Δύο διεθνούς φήμης μουσικοί σε μια βραδιά jazz

duo-diethnous-fimis-mousikoi-se-mia-bradia-jazz

Φωτογραφία: Μέλπω Μαυροπούλου

ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης και master του πιάνου Βασίλης Τσαμπρόπουλος συναντά για πρώτη φορά στη σκηνή, τη σπουδαία Αμερικανίδα drummer Hilary Jones, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, στο Gazarte.

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης και master του πιάνου Βασίλης Τσαμπρόπουλος συναντά για πρώτη φορά στη σκηνή, τη σπουδαία Αμερικανίδα drummer Hilary Jones, σε έναν ξεχωριστό, απρόσμενο και παθιασμένο μουσικό διάλογο, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, στο Gazarte.

Οι δυο τους θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Live by request», μία παράσταση για δύο ρόλους, για δύο πρόσωπα που εναλλάσσονται, παίρνοντας το ένα τη θέση του άλλου.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος γράφει καινούργια μουσική με έντονα ρυθμικά στοιχεία, μπλέκοντας την πολυφωνία του πιάνου με την πολυρυθμία των κρουστών, δημιουργώντας κομμάτια με στοιχεία και επιρροές σύγχρονων τάσεων αλλά και αναφορές σε soul και afro ρυθμούς, που αφήνουν περιθώρια στους μουσικούς να ξεδιπλώσουν τη δεξιοτεχνία τους.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους μουσικούς της σύγχρονης δημιουργικής σκηνής. Μέσα από τις ξεχωριστές ηχογραφήσεις του για την ECM από το 2000, έχει δημιουργήσει έναν απαράμιλλο προσωπικό μουσικό ήχο, με βάση την κλασική του παιδεία και την jazz, αλλά και με έναν μεσογειακό αέρα και ταμπεραμέντο.

Η Αμερικανίδα Hilary Jones έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις μουσικού. Ξεκίνησε παίζοντας τύμπανα στο Λος Άντζελες και σε σύντομο διάστημα, κατάφερε με το δυναμικό προσωπικό της ύφος, να δημιουργήσει τη δική της σχολή, κερδίζοντας -αν και γυναίκα drummer- το σεβασμό και την αναγνώριση από όλη τη μουσική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32, Γκάζι, 2103252277, στις 9 μ.μ., είσοδος 15, 20, 30 και 35 ευρώ.