Soul, jazz, rock και punk στο Gazarte

soul-jazz-rock-kai-punk-sto-gazarte

ΚΥΡΙΑΚΗ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Οι εκρηκτικοί Soul Jazz Orchestra επιστρέφουν στην Αθήνα και το Gazarte, για δύο εμφανίσεις, στις 1 και 2 Νοεμβρίου.

Μετά την ανεπανάληπτη συνάντηση των Soul Jazz Orchestra με τους νεοϋορκέζους Kokolo πριν δύο χρόνια στο Gazarte, οι Καναδοί εκφραστές της afrobeat έρχονται ξανά στην Αθήνα και υπόσχονται ένα ακόμα αξέχαστο live.

Η φρέσκια και γλυκιά Maia Vidal που είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί μαζί τους, για προσωπικούς της λόγους δεν θα καταφέρει να παρευρεθεί.

Τους Soul Jazz Orchestra θα συνοδεύσουν όμως, οι εκρηκτικοί The Bet που επιστρέφουν στο Gazarte μετά την εξαιρετική τους εμφάνιση δίπλα στους Monophonics, για να παρουσιάσουν κομμάτια από το EP τους "In motion" που πρόσφατα κυκλοφόρησε καθώς και από τον επερχόμενο δίσκο τους που κάνει ακόμα πιο σαφή την μουσική τους πρόταση και το power soul ύφος τους.

Την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στο χώρο του Gazarte, οι Καναδοί Soul Jazz Orchestra θα συμπράξουν μαζί με συνολικά 12 μουσικούς εναλλάξ επί σκηνής, πρωτοπόρους εκφραστές του επαναστατικού ήχου της afro κουλτούρας, με πνευστά, κρουστά και οργανικές εκρήξεις ρυθμού.

Οι Soul Jazz Orchestra δημιουργήθηκαν το 2002 στον Καναδά και σχεδόν αμέσως, αναρριχήθηκαν στην κορυφή. Soul, Jazz , Afro, Latin αλλά και ήχοι των 60s και 70s μπερδεύονται μαγικά στις μουσικές τους, ενώ φανερές είναι οι επιρροές του Fela Kuti και του Μαnu Dibango. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σύνδεση του ήχου τους με ονόματα όπως Μulatu Astatke, Quantic, Sun Ra, Coltrane, Sanders (και άλλα jazz ιερά τέρατα).

Το «Mista President» ήταν το εισιτήριο για την είσοδό τους σε όλα τα ενημερωμένα ραδιόφωνα ανά τον κόσμο καθώς έγινε το αγαπημένο τραγούδι παραγωγών και ακροατών.

Μετά από ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα το μόνο που έμενε ήταν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Έτσι και έγινε το 2008 με το δεύτερο τους album “Manifesto”, το οποίο τους καθιέρωσε ως γνήσιους εκφραστές της afrobeat μουσικής σκηνής. Το 2010 κυκλοφορούν το «Rising Sun» και μπαίνουν σε καινούργια μουσικά μονοπάτια αποτελούμενα από jazz, αφρικάνικους ρυθμούς και cinematic ήχους. Ποτέ, όμως, δεν ξέχασαν τις ρίζες τους…

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, στις 10 μ.μ., είσοδος 15, 20 και 25 ευρώ.