Δύο εκπρόσωποι της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής στο ΚΠΙΣΝ

swimphoto
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η μουσική ενότητα Music Escapades, που αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή, προτείνει δύο μουσικά σχήματα, τους Someone Who Isn’t Me (S.W.I.M.) και τους Lip Forensics, σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό.

Οι Someone Who Isn’t Me (S.W.I.M.), δηλαδή οι Μαρία Χατζάκου, Μαριλένα Oρφανού και Τζίνα Δημακοπούλου, έρχονται να μοιραστούν την αδυναμία τους στα αναλογικά και toy-synths, τις χαοτικές κιθάρες, τα ψεύτικα βιολιά, τα γυναικεία φωνητικά και τα περίεργα ρυθμικά σχήματα. Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, όπου έπαιξαν ζωντανά τη δική τους πρωτότυπη μουσική για τη βωβή ελληνική ταινία Αστέρω του Δ. Γαζιάδη (1929). Το πρώτο τους single «Αναζήτηση / Never Find it» γράφτηκε ειδικά για τους τίτλους τέλους της ταινίας της Αθηνάς Τσαγγάρη, «Chevalier». Έκαναν το πρώτο τους live στο Winter Plissken Festival τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Μάρτιο του 2017 ταξίδεψαν στο περίφημο φεστιβάλ SXSW στο Austin του Τέξας, το μεγαλύτερο Music Showcase φεστιβάλ στον κόσμο. Τον Μάιο του 2018 κυκλοφόρησαν το επόμενο τους single, «Gomenaki», το music video του οποίου ξεπέρασε τα 100.000 views μέσα σ’ ένα μήνα και αποθεώθηκε ως το απόλυτο καλοκαιρινό hit. O πρώτος τους δίσκος θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018.

Στο πλευρό των S.W.I.M. εμφανίζονται οι Lip Forensics. Το ηλεκτρονικό ντουέτο των Zade και Ekelon, έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα στραβοκομμένα beats και τις ημιτονοειδείς μπασογραμμές σε μία προσπάθεια να αναπαραστήσουν το soundtrack των αγαπημένων τους σκηνών εγκλήματος. Εμφανίστηκαν ενεργά στη σκηνή το 2017 και έχουν ήδη συμμετοχές σε μερικά από τα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ (Release festival, Up festival), καθώς και σε διάφορα αθηναϊκά πάρτι και club nights. Στο ΚΠΙΣΝ οι Lip Forensics θα παρουσιάσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Cheiloscopy», η οποία ολοκληρώθηκε υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του Σεραφείμ Τσοτσώνη και κυκλοφορεί αυτήν την εποχή από την Amour Records.

Η μουσική ενότητα Music Escapades, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC. Και αυτόν τον μήνα, όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).