Γιώργης Χριστοδούλου: «Είμαστε οι δρόμοι που πήραμε κι όχι ο προορισμός τους»

giorgis-xristodoulou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δρόμου στην ελληνική δισκογραφία και εμφανίζεται για δύο βραδιές στο Half Note με προσκεκλημένους έκπληξη.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δρόμου στην ελληνική δισκογραφία, έναν δρόμο διανυμένο με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για το τραγούδι, τους συνεργάτες, τις ζωντανές συναυλίες, τους ακροατές. Για να το γιορτάσει, καλεί τους φίλους του και συνεργάτες στο Half Note, όπου για τέσσερα συνεχόμενα διαφορετικά βράδια θα πιάσουν το νήμα από την αρχή, φτάνοντας μέχρι το άλμπουμ «Αν η αγάπη ήταν δρόμος», που μόλις κυκλοφόρησε από τη Μικρή Άρκτο. Πρόσωπα από τη μουσική και το θέατρο που έχουν κατά καιρούς μοιραστεί με τον Γιώργη στιγμές εντός ή εκτός σκηνής, θα περάσουν από τη σκηνή του Half Note για να τον τιμήσουν.

Με αφορμή τις τέσσερις εμφανίσεις του (23-26 Νοεμβρίου), ο Γιώργης Χριστοδούλου μιλά στο clickatlife και πιάνει το νήμα της ιστορίας του από την αρχή.

Είμαι παιδί του κέντρου της Αθήνας και την αγαπώ, μ' όλα της τα προβλήματα. Στα Εξάρχεια πήγα στη δραματική σχολή αλλά και στο ωδείο και ως παιδί κι έφηβος-επισκέπτης στο σπίτι της Αρλέτας και τώρα πάλι, μετά από μια μακρά περίοδο παραμονής στη Βαρκελώνη, ζω στα Εξάρχεια.

Μικρός λάτρευα τις συναυλίες και δεν έχανα ποτέ τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες που ήταν η Αρλέτα, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, η Τανάγρη, η Αφροδίτη Μάνου. Τους έβλεπα, τους χαιρόμουν και ίσως κρυφά μέσα μου έλεγα, θά θελα να γίνω μια μέρα σαν κι αυτούς. 

Οι καλλιτεχνικές μου επιρροές είναι αυτό που λέμε "δυτική μουσική", "συγκερασμένη". Αγάπησα την Αρλέτα, της μπαλάντες των Simon & Garfunkel, τον Nat King Cole, τον Mel Torme, όλη τη σχολή του Μάνου Χατζιδάκι και των τραγουδιστών του.
 
Ο δίσκος μου «Αν η αγάπη ήταν δρόμος» είναι ό,τι λέει ο τίτλος: 20 χρόνια δρόμος. Δεν έχει πολλά μυστικά, όλα είναι ξεκάθαρα: είναι εκεί και η επιμονή μου και το λυρικό στοιχείο κι η αγάπη μου για τις μπαλάντες, το μουσικό θέατρο και μια πιο "καλλιτεχνική pop".

Το συγκεκριμένο άλμπουμ συνοψίζει κατά έναν τρόπο τις δυό δεκαετίες μου στη δισκογραφία και είναι ένα ευχαριστώ στον πυρήνα των ανθρώπων που με ακολούθησαν αυτά τα χρόνια. Είναι άνθρωποι που εκτιμούν τη μουσική, τη γενικότερη στάση μου απέναντι στα πράγματα -ακόμη και στα κοινά- και που δεν ξεχνούν.

Αυτή είναι η τωρινή μου αλήθεια. Είμαστε ό,τι έχουμε ζήσει, ό,τι σκεφτόμαστε. Γιατί, αν το σκεφτείς, είμαστε οι δρόμοι που πήραμε κι όχι ο προορισμός τους.

Θέλω η μουσική που κάνω να γαληνέυει την ψυχή, διώχνει τα δαιμόνια, τα κακά πνεύματα και τα υποχόνδρια άτομα.

Επόμενα σχέδια; Εμφανίσεις με τα τραγούδια του Αν η Αγάπη ήτνα δρόμος, τρίτη έκδοση του Ο Αττίκ στο Παρίσι και συναυλίες και το πρόγραμμα με την Ανδριάναν Μπάμπαλη "Δύο σαν ένα" που περιλαμβάνει ντουέτα, τα πιο όμορφα, ελληνικά και ξένα.

Το πρόγραμμα συναυλιών

Παρασκευή 23/11: «Στην Αρλέτα, από καρδιάς»

Την πρώτη ημέρα, ο Γιώργης επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα, στην πρώτη φορά που τραγούδησε ζωντανά σε συναυλίες αλλά και στο στούντιο δίπλα στην αγαπημένη του Αρλέτα. Κάνοντας ένα αφιέρωμα στα τραγούδια της, θα αφηγηθεί αστεία και συγκινητικά στιγμιότυπα από τις περιοδείες, τις ηχογραφήσεις και τη μακρόχρονη σχέση τους.

Συμμετέχει η νέα ερμηνεύτρια με τη ζεστή φωνή, Βίκυ Καρατζόγλου.

Σάββατο 24/11: Η ταλαντούχα τραγουδοποιός Μάρω Μαρκέλλου που υπογράφει ένα τραγούδι στο νέο άλμπουμ του Γιώργη μαζί με την Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι που μας έκανε να ξαναγαπήσουμε το swing, ανεβαίνουν στη σκηνή για να μοιραστούν  μαζί του τα γεμάτα χιούμορ και ευαισθησία, τραγούδια τους.

Κυριακή 25/11: Ο Φοίβος Δεληβοριάς, καλεσμένος του Γιώργη έρχεται για να τραγουδήσουν και να θυμηθούν, μαζί, την πρώτη τους γνωριμία από την αθώα εποχή των "μεγάλων καταλήψεων".

Δευτέρα 26/11: Ο Γιώργης υποδέχεται τον ταλαντούχο και ξεχωριστό φίλο του, Θανάση Αλευρά.  Οι δυο τους, "παίζοντας" και τραγουδώντας θα κάνουν αξέχαστο το τελευταίο βράδυ αυτής της τετραήμερης γιορτής. Συνοδοιπόροι στην παράσταση αυτή τρεις εξαιρετικοί μουσικοί: ο Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν, στα τύμπανα ο Claude Azizaj και ο Κώστας Κλάγκος στο κοντραμπάσο.  

Info
Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς. Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30. Είσοδος: 15€(μπαρ), 20€ (τραπέζι) *** την Δευτέρα 26/11 έκπτωση 5€ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές. Προπώληση: www.viva.gr. Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ