Ταξίδι στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου παρέα με τον Φοίβο Δεληβοριά

projector-film-cinema-reel-camera
ΤΡΙΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Κάθε Δευτέρα μάς καλεί στο Baumstrasse για «σινεφίλ ομοιοπαθητική» με μουσική, συζητήσεις και παιχνίδι στο Baumstrasse.

Μετά τις μαγευτικές βραδιές στην Ταράτσα του το περασμένο καλοκαίρι, ο Φοίβος Δεληβοριάς προετοιμάζει το έδαφος για έναν εξίσου αξέχαστο χειμώνα, που περιλαμβάνει μουσική και κινηματογράφο. Ως γνωστόν, δεν είναι άνθρωπος του σινεμά – δεν είναι θεράπων του, ούτε ως δημιουργός, ούτε ως κριτικός.

Δηλώνει όμως θεραπευμένος από αυτό και στα πλαίσια των ερευνητικών καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Baumstrasse και μοιράζεται την «σινεφίλ ομοιοπαθητική» θεραπεία του με άλλους «ασθενείς».

Το νέο project του μεγάλου Έλληνα τραγουδοποιού, θα έχει ως βάση το ατμοσφαιρικό Baumstrasse στο κέντρο της Αθήνας για 20 Δευτέρες, όπου θα λειτουργήσει μια άτυπη κινηματογραφική λέσχη. Έχοντας επιλέξει 20 από τις σημαντικότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου – με απόλυτη χρονολογική σειρά – ο Φοίβος θα ταξιδέψει στην ιστορία του, όχι πια μόνος, ως εμμονικός χομπίστας, αλλά με μια παρέα συνταξιδιωτών που ανυπομονεί να γνωρίσει.

Τι θα είναι λοιπόν η καθεμιά από τις 20 αυτές Δευτέρες;  Χρονομηχανή;  Μάθημα; Συνεδρία; Εκκλησίασμα στο σκοτάδι; Βραδιά κουβέντας για όσα αγαπήσαμε και νιώσαμε με αφορμή τις ταινίες; Αγωνιώδης αγρυπνία της κινηματογραφικής τέχνης;  Αναπαράσταση παλιάς, μαγεμένης αίθουσας; Σύσταση συμμορίας; Βραδιά παιχνιδιών σε φιλικό σπίτι;

Αν είμαστε τυχεροί, θα είναι όλα αυτά μαζί. Η μουσική που θα προηγείται, η μάζωξη, οι συστάσεις, ο προσωπικός πρόλογος του Φοίβου,  οι – ιδανικές, με όλες μας τις δυνάμεις – συνθήκες προβολής και οι συζητήσεις που θα ακολουθούν – με τσάι φτιαγμένο από τα χεράκια της οικοδέσποινας Μάρθας Φριντζήλα – είναι απλώς οι προϋποθέσεις. Το τι θα ακολουθήσει άγνωστο – και ευτυχώς.

Info
Διάρκεια: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 – Δευτέρα 6 Απριλίου 2020
Εγγραφές: info@dentra.gr / 6983313302 (ώρες 17.30-21.30)
Baumstrasse/Δρόμος με Δέντρα, Σερβίων 8 (2ος Όροφος), Βοτανικός