Οι 10 πόλεις με την καλύτερη νυχτερινή ζωή

oi-10-poleis-me-tin-kaluteri-nuxterini-zoi

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Για όσους έχουν βαρεθεί την Αθήνα και έχουν ήδη εξερευνήσει τον τομέα «διασκέδαση» στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, υπάρχουν μέρη για διασκέδαση χωρίς όρια και εκτός συνόρων.

Οργανώστε ένα ταξίδι με τις φιλενάδες ή τους φίλους σας και τεστάρετε τις αντοχές σας στο ξενύχτι. Γιατί η πραγματική πρόκληση είναι μια βραδιά στην Ίμπιζα ή στη Μόσχα...

Ακολουθούν οι δέκα πόλεις του κόσμου με την πιο έντονη νυχτερινή διασκέδαση σύμφωνα με το Askmen.com και καλό θα είναι, αν πάτε σε μία από αυτές, να έχετε ενημερώσει έγκαιρα τη… μαμά σας, σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεστε. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και ο χορός με τις Βραζιλιάνες, δεν ξέρετε ποτέ που μπορεί να σας οδηγήσουν…

10. Cabo San Lucas, Μεξικό

Εάν επιθυμείτε διακοπές φοιτητικών χρόνων, όταν τίποτα δεν είχε σημασία, καμία υποχρέωση δεν μας περίμενε στο σπίτι και η επαγγελματική επιτυχία ήταν μονόδρομος, τότε το Μεξικό είναι η πόλη σας.

Κυρίως επειδή εκεί καταλήγουν για να ξεδώσουν οι φοιτητές των αμερικανικών πανεπιστημίων και οι ξέφρενοι ρυθμοί τους σε συνδυασμό με τον ήλιο, το αλκοόλ και τη θάλασσα του μεξικανικού κόλπου, έχουν «εκρηκτικά» αποτελέσματα.

Όπως και να το κάνουμε, όσοι καταλήγουν στο Cabo San Lucas ξέρουν να γλεντάνε μέχρι τελικής πτώσης. Χορέψτε ολόκληρα 24ωρα στο club Body Shot και προσέξτε να μην κάνετε κάτι που θα το μετανιώσετε!

9. Μόσχα, Ρωσία

Η νυχτερινή ζωή στη ρωσική πρωτεύουσα, εξαιτίας κυρίως της άφθονης βότκας, προσφέρει στιγμές σπάνιας έκστασης και εμπειρίες αξέχαστες, αν υποθέσουμε, φυσικά, ότι θα τις ανακαλείτε το επόμενο πρωί. Δώστε λίγη προσοχή στο ντύσιμό σας, για να μη αποκλείσετε από τις επιλογές σας τα περισσότερα μαγαζιά που έχουν face-control και ξεκινήστε τη βραδιά με το Fabrique.

Εάν βαρεθείτε – που δεν θα βαρεθείτε- συνεχίστε στο Club First, που το πιθανότερο είναι να πετύχετε τον μεγιστάνα της Ρωσίας, Roman Abramovich. Κάντε τον φίλο και μετά κατηφορίστε μαζί του στο Doll’s, ένα από τα μεγαλύτερα strip clubs της Μόσχας, όπου οι Ρωσίδες είναι όπως ακριβώς φαντάζεστε.

8. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, όταν δε δουλεύει, διασκεδάζει. Στη Νέα Υόρκη, μπορείς να βρεις τα πάντα ανά πάσα στιγμή του 24ώρου και του έτους.

Τα cocktail bars από το «Sex and the City», τα jazz lives από τις ταινίες του Woody Allen και τα rave party σε industrial χώρους από το «Girls» είναι όλα εκεί, διασκορπισμένα στις γειτονιές του Μανχάταν. Μπορεί στο Μeatpacking, να αντιμετωπίσετε την έπαρση των Νεοϋορκέζων, αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι και αν συνεχίσετε στο East Village θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

7. Δουβλίνο, Ιρλανδία

Η Ιρλανδία, που είναι η πατρίδα της Guinness και θα έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε στη χώρα της, έχει πρωτεύουσα το Δουβλίνο, που είναι το μέρος με τα καλύτερα και πιο διάσημα ιρλανδέζικα πάρτι με τους παραδοσιακούς χορούς και τους μεγαλόσωμους ντόπιους, που σταματάνε το ποτό, μόνο όταν αδειάσουν τα βαρέλια.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή είναι η διασκέδαση στο Δουβλίνο και αν θέλετε κάτι πιο πολιτισμένο -αφού δεν ξέρετε να διασκεδάζετε χωρίς όρια- τότε δοκιμάστε το Octagon στο Shelbourne, όπου θα πιείτε τα κοκτέιλ σας σαν Γάλλος και όχι σαν Ιρλανδός.

6. Μαϊάμι, Φλόριντα

Στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Μαϊάμι, η νυχτερινή ζωή δε θυμίζει τις άλλες πόλεις της λίστας, γιατί στο Μαϊάμι έχει τους περισσότερους διάσημους. Όταν λοιπόν, αποφασίσετε πως θα σπαταλήσετε τις ...οικονομίες σας και οι προτεραιότητες στη λίστα σας είναι «να φωτογραφηθώ με τη Jennifer Lopez ή/και τη Madonna» και «να διασκεδάσω μέχρι τελικής πτώσεως», τότε το Μαϊάμι είναι το μέρος που αποζητάτε.

Ένα από τα πιο μοδάτα μέρη για να επισκεφθείτε είναι το Skybar στο ξενοδοχείο Shore Club, ενώ για κάτι πιο εξωτικό και «υπερβολικό» επισκεφτείτε το Mansion. Μην ξεχνάτε όμως ποτέ, πως η μόδα στο Μαϊάμι αλλάζει τόσο απότομα και τόσο γρήγορα όσο αλλάζει και ο καιρός.

Οπότε ας είστε πάντα έτοιμοι για το νέο hot spot της πόλης. Το τελευταίο που θέλετε άλλωστε, είναι να σας φωτογραφίσουν με δευτεροκλασάτες διασημότητες.

5. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Λονδίνο κατάφερε και έφτασε στην πέμπτη θέση της λίστας, καθώς δεν είναι όλοι οι Άγγλοι πουριτανοί και επηρμένοι, όπως πιθανώς να έχετε στο μυαλό σας.

Από το στιλάτο Mayfair, μέχρι το εναλλακτικό Camden, υπάρχουν πολλές αποδείξεις πως οι Βρετανοί έχουν διάθεση για διασκέδαση και το αποδεικνύουν με την πρώτη ευκαιρία. Τέτοιες αποδείξεις είναι το club Boujis στο Βόρειο Kensington, που είναι και το αγαπημένο των διαδόχων του βρετανικού θρόνου ή τα Mahiki και Cuckoo Club.

Για κάτι λιγότερο επίσημο και περισσότερο εναλλακτικό δοκιμάστε το The Hawley Arms στο Camden, που ήταν και το στέκι της Amy Winehouse ή απλά εξερευνήστε οι ίδιοι όλα τα μπαράκια και τις pub της περιοχής. Σίγουρα θα βρείτε ένα του γούστου σας.

4. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Στην πόλη που τα ναρκωτικά είναι νόμιμα και οι γυναίκες εκτίθενται σε βιτρίνες, η νυχτερινή ζωή δεν θα ήταν κάτι λιγότερο από τις πέντε καλύτερες του κόσμου.

Ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Άμστερνταμ δείχνει γαλήνιο και φιλήσυχο, με τους ποδηλάτες να πηγαινοέρχονται, τη νύχτα κρύβει μια άλλη αμαρτωλή ταυτότητα, που θα την ανακαλύψετε στα μαγαζιά γύρω από την Wolvenstraat και την Leidseplein, ενώ για κάτι πιο παραδοσιακό επισκεφτείτε τα bar με την ξύλινη επένδυση στο Zeedijk.

3. Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Η πόλη που φιλοξενεί το διασημότερο καρναβάλι του κόσμου, ακόμα και όταν φεύγουν οι τουρίστες, συνεχίζει την ξέφρενη διασκέδασή της. Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι πως η διασκέδαση ξεκινάει από τα street parties, που διαδραματίζονται στις γειτονιές και τις πλατείες, τα τοπικά μαγαζάκια και τις Βραζιλιάνες που ξέρουν να χορεύουν από τότε που έμαθαν να περπατούν.

Μια διάσημη γειτονιά είναι η Copacabana, ενώ για πιο στιλάτη διασκέδαση ανηφορίστε στην Ipanema. Το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι η απόδειξη πως τη διασκέδαση δεν την κάνουν τα μεγάλα clubs και οι αχανείς χώροι, αλλά οι άνθρωποι και η διάθεση για ζωή και καλοπέραση.

2. Ίμπιζα, Ισπανία

Για όσους οι φρενήρεις ρυθμοί, το αχαλίνωτο clubbing και ο εκστατικός χορός είναι αυτό που αποζητούν από τη νυχτερινή τους διασκέδαση, τότε η Ίμπιζα είναι το κατάλληλο μέρος.

Τα πιο γνωστά και μεγαλύτερα clubs είναι τα Space, Pacha, Privilege και Amnesia, στα οποία ο χορός και ο ιδρώτας δε σταματάνε νωρίτερα από το μεσημέρι της επόμενης μέρας. Η Ίμπιζα όμως, δεν είναι εκεί μόνο για τους ravers.

Έχει πολλά μέρη με φυσική ομορφιά -είναι άλλωστε μια από τις Βαλεαρίδες Νήσους- υπέροχες παραλίες και ήσυχα μαγαζάκια, όπως το Café del Mar, για τους τουρίστες που ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ, τους είναι αρκετό.

1. Λας Βέγκας, Νεβάδα

Η πόλη που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας είναι και η αναμενόμενη πόλη του Λας Βέγκας και θα αργήσει πολύ να χάσει την πρωτιά. Προσφέροντας το περιβάλλον, στη μέση της ερήμου, για την πραγματοποίηση και των επτά θανάσιμων αμαρτιών, είναι δικαίως ο προορισμός για όλα τα bachelor party και το μέρος, που εγγυάται διασκέδαση για κάθε άνθρωπο.

Δοκιμάστε όλα τα στριπτιζάδικα και όλα τα καζίνο και καταλήξτε σε όλα τα nightclubs. Ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν ακούγεται εφικτό, αλλά στο Βέγκας όλα είναι δυνατά!