Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων

mouseio-ton-pseudaisthiseon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Φροντίστε να φορτίσετε καλά την κάμερα σας και ετοιμαστείτε για ένα αξεπέραστο ταξίδι στο παράδοξο.

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του ένα ιδιαίτερο και ανατρεπτικό μουσείο, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα οπτική, σωματική και εκπαιδευτική εμπειρία στους επισκέπτες όλων των ηλικιών: το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων.

Στο κτήριο συνολικής επιφάνειας πάνω από 400 τμ. στην Ερμού θα βρείτε πάνω από 80 πρωτότυπα εκθέματα και οπτικά παιχνίδια που αποσκοπούν να ανοίξουν τις πύλες σε ένα συναρπαστικό κόσμο εναλλακτικής διασκέδασης, συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη βιολογία και την ψυχολογία.

Museum of Illusions

Καθένα από τα εκθέματα του μουσείου καλεί τους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν τη λογική, την αντίληψη και τις γνώσεις τους στην επιστήμη και να είναι έτοιμοι να αποδεχτούν πως οι αισθήσεις τους ενδέχεται να απατούν. Τίποτα δεν είναι ακριβώς όπως μοιάζει, οπότε οι επισκέπτες θα χρειαστεί να σκεφτούν «έξω από το κουτί», κάνοντας το παιχνίδι τόσο διασκεδαστικό, όσο και επιμορφωτικό.

Museum of Illusions

Η Περιστρεφόμενη Σήραγγα (Vortex Tunnel), το Δωμάτιο του Aπείρου (Infinity Room), το Δωμάτιο με τους Καθρέφτες (Mirror Room) και το Δωμάτιο Αντι-βαρύτητας (Anti-Gravity Room) αποσκοπούν να μπερδέψουν και να εντυπωσιάσουν παίζοντας με τις προσδοκίες των επισκεπτών, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν πόσο απατηλές μπορεί να είναι οι αισθήσεις μας. Το μόνο που πρέπει να φροντίσουν όσοι επισκεφτούν το μουσείο είναι να βεβαιωθούν πως η κάμερά τους είναι φορτισμένη.

Museum of Illusions

Ανάμεσα στα εκθέματα του μουσείου υπάρχει μια πλούσια συλλογή από ολογράμματα, στερεογράμματα και άλλες οφθαλμαπάτες που θα αφήσουν τους επισκέπτες με το στόμα ανοιχτό. Το κατάστημα του Μουσείου προσφέρει μια πλούσια γκάμα επιλεγμένων παιχνιδιών σκέψης και διλλημάτων, ώστε το ταξίδι στην αμφισβήτηση και την ανακάλυψη να συνεχίζει και μετά την επίσκεψη.

Museum of Illusions

Πίσω από το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στη χώρα μας βρίσκονται ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Μίλτος Καμπουρίδης, στο πρώτο τους κοινό επιχειρηματικό βήμα στον χώρο της βιωματικής ψυχαγωγίας (experiential entertainment). Ήδη λειτουργούν άλλα οχτώ μουσεία σε χώρες όλου του κόσμου, από την Αυστρία και την Κροατία μέχρι την Μαλαισία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ σύντομα πρόκειται να ανοίξουν άλλα έξι σε ΗΠΑ, Καναδά και Ολλανδία μεταξύ άλλων.

Info

Μουσείο Ψευδαισθήσεων, Museum of Illusions Άστιγγος 12 (Ερμού 119), Μοναστηράκι
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 22:00
Τηλέφωνο: 210-3238065
Ιστοσελίδα: museumofillusions.gr