5 προτάσεις που θα σε βγάλουν από το σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο

the-post
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Σινεμά, θέατρο, έκθεση φωτογραφίας και όλα εκείνα που θα σε κάνουν να αφήσεις τον καναπέ και να αδράξεις την πόλη.

Τhe Post: Απαγορευμένα Μυστικά

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τους Μέριλ Στριπ και Τομ Χανκς σε ένα αριστουργηματικό, δημοσιογραφικό δράμα που εξιστορεί τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 1971 στην Αμερική, γύρω από τη δημοσιοποίηση των απόρρητων φακέλων του Πενταγώνου, με αποκαλύψεις, σκάνδαλα και κυβερνητικές συνωμοσίες.

Η πρώτη γυναίκα εκδότης εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ, συνεργάζεται με τον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι, στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν και να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους καλούνται να γεφυρώσουν τις διαφορές τους προκειμένου να ρίξουν φως σε κρυμμένα μυστικά του κράτους, θέτοντας όμως σε κίνδυνο τόσο τις καριέρες τους, όσο και την προσωπική τους ελευθερία.

Στους κινηματογράφους από τις 11 Ιανουαρίου, από την Odeon.

Ο «Μπολιβάρ» στα χέρια των bijoux de Kant

Το έργο του Νίκου Εγγονόπουλου (σε συνομιλία με τον μονόλογο «Ο Λεφτέρης στο αμήν», της Γλυκερίας Μπασδέκη) είναι το δεύτερο εθνικό πορτραίτο που επιχειρεί να παραστήσει (και να παρασταθεί εντός του) η bijoux de kant και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σκουρλέτης, μετά τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Ο εμβληματικός ήρωας πασών των Δεσμωτών επιστρέφει ως ερωτικό φάσμα και φάος, από τη σπηλιά των προσδοκιών που επωμίστηκε εν αγνοία του. Ο Λεφτέρης /Μπολιβάρ στο αμήν της ιστορίας (του) χορεύει την ύστατη χαβάγια μπροστά στον έκθαμβο, έκπληκτο και τρεμάμενο Δημιουργό του.

Η bijoux de kant στο αμήν της δημιουργίας της τσαλαβουτά στα απόνερα της επίσημης ιστορίας, επιθυμώντας τη δικαίωση των ηρώων και των τάφων τους.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Γκρίτσης, Γιάννης Κουκουράκης καιη μουσικός Χαρούλα Τσαλπαρά

Από τις 12 Ιανουαρίου, στο θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος)

Οι πόλεις μέσα από τον φακό Ελλήνων και ξένων φωτογράφων  

Η φωτογραφία δρόμου είναι πάντα ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον είδος φωτογραφίας για τους θεατές, αφού είναι μία αποτύπωση της ζωής σε πόλεις που ίσως πολλοί από εμάς δεν έχουν ποτέ επισκεφθεί. Για πολλούς φωτογράφους έχει γίνει καθημερινή συνήθεια να περιφέρονται στις διάφορες πόλεις με μία μηχανή στον λαιμό ψάχνοντας για το πρόσωπο ή την κατάσταση που θα τους τραβήξει την προσοχή. Τα πάντα γύρω μας έχουν τη δικιά τους ζωή και διηγούνται τη δική τους ιστορία, φτάνει κάποιος να καταφέρει να απομονώσει την κατάσταση, έτσι ώστε να μπορέσει να αναδείξει την ομορφιά της στιγμής.

Στην έκθεση «Street Photography», θα δούμε φωτογραφίες δρόμου, τραβηγμένες από περισσότερους από 90 καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου.

Από τις 12 Ιανουαρίου στην Blank Wall Gallery στην Κυψέλη.

Η Αθήνα (ξανά) στους ρυθμούς του Andrew Weatherall

Από τις σκοτεινές μέρες του acid house και το Λονδρέζικο underground στο pop στερέωμα. Απο τον balearic ήχο στους πειραματισμούς με την minimal techno. Απο το ηλεκτρονικό rock στο rockabilly. Οι διαδρομές του πολυσχιδή Βρετανού DJ και μουσικού παραγωγού δεν αρκούν για να περιγράψουν τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στη μουσική πραγματικότητα ο Anrdew Weatherall εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια. Ο άνθρωπος αυτός που μοιάζει να τα έχει κάνει όλα, παραμένει ακμαίος μετά τα 50 του κι αποτελεί έναν από τους τελευταίους μουσικούς πιονιέρους της Μεγαλής Βρετανίας και της ζωντανής dance – και όχι μόνο-ιστορίας της.

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, από τις 23.30, στο six d.o.g.s. Εισιτήρια.

Jazz Διαχρονίες στον Φάρο

Η πολυσχιδής ερμηνεύτρια, performer και μουσικός Αγγελική Τουμπανάκη, πέρα από σύνορα και νόρμες, με αφετηρία την αγάπη της για την ελεύθερη μουσική έκφραση και επικοινωνία θα ταξιδέψει το κοινό του ΚΠΙΣΝ στα μουσικά μονοπάτια της.

Μαζί με τους σολίστες Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα, αλλά και το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Terra Voce, θα παρουσιάσουν τις Συνδέσεις με τραγούδια ορόσημα της ελληνικής δισκογραφίας και τραγούδια του κόσμου, διαφορετικών χωροχρόνων, με ένα δικό τους σύγχρονο τρόπο.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, στις 21.00