Με τους Tindersticks, η βραδιά στο Ηρώδειο θα είναι μαγική

tindersticks
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

«Live At Acropolis» το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019.

Δημιουργήθηκαν, σχεδόν 30 χρόνια πριν από τον Stuart Ashton Staples, το 1992, στο Nottingham. Τα σέπια χρώματα της βαρύτονης φωνής του Stuart A. Staples, βάλσαμο για τις μοναχικές ακροάσεις, οι εκλεπτυσμένες ενορχηστρώσεις, οι πανέμορφες μελωδίες, οι ερωτικά γοητευτικοί στίχοι, τους κατατάσσουν στο Πάνθεον των «σύγχρονων ηρώων» δίπλα στους Nick Cave, Leonard Cohen και Tom Waits.
Οι αισθαντικοί μετρ της εκλεπτυσμένης μελαγχολίας μας έχουν προσφέρει μερικά μικρά αριστουργήματα: Tiny Tears, Can We Start Again, Bathtime, Travelling Light, A Marriage Made In Heaven, Dying Slowly, Another Night In, No More Affairs, Medicine, My Oblivion, Show Me Everything, Patchwork, Marbles, Her, City Sickness, I've Been Loving You Too Long, Here, Let's Pretend, Were We Once Lovers, Sweet Memory, We Are Dreamers που ελπίζουμε και ανυπομονούμε να ακούσουμε στο Ηρώδειο.

O frontman της μπάντας αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα του χώρου και αυτής της συναυλίας, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, χωρίς να αποκαλύπτει το set list της βραδιάς, υπόσχεται μία βραδιά- αναδρομή σε όλα τα χρόνια της πορείας τους. Μας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Όταν επανασυνδεθήκαμε το 2007 συμφωνήσαμε ότι δεν μας ενδιέφερε η «νοσταλγία». Αυτή η απόφαση ήταν καθοριστική και μας βοήθησε ουσιαστικά ώστε τα τελευταία 12 χρόνια να είναι το πιο παραγωγικά και δημιουργικά μας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μόλις ολοκληρώσαμε το νέο μας άλμπουμ και ανυπομονούμε να περιοδεύουμε την επόμενη χρονιά με αυτά τα νέα τραγούδια / συναισθήματα / ήχους. Πέρα από αυτό όμως, αναγνωρίζουμε ότι η συναυλία στο Ηρώδειο είναι μια πολύ ξεχωριστή βραδιά και πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο της καριέρας μας, που είμαστε απελευθερωμένοι από τη δέσμευση να παρουσιάζουμε συνεχώς νέο υλικό στις συναυλίες μας. Έτσι στο Ηρώδειο θα παίξουμε τραγούδια από τα τελευταία 26 χρόνια της πορείας μας και σίγουρα μερικά από το πρώτο άλμπουμ. Δεν μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος αυτή τη στιγμή, καθώς πρέπει να χτίσουμε ένα set list που θα μας ικανοποιεί, στις πρόβες που θα προηγηθούν της παράστασης».
 

Κλείνουμε με τη φράση που έγραψε για τους Tindersticks ο Μάκης Μηλάτος στο Πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ: «Νομίζω πως αυτός ο ιερός χώρος θα τους δώσει την ενέργεια και το κίνητρο ώστε η μουσική τους να πάρει κάθε πιθανή απόχρωση και σαν ένα μαγικό καλειδοσκόπιο να μας συνδέσει με το σύμπαν».

Οι Tindersticks θα εμφανιστούν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 35 ευρώ και φθάνουν τα 65 ευρώ.
Άνω Διάζωμα: 35 ευρώ
Κάτω Διάζωμα
Ζώνη Γ: 45 ευρώ
Ζώνη B: 50 ευρώ
Ζώνη A: 55 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη Β: 60 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη A: 65 ευρώ
ΑμεΑ: 30 ευρώ
Για τα ΑμεΑ υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος (ΚΑΤΩ Διάζωμα, Κερκίδα Α, Σειρές 1 – 3). Τα εισιτήρια κοστίζουν 30 ευρώ. Το εισιτήριο των συνοδών κοστίζει 30 ευρώ. Κρατήσεις στο [email protected] 

Επίσημα σημεία πώλησης
www.ticketmaster.gr 
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938 112 (Δευτ. - Κυρ.: 09:00 - 21:00)
Public Stores
Εκδοτήρια Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου από τα μέσα Μαΐου 2019)