O Pelion Rivers γράφει μουσική ενώ ταξιδεύει για να ταξιδεύει μετά μέσω αυτής

pelion-rivers
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Τον Φεβρουάριο αναμένεται η ψηφιακή κυκλοφορία σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες.

O Pelion Rivers γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2016 σε μια απόκρημνη βουνοπλαγιά του Πηλίου. Γράφει μουσική ενώ ταξιδεύει, για να ταξιδεύει μέσω αυτής. Βασικός του συνοδοιπόρος ο Άλεξ Μπόλπασης, ο οποίος υπογράφει την παραγωγή στα δέκα κομμάτια του ντεμπούτου album του με την πόλυτιμη βοήθεια του Άλεξ Κετεντζιάν των Unreal Studios.

Ως one-man band κινείται σε αμιγώς folk μονοπάτια των προκατόχων του. Πιο συγκεκριμένα, στις αποσκευές του θα βρει κανείς το Freewheelin του Bob Dylan, το Five Leaves Left του Nick Drake αλλά και από σύγχρονούς του, το ξεχωριστό Wild Hunt του Tallest Man on Earth.

Σε ένα ταξίδι του στο εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου ηχογράφησε και κατέγραψε οπτικά το τραγούδι «Pixels» το οποίο επιμελήθηκαν οι εξαιρετικοί Μαρίζα Καψαμπέλη και ο Αλέξανδρος Γεωργίου. Εναρκτήριος σταθμός στα λάιβ του, το An Club, ενώ ακολούθησαν εμφανίσεις στο Tiki, White Spoon και Skoufaki.

Τον Ιανουάριο του 2019 κυκλοφορεί και επίσημα η πρώτη δισκογραφική δουλειά σε πολύχρωμη υψηλής ποιότητας κασέτα στα δισκοπωλεία, καθώς και στη σελίδα του στο Bandcamp.

Τον Φεβρουάριο αναμένεται η ψηφιακή κυκλοφορία σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες (Spotify, Amazon, YouΤube Music, iTunes etc.)

Δείτε το Pixels

                            

Ο Άγγελος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο απ' όπου έλαβε το πτυχίο του με άριστα και έπαινο δεξιοτεχνίας. Η ενασχόλησή του με την κιθάρα τον ώθησε στην συμμετοχή του σε πληθώρα μουσικών σχημάτων και προσωπικών projects, άλλοτε ως τραγουδοποιός και βασική φωνή (Brainwash Squad, 'Days are a Maze', Sony Music), (BlankCanvas, 'Ten Tales of Ordinary Madness', The Sound of Everything) και άλλοτε ως μουσικός επί των εγχόρδων (His Majesty the King of Spain, 'Hyena', Inner Ear).

Με την ιδιότητα του κιθαρίστα έχει συμμετέχει σε ένα μεγάλο αριθμό καλλιτεχνικών συνεργασιών όπως Vassilikos (Raining Pleasure), Λάκης Παπαδόπουλος, Matisse, Katerine Duska, Leon of Athens, Γεωργία Νταγάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Locomondo, Ορέστης Ντάντος και Μαρίζα Ρίζου.

Από το 2014 έως σήμερα δραστηριοποιείται ενεργά μέσω του rockabilly συγκροτήματος Jaguar Bombs άλλα και της ομάδας της Μαρίζας Ρίζου στην οποία βρίσκεται πίσω από τις κιθάρες και τα φωνητικά.

Venues στα οποία έχει εμφανιστεί συμπεριλαμβάνουν το Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τεχνόπολη Δ. Αθηναίων, Θέατρο Βράχων, Gazarte, Six d.o.g.s., καθώς και μεγάλο αριθμό εγχώριων festivals και συνεργασιών όπως το UP Festival, River Party, Zero Festival αλλά και συνεργασίες με τον ραδιοφωνικό σταθμό Pepper 96,6 fm.

Τον Μάρτιο του 2017 ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις για το προσωπικό του folk project που ακούει στο όνομα Pelion Rivers, βασισμένο σε fingerstyle τεχνικές αλλά και αναλογικές μεθόδους ηχογράφησης.

Φωτογραφίες: ©Μαρίζα Καψαμπέλη