Μια diva της jazz στο Gazarte

mia-diva-tis-jazz-sto-gazarte

ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Η Dianne Reeves, η σημαντική ερμηνεύτρια της jazz, έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Gazarte, για δύο μόνο βραδιές, στις 18 και 19 Νοεμβρίου.

Οι τρεις επιπλέον διαυγείς οκτάβες της Dianne Reeves, την καταξιώνουν ως τη σπουδαιότερη φωνή της jazz σκηνής στις μέρες μας. Η σημαντική αυτή ερμηνεύτρια έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Gazarte, για δύο μόνο βραδιές, στις 18 και 19 Νοεμβρίου.

Η Reeves θεωρείται παγκόσμια ως η πλέον φημισμένη γυναικεία φωνή της σύγχρονης jazz. Σαν επιβράβευση της απαράμιλλης δεξιοτεχνίας της, της σπουδαίας αυτοσχεδιαστικής ικανότητας της, της συναισθηματικής της έκφρασης και του μοναδικού της στιλ, τιμήθηκε στο παρελθόν με τρία διαδοχικά βραβεία Grammy, ως η καλύτερη jazz τραγουδίστρια και μάλιστα σε όλες τις vocal κατηγορίες.

Το τέταρτο βραβείο Grammy της καριέρας της, το κέρδισε το 2006, με το album «Good Night and Good Luck» από την ομώνυμη ταινία του George Clooney. Η Dianne Reeves έχει ηχογραφήσει κι έχει εμφανιστεί με τις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου καθώς και ως σολίστ, με τον Sir Simon Rattle και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου.

Ήταν η πρώτη καλλιτεχνική διευθύντρια της Φιλαρμονικής του Los Angeles, καθώς επίσης και η τραγουδίστρια που είχε την τιμή να τραγουδήσει πρώτη, στο φημισμένο Walt Disney Concert Hall.

H συνεργασία της με τον θρυλικό μουσικό παράγωγο Arif Mardin , παραγωγό της Norah Jones και της Aretha Franklin, στο album «A little Moonlight», τιμήθηκε με βραβείο Grammy, για την εξαιρετική ερμηνεία της Reeves.

Το 2004 κυκλοφόρησε τη χριστουγεννιάτικη συλλογή «Christmas Time is Here», την οποία οι κριτικοί υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Ειδικά ο Ben Ratliff από τους New York Times έγραψε: «Η κυρία Reeves με την εκπληκτική της φωνητική δεξιότητα και το πηγαίο της συναίσθημα αυτοπροσδιορίζεται ως η διακεκριμένη φωνή της jazz. Είναι ένα από τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα jazz cd που έχω ακούσει ποτέ».

Το 2007 η Reeves εμφανίστηκε στο βιογραφικό ντοκιμαντέρ του Billy Strayhorn, ενώ το 2008 κυκλοφόρησε το album «When you know», μια συλλογή από παλιά κομμάτια σε καινούργιες εκτελέσεις αλλά και καινούργια τραγούδια.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32, Γκάζι, στις 10.30 μ.μ., 210 3452277, είσοδος 20, 39, 40 και 50 ευρώ.