Οι καλλιτέχνες του Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων στέλνουν το μήνυμά τους

festibla-gia-tin-isotita-ton-fulon
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Παυλίνα Βουλγαράκη και άλλοι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, μας έστειλαν το δικό τους σχόλιο για το επερχόμενο πολιτιστικό γεγονός.

Φωτεινή Βελεσιώτου

Κάθε συμμετοχή μου σε φεστιβάλ που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν, να κινητοποιήσουν τον κόσμο σε τέτοια ζητήματα για μένα είναι σημαντική, αρκεί αυτά να αποτελούν μια αφορμή, την αφετηρία και για πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Παυλίνα Βουλγαράκη

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το μεγαλύτρο δυνατό κοινό και ειδικά το νεανικό που είθισται να στηρίζει ένθερμα τα φεστιβάλ της χώρας μας. Μέσα από ένα σύνολο δραστηριοτήτων, το φεστιβάλ αυτό αντιμάχεται τις έμφυλες ανισότητες, αποστέλλοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της έμφυλης ισότητας ως ουσιαστική παράμετρο εξυγίανσης των σχέσεων φύλου και συνάμα ως αθέατος αρμός για την κοινωνική μας συνοχή. 

Ως νέα γενιά οφείλουμε να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας για να παλεύουμε. Υπέρ της ισότητας, της ελευθερίας ενάντια σε κάθε μορφή προκατάληψης και αδικίας. Καλλιτεχνικά τα πρότυπά μου είναι τέτοιου είδους προσωπικότητες, που τολμούν και δεν φοβούνται. Αυτό το φεστιβάλ μας δίνει την ευκαιρία να ενωθούμε για αυτόν τον κόσμο. 

Αφεντούλα Ραζέλη

Είμαι εδώ γιατί είμαι ενάντια σε κάθε είδους βία, ανισότητα και διαχωρισμό, ανεξαρτητου φύλου και ηλικίας...Ναι στις ίσες ευκαιρίες εξέλιξης γυναίκα και άνδρα! Έχουμε σαν άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες. Ας βρούμε τρόπους κοινούς στη διεκδίκησή τους. Είμαστε συμπορευτές στο ίδιο Σύμπαν της Αγάπης.

Φωτεινή Κούβελα (Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων) 

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προβούμε στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ για την ισότητα των Φύλων, θέλοντας να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το έργο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Περαιτέρω, η επιλογή μας να επιτευχθεί αυτή η στόχευση μέσω ενός Φεστιβάλ, εστίασε στην παράλληλη προσπάθειά μας για την ανάδειξη πολλών και διαφορετικών μορφών της Τέχνης και του Πολιτισμού, στηρίζοντας μάλιστα ένθερμα και το έργο γυναικών δημιουργών, σε πείσμα των έμφυλων ανισοτήτων που είθισται να βιώνουν.

Ως εκ τούτου, μέσα από τις ποικίλες δράσεις του Φεστιβάλ μας, όπως εκθέματα, πλούσιο ενημερωτικό υλικό, προβολές, εισηγήσεις - συζητήσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά. αποστέλλουμε για μια ακόμη φορά το ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων, τονίζοντας ότι για την άρτια λειτουργία μιας συνεκτικής κοινωνίας με σεβασμό στα δικαιώματα όλων – ανεξαιρέτως – προϋποτίθεται η προάσπιση της αρχής της ισότητας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και θα συνεχίσει να κινείται σθεναρά το έργο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Το 1ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων, που συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα του Θεάτρου Βράχων , θα διεξαχθεί με δωρεάν είσοδο στις 29-30/6/2018 με ώρα έναρξης 18:30.

Διαβάστε περισσότερα