Βιολέτα Ίκαρη, τι κάνεις το βράδυ του Σαββάτου;

bioleta-ikari Yiannis Margetousakis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η νεαρή τραγουδίστρια θα βρίσκεται από τις 2 Νοεμβρίου και για 10 Σάββατα μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή του ANODOS Live Stage.

Νέα και πολλά υποσχόμενη φωνή με αρκετές συνεργασίες ήδη στο ενεργητικό της και με την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου» να έχει ήδη κυκλοφορήσει, η Βιολέτα Ίκαρη θα βρίσκεται από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη σκηνή του ANODOS Live Stage. 

Η νεαρή ερμηνεύτρια συστήνεται στο click@life. 

Yiannis Margetousakis
Γεννήθηκα στην Ικαρία και έζησα εκεί μέχρι τα δεκαοκτώ μου χρόνια. Σήμερα ζω μόνιμα στην Αθήνα αλλά επισκέπτομαι πολύ συχνά το νησί μου.

Δεν έχω κάνει ιδιαίτερες σπουδές στη μουσική, αν εξαιρέσουμε το πτυχίο που πήρα πέρυσι στη βυζαντινή μουσική, μένουν κάποια ιδιαίτερα μαθήματα φωνητικής που έκανα για μία πενταετία, λίγο πιάνο, λίγη κιθάρα και λίγη θεωρία.

Από μικρή έλεγα ότι όταν μεγαλώσω θα γίνω τραγουδίστρια. Μάλιστα όταν μαζευόταν κόσμος στο σπίτι, πολλές φορές άρπαζα την ευκαιρία, καθόμουν στη μέση της παρέας και τραγούδαγα. Μεγαλώνοντας ασχολήθηκα με πολλά άλλα πράγματα για να επιβιώσω και το τραγούδι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν απλά το χόμπι μου.

Η πρώτη φορά που εργάστηκα στο τραγούδι ήταν στα δεκαέξι μου χρόνια, σε ένα ταβερνάκι της Ικαρίας. Το είχε ο Γιάννης Ρούσος, που είναι ίσως ο δημοφιλέστερος βιολιστής του νησιού. Η ταβέρνα λεγόταν «Το Ρουσάκι». Ο  Ρούσος δεν έβρισκε τραγουδίστρια στο νησί κι έτσι με πρότεινε στη δουλειά ένας παιδικός μου φίλος, που θυμόνταν ότι στις σχολικές μας γιορτές μου άρεσε να τραγουδάω. Ο φίλος που με πρότεινε και ήταν ξεκάθαρα η αιτία για να με κλέψει το τραγούδι και είναι ο Μάριος Σακούτης, πλέον πολύ γνωστός και αγαπημένος τραγουδιστής του τόπου μου και φίλος από πάντα.

Οι Θεοδωράκης,Τσιτσάνης, Βαμβακάρης, Κουγιουμτζής, Καλδάρας, Λoϊζος, Χατζιδάκις, Σαββόπουλος και Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι κάποιοι από τους δημιουργούς που μέσα από το έργο τους με διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να με δονούν. Σε ένα ποσοστό με επηρέασαν, σε ένα ποσοστό μου ταίριαξαν και τους μελέτησα πολύ.

Με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου ετοιμάζουμε μία παράσταση με τίτλο «Βράδυ Σαββάτου» και ένα πρόγραμμα που θα έχει κυρίως αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη, από όλη τη διαδρομή του μέχρι και τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο του με τίτλο «Μπλέξαμε», τραγούδια από το δίσκο μου «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου» αλλά και διασκευές- εκπλήξεις με ροκ, λαϊκούς και παραδοσιακούς ήχους. 

Yiannis Margetousakis
Το πιο κρυφό όνειρο που είχα ποτέ, ήταν αυτή η συνεργασία με το Βασίλη και όπως καταλαβαίνετε η χαρά μου δεν κρύβεται, γιατί έχει ήδη ξεκινήσει να πραγματώνεται με τον καλύτερο τρόπο. Ο Βασίλης με την απλοχεριά του με βοηθάει σε ό, τι έχει να κάνει με την παράσταση και όσο τον γνωρίζω, στην εικόνα του προστίθεται αστερόσκονη.

Είμαι πολύπλευρη και θα δυσκολευόμουν πολύ αν θα έπρεπε να περιοριστώ σε ένα είδος μουσικής. Στον πρώτο μου δίσκο συναντάς πολλούς διαφορετικούς ήχους και ήθελα να είναι πολυσυλλεκτικός για να συστηθώ στον κόσμο με όλες μου τις πλευρές ή τουλάχιστον με τις περισσότερες.

Επόμενα σχέδια; Μόλις κυκλοφόρησε  το video clip του τραγουδιού «Απέραντη ερημιά» με τη συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σε στίχους της Σμαρούς Παπαδοπούλου και σε μουσική που έγραψα παρέα με το Βαγγέλη Καραπέτρο, σε σκηνοθεσία του Άρη Λυχναρά και του Χρήστου Τόλη και έχω αφιερωθεί στις ετοιμασίες της παράστασης «Βράδυ Σαββάτου» με τον Βασίλη μας. Από Γενάρη θα κάνω κάποια προσωπικά live κυρίως σε επαρχιακούς τόπους.

Πιάνο / keyboards: Αντρέας Αποστόλου Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου Βιολί / τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη Ηλεκτική Κιθάρα: Γιάννης Αυγέρης Ακουστική κιθάρα / Μπάσο / τραγούδι: Απόστολος Μόσιος Μπουζούκι: Χρήστος Σκόνδρας Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος  Μπίτος, Λυσιέν Κλίμης Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας Ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης Γραφιστική επιμέλεια:  Μάνος Σαλούστρος

Info
ANODOS live stage – Πειραιώς 183, Αθήνα. Κάθε Σάββατο από 2 Νοεμβρίου και για 10 μόνο παραστάσεις. Ώρα έναρξης 23:00. Τηλ κρατήσεων 210 34 68 100. Ηλεκτρονικές κρατήσεις.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΑΡΑΖΗ