O Dj Shadow μας προετοιμάζει για το Ejekt Festival 2013

o-dj-shadow-mas-proetoimazei-gia-to-ejekt-festival-2013

ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

To Ejekt Festival 2013 είναι προ των πυλών, έτοιμο να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό και φέτος μερικά από τα πιο μεγάλα και φρέσκα ονόματα της pop, rock και ηλεκτρονικής μουσικής. Ο καλύτερος τρόπος για να το υποδεχτούμε είναι ένα μεγάλο πάρτι με έναν από τους κορυφαίους μουσικούς και DJs του πλανήτη, τον περίφημο DJ Shadow, ο οποίος θα βρεθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου ζωντανά, στη σκηνή του Inbox.

Οι πιστοί θαυμαστές του ετοιμαστείτε για μια από τις απίστευτες μουσικές μυσταγωγίες, που είναι τα All Bases Covered sets του. Μαζί του στο Inbox, θα εμφανιστούν το Cayetano Soundsystem με τον DJ Booker και ο Saddarkie. Στο pre-Ejekt Festival πάρτι θα υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις για το κοινό, όπως κλήρωση προσκλήσεων και δώρων του Ejekt, καθώς και προβολές εικόνων και βίντεο από τα προηγούμενα φεστιβάλ.

O Dj Shadow είναι σίγουρα κάτι πολύ παραπάνω από έναν απλό μουσικό. Όταν επινοούνται όροι για να περιγράψουν τη μουσική σου, αυτό είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη της μοναδικότητάς σου. Ο DJ Shadow είναι ο άνθρωπος για τον οποίο δημιουργήθηκε ο όρος trip-hop. Επίσης, είναι εκείνος που το 1996 με το ντεμπούτο άλμπουμ του «Endtroducing», άλλαξε μία για πάντα την ιστορία της μουσικής, καθώς ήταν ο πρώτος δίσκος που ηχογραφήθηκε αποκλειστικά με samples και κέρδισε το ομώνυμο Βραβείο Guinness. Trip-hop, instrumental hip hop, jazz, funk, ψυχεδέλεια, όλα μπλέχτηκαν πρωτόγνωρα αλλά και τόσο αρμονικά. Η επιτυχία του δίσκου ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ακόμα και αρκετά χρόνια αργότερα, στα μουσικά περιοδικά υπήρχαν περιγραφές δίσκων «στο στιλ του Shadow»!

Σήμερα, ο Shadow είναι πλέον ένας μύθος: από τους πλέον περιζήτητους DJs παγκοσμίως, με 5 προσωπικά άλμπουμ αλλά και το έξοχο «Psyence Fiction» των Unkle με τον James Lavelle στο ενεργητικό του, συν τα δεκάδες remixes και συνεργασίες με κορυφαία ονόματα.

Από τις τελευταίες εμφανίσεις του Cayetano Soundsystem, μεσολάβησαν 3 χρόνια, 2 δίσκοι, 2 περιοδείες σε 14 συνολικά χώρες, αμέτρητα remixes και κολακευτικά σχόλια από καλλιτέχνες του μεγέθους των Thievery Corporation, The Herbalizer και πολλών άλλων. Ήρθε η ώρα όμως, που ο Cayetano και ο Dj Booker ξανασμίγουν στο πλαίσιο μιας καλοκαιρινής περιοδείας. Και καλύτερη «πρώτη» από την εμφάνισή τους δίπλα στον DJ Shadow δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Τέλος, ο μοναδικός fame-hater και φανατικός της ετερωνυμίας, αφού χρησιμοποιεί διαφορετικό nomde plume σε κάθε εμφάνισή του σε νέο venue, ο Saddarkie έκλεισε πρόσφατα 23 έτη πίσω από τα πλατώ, προσπαθώντας να διαδώσει την αγάπη του για τον vintage μαύρο dance ήχο, με «κόλλημα» την περίοδο ‘70-’85 και ψάχνοντας διαρκώς για άγνωστα ακαταμάχητα track ή break σε ένα eclectic ρεπερτόριο που εκτείνεται από τη τζαζ και το post punk μέχρι το balearic και την έθνικ. Είναι μέλος της κολεκτίβας I Love Disco! και μάλλον, ο μόνος Έλληνας turntablist που έχει σπινάρει στην Κίνα και στο Sonar.

Πληροφορίες: Inbox, πρώην Club-22, Λεωφ. Βουλιαγμένης 22, οι πόρτες ανοίγουν στις 9.30 μ.μ., 210 9611118, εισιτήρια 20 ευρώ στα www.ticketarena.gr , www.viva.gr και στο Tickethouse και τα Public, www.ejekt.gr .