Athens Fashion Film Festival: δυο μεγάλες συναντήσεις αποθεώνουν τη γυναικεία μόδα

gunaika-maura-moda
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το διεθνές γεγονός συνεχίζει τη διεξαγωγή του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας».

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου από το πιο δημιουργικό φεστιβάλ της σεζόν!

Orsola de Castro

«ETHICAL FASHION / ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΟΔΑ» : Tετάρτη, 27/2 και ώρα 13.00 || με την Orsola de Castro (Ιδρύτρια του Fashion Revolution).

H διεθνώς αναγνωρισμένη opinion leader, Designer και Ιδρύτρια του «Fashion Revolution», Orsola de Castro, θα μας παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να γίνουμε πιο ενεργοί πολίτες και να απαιτήσουμε μία Βιομηχανία Μόδας που να είναι πιο δίκαιη, πιο καθαρή και πιο συνετή. Έτσι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να γίνουμε ως πολίτες, μέρος  της λύσης του οικολογικού προβλήματος του πλανήτη, απαιτώντας διαφάνεια στα υλικά και συναισθηματικό δέσιμο με τα ρούχα που επιλέγουμε να αγοράσουμε.

Η παρουσίαση θα συνεχιστεί με συζήτηση μεταξύ της Orsola de Castro και της Ιωάννας-Σαπφούς Πεπελάση (Αναπληρώτριας καθηγήτριας Οικονομικής Ιστορίας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Παν/μιου Αθηνών).

 Constanza Cavalli

«#FFFMILANO FOR WOMEN»: Τετάρτη, 27/02 και ώρα 17.00 με την Constanza Cavalli-Etro (Ιδρύτρια του Milano Fashion Film Festival).

To FashionFilmFestivalMilano παρουσιάζει στην Αθήνα την αγαπημένη του δράση #FFFMilanoForWomen μέσα από μία ειδικά επιμελημένη προβολή ταινιών μόδας από γυναίκες σκηνοθέτιδες, οι οποίες αφηγούνται ιστορίες για το γυναικείο σύμπαν. Μέσα από αυτό το event, θα έχει κανείς την ευκαιρία όχι μόνο να απολαύσει τις καλύτερες -με άξονα τη γυναίκα- ταινίες, οι οποίες αναδύθηκαν μέσα από μία πενταετή έρευνα, αλλά και να ανακαλύψει τις δράσεις του FFFMilano που είναι αφιερωμένες στην υποστήριξη του γυναικείου ταλέντου στον χώρο της μόδας, του κινηματογράφου και των Τεχνών. Παράλληλα, το κοινό θα ανακαλύψει ότι οι ταινίες μόδας μπορούν να αποτελούν ένα ισχυρό  αλλά και συναισθηματικό εργαλείο αφήγησης ιστοριών με κοινωνικό περιεχόμενο.

Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσει συζήτηση με την Constanza Cavalli Etro, ιδρύτρια και διευθύντρια του FashionFilmFestivalMilano, και την ClaraDelNero, την καλλιτεχνική δ/ντρια του Φεστιβάλ, οι οποίες θα μοιραστούν με το κοινό  την εμπειρία και γνώση που απέκτησαν  μέσα από το #FFFMilanoForWomen.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής: CHEA (σκ. Giulia Achenza), Incredible Machines (σκ. Kathryn Ferguson), Divinas (σκ. Vitoria De Mello Franco), Jasilyn: Protector of the Land (σκ.Lina Plioplyte), Runaway Baby (σκ. Lola Bessis), Sundowner (σκ Marie Schuller), Lilies (σκ. Chantal Anderson), Whirlpool (σκ. Leigh Jhonson), My boss told me to have a good day, so I went home (σκ. Alexa Karolinski), Ariadnes Thread (σκ.Marta di Francesco), No Sour Meadows (σκ. Columbine Goldsmith), Women in Uniform (σκ. Barbara Anastacio)

 Στο φουαγιέ της αίθουσας Νίκος Σκαλκώτας οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ομαδική εικαστική έκθεση UN/FASHION, η οποία σε επιμέλεια της Σωζήτας Γκουντούνα θα εξετάσει τη μόδα ως μορφή τέχνης με τη συμμετοχή των εικαστικών Trajal Harrell, Μαίρη Ζυγούρη με τον Michelangelo Pistoletto, Chrysanne Stathacos, Μαρία Παπαδημητρίου, Twin Automat, Πέγκυ Κλιάφα, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Χαρά Πιπερίδου, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γιούλα Χατζηγεωργίου.

Το 1ο Athens Fashion Film Festival διοργανώνεται από την εταιρεία Athens Cultural Creatives και την Nicole Αλεξανδροπούλου και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, Δήμου Αθηναίων, Ιταλικής Πρεσβείας, Δήμου Φλωρεντίας και ΕλληνοΙταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Info
www.athensfff.com
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»
Είσοδος: Ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)