Πέντε λόγοι για να πάτε στο live των Suuns

suuns
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Οι Καναδοί επιστρέφουν στη χώρα μας για ακόμα μια εκκωφαντική εμφάνιση που θα συζητάμε για καιρό και που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε.

Οι Μπεν, Τζο, Μαξ και Λίαμ γνωρίστηκαν ως φοιτητές στο Μόντρεαλ, κατά τη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού προγράμματος πάνω στην jazz μουσική. Η αγάπη τους για τη ροκ και τα σκοτεινά, δυστοπικά ηχοτοπία είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση των Suuns (προφέρονται «σουνς») το 2007. Μετά από τέσσερα άλμπουμ και αμέτρητες συναυλίες στα μεγαλύτερα και πιο επιδραστικά φεστιβάλ του κόσμου, το κουαρτέτο από τον Καναδά έρχεται στη χώρα μας και το αθηναϊκό Temple την Τρίτη 9 Απριλίου για ένα live που θα αποτελέσει εξαγνιστική εμπειρία. Κι αν δεν σας πείσαμε με αυτό, ιδού πέντε λόγοι για να πάτε:

1. Οι Suuns αποτελούν κορυφαίους εκπροσώπους του dark και noisy ήχου με προέλευση τον Καναδά. Γεφυρώνοντας αριστοτεχνικά την ηλεκτρονική μουσική με το ζωντανό παίξιμο των οργάνων, συνθέτουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα «χορευτικής ροκ».

2. Αν και τα φωνητικά τους δεν χαρακτηρίζονται από ψηλά ντεσιμπέλ, η μουσική τους είναι έντονη, χαώδης και σφοδρή σαν χείμαρρος, με αποτέλεσμα τα live τους να είναι καθηλωτικά και κάθε τους ζωντανή εμφάνιση να αποτελεί εμπειρία από μόνη της.

 3. Αγαπούν τον φουτουριστικό και δραματικό ήχο και η μουσική τους είναι επηρεασμένη από μπάντες όπως Spiritualized, Pixies και Interpol, ενώ ως σημεία αναφοράς αναφέρουν τους (επίσης εκκωφαντικούς) My Bloody Valentine και τον Βρετανό μετρ της dub και techno, Andy Stott.

4. Από το 2006 που σχηματίστηκαν, παράγουν ανελλιπώς (καλή) μουσική. Μετά από τα εξαιρετικά άλμπουμ Zeroes QC (2010), Images du Futur (2013) και Hold/Still (2016), το 2018 κυκλοφόρησαν το τέταρτο και πιο ολοκληρωμένο δίσκο τους, Felt, η ηχογράφηση του οποίου έγινε κατόπιν πέντε sessions που διήρκησαν αρκετούς μήνες, λόγω της εμμονής τους στην καλλιτεχνική αρτιότητα.

5. Το Felt αποτελείται από 11 τραγούδια και είναι ένα φανταστικό μίγμα αρχέγονου ροκ και εκστατικής ψυχεδέλειας. Δυνατές κιθάρες και τύμπανα, συνθεσάιζερ και σαξόφωνο «παντρεύονται» με τα μοναδικά φωνητικά του Μπεν Σέμι και δημιουργούν έναν πιο ανοιχτό, πιο ανυψωτικό και τελικά πιο αισιόδοξο δίσκο που σε συνεπαίρνει σαν δίνη.

Info
Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι)
Τρίτη 9 Απριλίου
Πόρτες: 21:00