Έλληνες πιανίστες τριών γενιών τον Μάιο στον Πειραιά

piano1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΜΑΙΟΥ 2019

Ο κύκλος συναυλιών «Το piano στα forte του» συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά, πλέον στον Πειραιά και την ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη».

Μετά την επιτυχία των τεσσάρων προηγούμενων ετών, ο κύκλος παρουσιάζει πέντε Έλληνες πιανίστες τριών γενιών τον Μάιο. Πρόσθετα στοιχεία του φετινού κύκλου αποτελούν η συνέχεια της συνεργασίας με την ΑΣΟΝ, καθώς και το μάστερ κλας πιάνου του Στέφανου Θωμόπουλου, καθηγητή του Ωδείου της Νίκαιας.

Για μια ακόμα χρονιά ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους πιανίστες με διεθνή καριέρα: με αξιοσέβαστες σπουδές, βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς, εμφανίζονται σε ονομαστές αίθουσες και φεστιβάλ της υφηλίου και ηχογραφούν για δισκογραφικές εταιρείες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εργάζονται και διαμένουν εκτός Ελλάδας διαγράφοντας μια αξιοθαύμαστη σταδιοδρομία.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος των πέντε ρεσιτάλ ξεκινάει το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, με την διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγήτρια Ναταλία Μιχαηλίδου.

Ιωάννου Γρηγόρης

Ο πολυβραβευμένος νεαρός βιρτουόζος Γρηγόρης Ιωάννου ακολουθεί στις 25 Μαΐου

Σε μια ιδιαίτερη συναυλία, στη συνέχεια της παρουσίασης όλων των κοντσέρτων του Mozart για πιάνο και ορχήστρα, η ΑΣΟΝ θα συμπράξει το Σάββατο 18 Μαΐου με τους Θοδωρή Ιωσηφίδη, Χρίστο Παπαγεωργίου και

Δόμνα Ευνουχίδου

Δόμνα Ευνουχίδου σε τρία έργα, υπό την διεύθυνση του Παύλου Κόρδη.  

Παύλος Κόρδης

«Το piano στα forte του» έχει σκοπό να παρουσιάσει στο αττικό κοινό εξαιρετικούς πιανίστες ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας. Στην φετινή έκδοση του κύκλου, η δημογραφική ποικιλία των σολίστ είναι χαρακτηριστική, καθότι οι οκτώ προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές ελληνικές πόλεις, δίνοντας έτσι ένα μικρό δείγμα του ταλέντου του μουσικού πληθυσμού της χώρας.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ναταλία ΜιχαηλίδουΤαξίδι στην Γαλλία

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει την διεθνούς φήμης Ναταλία Μιχαηλίδου σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στις 8:30μμ.

Ναταλία Μιχαηλίδου

Η διεθνούς φήμης σολίστ έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Άπω Ανατολή και πρώην Σοβιετική Ένωση, έχοντας να επιδείξει συνεργασίες με σημαντικούς μαέστρους. Το ρεπερτόριό της εκτείνεται από την προκλασσική εποχή ως σύγχρονους σύνθετες, πολλοί εκ των οποίων τής έχουν αφιερώσει έργα.

            Στις 11 Μαΐου, η Μιχαηλίδου θα παρουσιάσει ένα γαλλικό πρόγραμμα ρομαντικής και ιμπρεσιονιστικής διάθεσης: έργα των Roussel και Fauré σε συνδυασμό μεταξύ άλλων με πρελούδια του Debussy και τον περίφημο Gaspard του Ravel.

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Δόμνα Ευνουχίδου – Θοδωρής Ιωσηφίδης – Χρίστος Παπαγεωργίου

Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – Mozart! (ΙΙΙ)

Παύλος Κόρδης, διεύθυνση ορχήστρας

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει τρεις σπουδαίους σολίστ πιάνου σε σύμπραξη με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό την διεύθυνση του Παύλου Κόρδη στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στις 8:30μμ. Πέραν από μία αξιοσέβαστη διεθνή καριέρα έχει να επιδείξει σπάνιο έργο τόσο ως παιδαγωγός όσο και ως ιδρύτρια εθνικών θεσμών που ενισχύουν νέους μουσικούς. O Θοδωρής Ιωσηφίδης, μετά από στιβαρές σπουδές, εμφανίζεται σε όλη την Ελλάδα έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στην μουσική δωματίου. Ο πολυσχιδής Χρίστος Παπαγεωργίου δίνει συναυλίες ως πιανίστας, συνθέτει, διευθύνει ορχήστρες, ενώ παρουσιάζει και ονομαστές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην δημόσια ραδιοτηλεόραση εδώ και δεκαετίες.

            Στις 18 Μαΐου οι τρεις σολίστ θα παρουσιάσουν τα κοντσέρτα του Mozart σε λα μείζονα (KV 414), σε σι ύφεση μείζονα (KV 456) και ντο μείζονα (KV 415).

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Γρηγόρης Ιωάννου – Ρωσικό Πιανόραμα

«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει τον νεαρό βιρτουόζο Γρηγόρη Ιωάννου σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, στις 8:30μμ. Ο πολυβραβευμένος νεαρός πιανίστας σπούδασε σε Παρίσι και Λονδίνο. Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς της Ευρώπης, ενώ έχει ήδη εμφανιστεί με επιτυχία σε όλες τις σημαντικές αίθουσες της Ελλάδας. 

            Στις 25 Μαΐου, ο Ιωάννου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ρωσικής μουσικής που εκτείνεται σε περίοδο 50 χρόνων: από τον διαλογισμό του Τσαϊκόφσκι, μέσω της Φαντασίας του Σκριάμπιν, και δύο σπουδών και της δεύτερης σονάτας του Ραχμάνινωφ, θα καταλήξει στην έβδομη σονάτα του Προκόφιεφ.

Info
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: ευρώ 5 (μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ), 10 (γενική είσοδος), 15 (διακεκριμένη θέση), 20 (οικογενειακό), και 40 (τα πέντε ρεσιτάλ).
Πειραϊκό Σύνδεσμος – Ωδείο Πειραιώς, Καραΐσκου 104, 18535 Πειραιάς, 210-4178159
Προπώληση εισιτηρίων