«Πάμε γι΄ άλλες πολιτείες!» και για το Ηρώδειο με τον Σταμάτη Σπανουδάκη

spanoudakis
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 στις 9.00 μμ.

«Ένας “παρεξηγημένος” στίχος του 1987, που γίνεται τραγούδι και καταλήγει σήμερα σε μία αλλοιώτικη συναυλία. Τα τελευταία χρόνια κάνω τις συναυλίες μου μ’ ένα συγκεκριμένο μουσικό σχήμα αλλά και ήχο. Σήμερα θέλω να το αλλάξω όλο αυτό, «κλείνοντας το μάτι» σε έναν άλλο ήχο, κυρίως για να ακούσω εγώ, και βέβαια εσείς, κάτι διαφορετικό. Φανταστείτε λοιπόν, χάλκινα πνευστά, παραδοσιακά όργανα, ορχήστρα εγχόρδων, ροκ μπάντα, κιθάρες, κλασσικό πιάνο, τραγούδι αλλά και χορωδία να δημιουργούν τοπία μουσικά διαφορετικά, αλλά και να ενώνονται, παντρεύοντας Δύση, Ανατολή, Σμύρνη, Βυζάντιο και σύγχρονη Ελλάδα. Ηχοχρώματα σε γνωστές, άγνωστες αλλά και καινούργιες μουσικές μου σε μουσικούς τόπους, που ίσως δεν επισκέφτηκα άλλη φορά» τονίζει ο Σταμάτης Σπανουδάκης.

Και καταλήγει ο γνωστός δημιουργός: «Χρόνια τώρα προσπαθώ να αποδείξω ότι η Ελληνική μουσική είναι ”Ένα όνειρο γεμάτο φως, μια γαλανόλευκη σε ήχο, μια θάλασσα σε νότες και το ύψιστο, ίσως, μια ακρόπολη σε ένα απλό, παιδικό, και όμως, μεγαλειώδες μειδίαμα”.

Υ.Γ. Η “παρεξήγηση” ήταν ο στίχος “Πάμε γι’ άλλες πολιτείες αναρχικές”. Όσοι με ξέρουν, θα έχουν πια καταλάβει ποιος είναι για μένα ο Άναρχος και ποια η μελλοντική παραδεισένια πολιτεία Του. Το «κλειδί», όμως, του στίχου είναι το  επαναλαμβανόμενο “Αν το θες”».

Μαζί με τον Σταμάτη Σπανουδάκη θα εμφανιστούν οι σολίστες Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Χρήστος Τσιαμούλης (ούτι, λύρα), Βασίλης Βασιλειάδης (τρομπέτα), Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς), Τάκης Βασιλείου (κρουστά), Μαρίνος Τριανταφυλλίδης (πλήκτρα), η ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» (Δημήτρης Κοτταρίδης βιολοντσέλο), η μικτή χορωδία «Μελωδοί» με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα, και στο τραγούδι η Αθηνά Χιώτη.

Από τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχυθούν τα παιδικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας. Συγκεκριμένα, θα δοθούν για την εκπαίδευση, τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψη 1.000 παιδιών στο Μεντάν της Ινδονησίας, όπου η Ιερά Μητρόπολη λειτουργεί 5 σχολεία (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πολυτεχνική σχολή), οικοτροφείο και νοσοκομείο. Με αυτή την φροντίδα, τα παιδιά από τις φτωχογειτονιές του Μεντάν διασώζονται από τις συμμορίες, την κακοποίηση, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, και μορφώνονται, ώστε να ζήσουν ως ενήλικες στην πατρίδα τους και να μην αναγκαστούν να πάρουν τον επικίνδυνο δρόμο της παράνομης μετανάστευσης.

Διάθεση εισιτηρίων
viva.gr
τηλ. 11876

Τιμές εισιτηρίων
Άνω διάζωμα (θέσεις χωρίς αρίθμηση): 25 €
Ζώνη Γ': 45 €
Ζώνη Β': 55 €
Ζώνη Α': 70 €
Διακεκριμένη: 85 €
ΑΜΕΑ:15 €
Εκπτωτικά εισιτήρια: 15 € (*)
(*) Τα εκπτωτικά εισιτήρια εκδίδονται στο Άνω Διάζωμα σε περιορισμένο αριθμό και αφορούν πολυτέκνους, φοιτητές, παιδιά έως 18 ετών και ανέργους με κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.

Τη συναυλία οργανώνει το Μελωδικό Καράβι. Μέγας Χορηγός της συναυλίας είναι η Ελληνική Εταιρία Γρανιτών.