κοινό για τα θετικά μηνύματα και την αγάπη που λαμβάνει.

Από την έναρξη των εμφανίσεών του μέχρι σήμερα όσοι πέρασαν τις Κυριακές από τον «Σταυρό του Νότου» έφυγαν γεμάτοι από μελωδίες και συναισθήματα. Ανάμεσά τους και πολλοί  γνωστοί καλλιτέχνες όπως οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρης Μπάσης, Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώργος Περρής, Μαρίζα Ρίζου, Δήμος Αναστασιάδης, Παυλίνα Βουλγαράκη , Παντελής Κυραμαργιός κ.ά. Ο τραγουδιστής λοιπόν θα συνεχίζει να ομορφαίνει τις Κυριακές μας μέχρι τέλη Ιανουαρίου. 

Μαζί του: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχήστρωση & πλήκτρα, Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα, Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι Κώστας Μιχαλός: κιθάρα, Μανος Γρυσμπολάκης: ακκορντεον. Τον ήχο επιμελούνται ο Λάμπρος Μπούνας και ο Στρατής Καραδημητράκης και τα φώτα ο Mανόλης Μπράτσης

Info
Κυριακές  7, 14, 21, 28 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 20.30
Είσοδος: 15€ με ποτό
Πληροφορίες-Κρατήσεις:  2109226975

Ψαραντώνης-Νίκη Ξυλούρη
«Εκειά που σμίγουν οι καιροί»
Παρασκευή 5 έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ο  θρύλος της μουσικής της Κρήτης, της Μεσογείου, του κόσμου όλου έρχεται πάλι στο Half Note με τις ανεπανάληπτες μουσικές και την απαράμιλλη ερμηνεία του. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της κρητικής παράδοσης θα μας ταξιδέψει από την Παρασκευή 5 έως τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.

Τον έχουμε δει να ξεσηκώνει πλήθη με τον ήχο της λύρας του και της φωνής του και να παίζει μαζί με μουσικούς που ανήκουν ακόμα και σε άλλες υφολογικές «σφαίρες». Σε κάθε περίπτωση όμως ξέρουμε πως η μουσική του Ψαραντώνη θυμίζει το αέναο, αρχέγονο ταξίδι της ζωής , αυτό που έρχεται από πολύ μακριά και μας πάει πολύ μακριά. Και απλώς στεκόμαστε ευτυχισμένοι, κάθε φορά, να ζούμε τούτες τις μουσικές στιγμές, εκεί που σμίγουν οι καιροί……εδώ, στο Half Note Jazz Club από 5 έως 8 Ιανουαρίου.

Info
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β' Ζώνη), 25 ευρώ (Α' Ζώνη)

*** τη Δευτέρα 8/1 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

«Μη μου γράφεις γράμματα» 
 Γιώργος Νταλάρας και Εστουδιαντίνα στην Ιερά Οδό
Special guest: Eddy Napoli
15 & 16 Ιανουαρίου

   
«Μη μου γράφεις γράμματα... γιατί γράμματα δεν ξέρω και με πιάνουν κλάματα...»: Ένα συναρπαστικό μουσικό οδοιπορικό, μια μουσική παράσταση - ωδή στην ξενιτιά, στην μετανάστευση, αλλά και στο ταξίδι, στη ζωή, στη χαρά, στον έρωτα, με Ελληνικά τραγούδια και τραγούδια της Μεσογείου, παρουσιάζει ο Γιώργος Νταλάρας με την Εστουδιαντίνα στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στην Ιερά Οδό.
 
Ξεχωριστός καλεσμένος ο Ιταλός Eddy Napoli, συνθέτης και τραγουδιστής, ο καλός τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, η Ρία Ελληνίδου, μια νέα πολύ καλή φωνή και η εντυπωσιακή χορωδία "Fonέs". Σημαντική συμμετοχή είναι αυτή του ηθοποιού Τάσου Νούσια. Μαζί με 14 σπουδαίους σολίστες μουσικούς επί σκηνής τραγουδούν και αφηγούνται ιστορίες της ξενιτιάς που έχουν βιώσει άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή αλλά κοινούς πόνους, χαρές και ιστορίες ζωής, Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Άραβες, που βρήκαν στην μουσική έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης, συναισθημάτων, χαράς, λύπης, ελπίδας και προσμονής, στήριγμα και βάλσαμο στις ψυχές τους.
 
Ο Γιώργος Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα, που έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια μελέτης και παρουσίασης της μεσογειακής μουσικής, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ανδρέας Κατσιγιάννης επιθυμούν να στείλουν, μέσα από αυτές τις παραστάσεις, ένα μήνυμα συμφιλίωσης και ενότητας και παράλληλα να εκφράσουν με τις μουσικές τους γνώσεις το πλούσιο τοπίο των μουσικών της Μεσογείου, μεταφέροντας και ένα μήνυμα συμπαράστασης στους κάθε είδους μετανάστες της σύγχρονης εποχής που παλεύουν να επιβιώσουν και να βρουν μια νέα φιλόξενη πατρίδα.
 
Συντελεστές 
Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας 
Ανδρέας Κατσιγιάννης-σαντούρι, Καλλιτεχνική Διεύθυνση 
Φίλιππος Ρέτσιος-πλήκτρα
Νίκος Μέρμηγκας-μπουζούκι
Γιώργος Μάτσικας-μπουζούκι
Αποστόλης Βαλαρούτσος-κιθάρα
Κώστας Κωνσταντίνου-μπάσο
Κυριάκος Γκουβέντας-βιολί
Αποστόλης Βαγγελάκης-πνευστά
Νίκος Σαμαράς-τρομπέτα
Μάνος Γρυσμπολάκης-ακορντεόν
Πέτρος Κούρτης -κρουστά
Θέμης Συμβουλόπουλος -κρουστά
Μιχάλης Καλιοντζίδης-ποντιακή λύρα
Συμμετέχει ο Γιώργος Παπαχριστούδης, πιάνο 
Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Ανδρέας Κατσιγιάννης, Γιώργος Παπαχριστούδης
Διδασκαλία της χορωδίας «Fonέs»: Μαρίνα Σάττι 
Ηχητική επιμέλεια: Βαγγέλης Κουλούρης, Αντώνης Ζαχόπουλος
Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος
 
Info
Τηλ. 210-3428272 
Ώρα έναρξης: 22:00, προσέλευση: 21:00 
Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος  - Όρθιοι:10 €
Α' Ζώνη – πλατεία: 35 €
Β' Ζώνη – πλατεία: 27 €
Α' Ζώνη – εξώστης: 27 €
Β' Ζώνη – εξώστης: 20 €
 
Ποτό στο Bar: 5 €
Ποτό Α΄ Ζώνη: 10 €
Ποτό Β' Ζώνη: 8 €