Ένας αληθινός jazz θρύλος στο Half Note

enas-alithinos-jazz-thrulos-sto-half-note

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο Al Foster, ο ντράμερ στο γκρουπ του Miles Davis για ένα μεγάλο και καθοριστικό διάστημα, έρχεται στο Half Note από τις 12 μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου.

Ο Al Foster, ο ντράμερ στο γκρουπ του Miles Davis για ένα μεγάλο και καθοριστικό διάστημα, από το 1972 ως το 1984, από το «Get Up With It» ως το «You're Under Arrest», έρχεται στο Half Note από τις 12 μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου.

Λίγο πριν τη συνεργασία του με τον Davis, ο Al Foster είχε εξελιχθεί σε έναν εξαίρετο post-bop ντράμερ που έπαιζε στρέιτ τζαζ με μουσικούς όπως ο Blue Mitchell. Τον ξεχώρισε όμως, ο Miles Davis όταν τον είδε να παίζει στο Cellar Café του Μανχάταν.

«Είχε ένα εκπληκτικό groove στο παίξιμό του και μπορούσε να το κρατήσει όσο ήθελε. Αυτό ήταν που έψαχνα σε έναν ντράμερ τότε και ο Al το είχε», έχει πει χαρακτηριστικά ο Davis. Έτσι, ο Foster αντικατέστησε τον Jack DeJohnette κι έγινε ένας από τους κορυφαίους μουσικούς της ηλεκτρικής jazz fusion. Από εκεί και πέρα όμως, εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους και αδιαμφισβήτητους σύγχρονους jazz masters.

Εχει παίξει πρακτικά με όλους τους μεγάλους της σύγχρονης jazz όμως, αξίζει να κρατήσουμε στη μνήμη μας τη συνεισφορά του στα γκρουπ των Herbie Hancock, Sonny Rollins και Joe Henderson, αλλά και στα δικά του γκρουπ, που είναι πάντα κορυφαία και πάντα μας συγκινούν.

Πληροφορίες: Half Note Τριβωνιανού 17, Μετς, Αθήνα, 210-9213310, www.halfnote.gr, είσοδος 20, 25 και 30 ευρώ, 20 ευρώ (κάθε Δευτέρα), στις 10.30 μ.μ., Δευτέρα-Σάββατο, 9 μ.μ. την Κυριακή.