Markos Elektrik live: το ηλεκτρικό αποτύπωμα της μουσικής του Βαμβακάρη σήμερα

markos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου με τη συμμετοχή της Ελένης Κοκκίδου.

Οι Markos Εlektrik είναι το ηλεκτρικό αποτύπωμα της μουσικής του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη στο παρόν. Ένα concept group του κιθαρίστα Κώστα Νικολόπουλου, που μεταφέρει τις πενιές του ρεμπέτικου με μια progressive διάθεση με rock and roll αποχρώσεις. Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησαν το album Markos Εlektrik, το οποίο θα παρουσιάσουν ζωντανά στην μουσική σκηνή Πειραιώς 131, τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, θα έχουν πλάι τους την Ελένη Κοκκίδου.

Στο album Markos Elektrik, περιλαμβάνονται εφτά εμβληματικά τραγούδια του σπουδαίου Συριανού. Τα «Ψεύτικος Ντουνιάς», «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν», «Μπλε Παράθυρα», «Νόστιμο τρελό μικρό μου», «Πλημμύρα», «Ζητώ παντού ο καημένος», «Πολίτισσα» αλλά και δύο ορχηστρικά, “Τα ματόκλαδα σου λάμπουν” και “Ζητώ παντού ο καημένος”.

Ηλεκτρική κιθάρα, αναλογικό synth, μπάσο και τύμπανα, αντικαθιστούν το μπουζούκι και την κιθάρα των πρώτων εκτελέσεων, θέλοντας να κρατηθεί ζωντανό το τραγούδι, με όσες δυνατόν λιγότερες απώλειες. Το αποτέλεσμα έτυχε θερμής αποδοχής δικαιώνοντας την προσέγγιση των Markos Elektrik στο έργο του Μάρκου, δίνοντας του μια αναπάντεχη μορφή, ριζικά διαφορετική από τις αρχικές εκτελέσεις. Ο δημιουργός του σχήματος Κώστας Νικολόπουλος, είχε παρουσιάσει στο παρελθόν σε συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου δύο εξαιρετικές παραστάσεις με θέμα τον Μάρκο και το ρεμπέτικο. Η πρώτη, με τίτλο Μάρκος ο Φραγκοσυριανός, πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Αργότερα παρουσιάστηκε στο Ισραήλ και στο Barbican του Λονδίνου με τη συμετοχή του Alex Kapranos των Franz Ferdinand. Η δεύτερη με τίτλο Τετράς η Ξακουστή του Πειραιώς, παρουσιάστηκε το 2014 στον Πειραιά.

Markos Elektrik
Νεκταρήλια Τσομπάνογλου -φωνητικά
Θάνος Καζαντζής - τύμπανα
Νίκος Παπαιωάννου –μπάσο, αναλογικά synths
Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρες. φωνητικά

Info
Πειραιώς 131 - Τηλ. 210 3450922
Δευτέρα 13 Μαΐου, 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (ορθίων) – 10 ευρώ (καθήμενων)
Μετά την αγορά εισιτηρίου καθήμενων, καλέστε για κράτηση στο 210 3450922