8 cocktails για να γιορτάσετε το φθινόπωρο
Με την εναλλαγή των εποχών, οι δροσερές νύχτες μας δημιουργούν έντονα την επιθυμία για ένα ποτό που… μυρίζει φθινόπωρο. Ένα cocktail που φέρνει στο μυαλό εικόνες από κιτρινωπά δέντρα, πεσμένα φύλλα στο δρόμο και μυρωδιά βροχής.
Αξιοποιείστε στο έπακρο τα φρούτα και τις γεύσεις της εποχής και δημιουργήστε 8 νόστιμα και πρωτότυπα cocktails, που θα σας εντάξουν όμορφα στο φθινοπωρινό κλίμα.
Amaretto-Cranberry Kiss
Αν και το συγκεκριμένο cocktail με γεύση από cranberry και πικραμύγδαλο μπορείτε να το απολαύσετε όλο τον χρόνο με συσκευασμένο χυμό από cranberries, φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο όμως στο φθινόπωρο και τον χειμώνα. Γαρνίρετέ το με φρέσκα cranberries που είναι της εποχής.
Συστατικά
2 μέρη χυμό cranberry
1 μέρος vodka
1/2 μέρος amaretto
3 κουταλιές του γλυκού χυμό πορτοκάλι
Πάγο
Αναμίξτε όλα τα υλικά και σερβίρετε σε παγωμένο ποτήρι. Σαν γαρνιτούρα ταιριάζει πολύ ένα κομμάτι μανταρίνι.
Scotchsicle
Έχει πληθώρα χειμωνιάτικων μπαχαρικών και ταιριάζει απόλυτα στην αλλαγή των εποχών. Αναμιγνύει τα αρώματα του ουίσκι, του πορτοκαλιού και της κανέλας.
2 μέρη ουίσκι
1 μέρος λικέρ πορτοκάλι
¾ σιρόπι αρωματισμένο με βανίλια
¾ χυμό πορτοκάλι
Κανέλα σε σκόνη
Ανακινείστε καλά σε shaker όλα τα υλικά εκτός από την κανέλα, σερβίρετε σε ποτήρι martini και πασπαλίστε με τη σκόνη της κανέλας.
The Normandy
Πρόκειται ίσως, για το απόλυτο φθινοπωρινό cocktail. Γλυκό και ξινό συνάμα, είναι το καλύτερο cocktail για μια ομαλή μετάβαση στην επόμενη εποχή...
9 cranberries
2 λεπτές φέτες ξινόμηλο
1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού σιρόπι
1⁄4 brandy
Σε shaker ανακινείστε 6 cranberries, το μήλο, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Προσθέστε το σιρόπι και λίγο πάγο, κουνήστε καλά, σερβίρετε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο και γαρνίρετε με φλούδες μήλου και τα υπόλοιπα cranberries.
Vieux Carré
Αυτό το κλασικό cocktail με ουίσκι και κονιάκ είναι κομμένο και ραμμένο για να το απολαύσετε δίπλα στο τζάκι σας. Θυμίζει ελαφρώς το Manhattan...
Πάγος
3/4 ουίσκι
3/4 κονιάκ
¾ βερμούτ
1/16 βενεδικτίνη
1 σταγόνα angostura bitters
Φλούδα λεμονιού
Σε ένα ποτήρι ανακατέψτε το κονιάκ, το ουίσκι, το βερμούτ, τη βενεδικτίνη και την angostura μαζί με πάγο. Ανακατέψτε καλά, σερβίρετε σε ποτήρι και γαρνίρετε με τη φλούδα λεμονιού.
Cranberry Margarita
Πάρτε το καλύτερο δυνατό από τα cranberries με μια ιδιαίτερη Margarita. Είναι εκπληκτικό το πόσο πολύ αλλάζει τη γεύση της τεκίλα το cranberry.
2 μέρη τεκίλα
1 1/3 μέρη χυμό cranberry
1 μέρος λικέρ πορτοκάλι
2/3 φρέσκο χυμό lime
Ανακατέψτε την τεκίλα, τον χυμό, το λικέρ και το lime μαζί με πάγο. Σουρώστε σε παγωμένο ποτήρι και γεμίστε με πάγο.
Pumpkin Spice
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσετε τη γενναιοδωρία της φύσης από ένα γευστικό cocktail. Το συγκεκριμένο, ελαφρώς spicy, ποτό, με βότκα και κολοκύθα, είναι ιδανικό.
2 μέρη βότκα
½ χυμό lime
1 μέρος πολτο κίτρινης κολοκύθας
Μέλι διαλυμένο σε λίγο νερό
Λίγο ginger
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μαζί με πάγο, σουρώστε σε ποτήρι και γαρνίρετε με λίγο τριμμένο ginger.
Mulled Apple Cider
Μπορείτε να φανταστείτε κάτι καλύτερο από ζεστό μαύρο ρούμι με ζάχαρη για να υποδεχτείτε το φθινόπωρο; Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι ακόμα καλύτερη, παγωμένη και εξαιρετικά νόστιμη.
4 μέρη μηλίτη ή χυμό μήλου
1/2 μέρος μαύρη ζάχαρη
24 καρφάκια γαρύφαλλου
8 ξυλάκια κανέλα
Λίγο μπαχάρι τριμμένο
1 ½ μέρος μαύρο ρούμι
Φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το χυμό μήλου με τη ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το μπαχάρι. Ζεστάνετε αλλά μην βράσετε το μίγμα, για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και παγώστε το μίγμα στο ψυγείο. Για να το σερβίρετε, προσθέστε το ρούμι και σουρώστε το μίγμα σε ποτήρι. Γαρνίρετε με λεμόνι.
Sage Sangria
Η Sangria είναι ιδανική για όλες τις μέρες και τις εποχές του χρόνου. Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι μια ροζέ Sangria, ταιριαστή με το φθινόπωρο. Μπορεί να λατρεύετε να την καταναλώνετε το καλοκαίρι, αλλά με τα κατάλληλα υλικά μπορείτε να την κάνετε το ιδανικό χειμερινό σας ποτό.
1/3 μέλι
1/3 βραστό νερό
15 φύλλα φασκόμηλου
1 μπουκάλι ροζέ κρασί
Πάγος
Φλούδα λεμονιού για το γαρνίρισμα
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το νερό με το μέλι, προσθέστε το φασκόμηλο και ανακατέψτε ξανά, πιέζοντας ελαφρώς τα φύλλα για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέστε το κρασί και σερβίρετε με πάγο και τη φλούδα του λεμονιού.







