Ένα ολοήμερο αφιέρωμα στην κουλτούρα του Dubstep

ena-oloimero-afieroma-stin-koultoura-tou-dubstep

O ιδιοκτήτης της Tectonic, μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες του είδους, Pinch θα εμφανιστεί στο ένα stage του Bios.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ένα ολοήμερο αφιέρωμα στην μουσική και την κουλτούρα του πιο underground κινήματος του 21ου αιώνα, με τίτλο «From Dub to Dubstep» παρουσιάζεται την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στο Bios.

Ένα ολοήμερο αφιέρωμα στην μουσική και την κουλτούρα του πιο underground κινήματος του 21ου αιώνα, με τίτλο «From Dub to Dubstep» παρουσιάζεται την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στο Bios, με προβολές, live και dj sets μερικών από τα πιο επιδραστικά ονόματα του είδους από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα.

Ο δαιμόνιος Scientist, ένας από τους κορυφαίους dub reggae παραγωγούς, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια ζωντανή αναμέτρηση με τους θρυλικούς Upsetters, τη μπάντα του Lee Scratch Perry, ενώ θα εμφανιστούν επίσης για πρώτη φορά, όλοι μαζί οι Digital Mystikz, καθώς και ο ιδιοκτήτης της Tectonic, μίας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες του είδους, Pinch.

Η κυκλοφορία του διπλού Scientist Launches Dubstep into Outerspace, της συλλογής που συγκεντρώνει στο πρώτο cd remixes του Scientist σε καινούργια κομμάτια και στο δεύτερο κλασικά dub θέματα, στάθηκε η αφορμή για ένα live project με τους βετεράνους της dub να συναντούν 4 από τα πιο επίκαιρα ονόματα της dubstep σε μια προσπάθεια να ενωθούν και ουσιαστικά η αυθεντική dub και το σύγχρονο dubstep. Το συγκεκριμένο project θα παρουσιαστεί και ζωντανά σε 4 μόνο πόλεις στον κόσμο – 3 της Μεγάλης Βρετανίας και στην Αθήνα, στο Bios.

Στο δεύτερο stage του Bios θα εμφανιστεί ο Μensah, ένας από τους δημιουργικότερους παραγωγούς της σκηνής του Bristol, μαζί με τον MC Crazy D, που έχει «ντύσει» με τα φωνητικά του πολυάριθμες παραγωγές καλλιτεχνών όπως o Skream,o Benga, o Coki και ο Tubby και άλλοι.

Στο δεύτερο stage του Bios θα ανέβει ο Μensah, ένας από τους δημιουργικότερους παραγωγούς της σκηνής του Bristol.

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων του φεστιβάλ, θα προβληθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το ντοκιμαντέρ «BassWeight», ένα ταξίδι στα άδυτα του κόσμου της dubstep, από την γέννηση του είδους στο Νότιο Λονδίνο μέχρι την διάδοση του παγκοσμίως, με συνεντεύξεις και μαρτυρίες των σημαντικότερων παραγωγών και djs του είδους, που έχουν υπάρξει ζωτικοί παράγοντες στην εξέλιξη του πιο underground μουσικού κινήματος του 21ου αιώνα.

Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 15 ευρώ.