Dandy: All day απολαύσεις κρυμμένες στο Ν. Ψυχικό

dandy-all-day-apolauseis-krummenes-sto-n-psuxiko

ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Λίγο απομονωμένο από το κέντρο του Νέου Ψυχικού -το οποίο είτε μισείς, είτε λατρεύεις- έχει πιστούς θαμώνες και φιλοδοξεί να κερδίσει κι εσάς…

Μικρούτσικο στο μάτι, αλλά με μεγάλη κάβα και επιλεγμένες οινικές ετικέτες -διαφορετικές κάθε μήνα- το Dandy έχει γίνει το στέκι για πολλούς 30something, επιβάλλοντας σε μια πολύβουη και κάπως απρόσωπη πιάτσα, τον δικό του χαρακτήρα.

Ανοιχτό από το πρωί για καφέ και gourmet σνακ, μέχρι αργά το βράδυ με εκλεκτά dj sets, εμπνευσμένα cocktails και νόστιμες επιλογές για finger food και σπιτικά γλυκάκια, σίγουρα θα κατακτήσει κι εσάς.

Ο χώρος του, ντυμένος με ανοιχτόχρωμα καφετί τουβλάκια, ντιζαϊνάτες ασπρόμαυρες καρέκλες στο εξωτερικό και μαύρες βελούδινες πολυθρόνες εποχής στο εσωτερικό του, δημιουργεί μια άνετη και οικεία ατμόσφαιρα, με διακριτική πολυτέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Πιάστε μια θέση στο πάσο με τα ψηλά κι άνετα σκαμπό, που «τρέχει» κατά μήκος της μπάρας και ανοίξτε τον κατάλογο…

Οι ετικέτες των κρασιών στη wine list είναι περιορισμένες (3 λευκά, 3 κόκκινα κι ένα ροζέ), αλλάζουν κάθε μήνα και περιλαμβάνουν μερικές από τις καλύτερες ελληνικές προτάσεις. Την ημέρα που το επισκεφθήκαμε, δοκιμάσαμε το εξαιρετικό ροζέ από το Κτήμα Θεοδωρακάκου, με υπέροχα αρώματα από λουκούμι και τριαντάφυλλο (17€ το μπουκάλι, 4,20€ το ποτήρι).

Στον κατάλογο με τα cocktails οι επιλογές είναι πολλές. Δοκιμάστε το Lemon Pie Martini με ρούμι, lemon curd, lime, ζάχαρη και μπισκότο (9€), το Sour Apple Gin με gin, λεμόνι, πράσινο μήλο, βασιλικό και ζάχαρη (9€) ή ένα από τα κλασικά cocktails (8-10€).

Και φυσικά, σε αυτό το μαγαζί θα ήταν «αμαρτία» να πιείτε το ποτό σας ξεροσφύρι. Ο κατάλογος έχει πολλές επιλογές από νόστιμα σνακ, ζεστά και κρύα, για να το συνοδεύσετε. Επιλέξτε ανάμεσα σε ένα croque madame με ψητό φιλέτο κοτόπουλο, ντομάτα και κρέμα τυριού (6,20€), ένα αφράτο brioche με προσούτο, παρμεζάνα και ντομάτα (5,20€), μία Σαλάτα με σαλάμι, μήλο και ανθότυρο (7,50€) ή κάποια από τις εξαιρετικές πίτσες με λεπτή ζύμη (10-12€).

Τα γλυκά στο Dandy είναι must. Είναι σπιτικά και είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στον χώρο, μιας και βρίσκονται μέσα σε μια μεγάλη βιτρίνα κάτω από τη μπάρα. Ρωτήστε για το γλυκό της ημέρας (5,90€) και δοκιμάστε το οπωσδήποτε.

Η μουσική ακούγεται στην αρχή χαμηλά και το βράδυ δυναμώνει, με γνωστούς guest djs στην κονσόλα και μουσικές επιλογές από έθνικ, pop και rock.

Πληροφορίες: Dandy, Σολωμού 2, Νέο Ψυχικό, 210 6772072, www.facebook.com/dandygourmet .

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]