Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση στον Χολαργό

grigoris-mpithikotsis1
ΤΡΙΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 20.00.

Ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή, συνθέτη και τραγουδοποιού, Γρηγόρη  Μπιθικώτση, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια απουσία από κοντά μας, μέσα από τα μάτια και τη φωνή του συνονόματου γιου του, φυσικού  διάδοχου αλλά και συνεχιστή του στα καλλιτεχνικά μουσικά δρώμενα, Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση.

Ο «ΣΕΡ» του ελληνικού τραγουδιού, όπως χαρακτηριστικά τον ονόμασαν, σφράγισε με τη φωνή του αλλά και με τις προσωπικές του συνθέσεις το ελληνικό τραγούδι και γαλούχησε τρεις και πλέον γενιές Ελλήνων. Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας, τραγούδια κορυφαίων συνθετών που θα αντηχούν στα αυτιά μας όσο υπάρχει Ελλάδα.

Από τον Τσιτσάνη, τον Βαμβακάρη, τον Χιώτη, τον Ζαμπέτα και τον Άκη Πάνου αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες που ο ίδιος συνέθεσε, έως τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Μάνο Χατζιδάκι και βέβαια τα σπουδαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Η μεγαλοσύνη του και η δοξασμένη πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο συνυπήρξαν με τη σεμνότητα, την πραότητα, την καλοσύνη και την υπερηφάνεια. Η ψυχή και η φωνή του, η Φωνή της Ελλάδας, αντιπροσώπευσε το αυθεντικό, καλλιτεχνικό, κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πολύπαθης χώρας μας.

Ο νεότερος Γρηγόρης είχε την τύχη να μαθητεύσει πλάι στο σπουδαίο καλλιτέχνη και πατέρα του αλλά και να εμφανιστεί δίπλα  του στο ξεκίνημά του σε μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

Info
Η Ελλάδα του Γρηγόρη
Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Δημαρχείο Χολαργού - Παπάγου, Λεωφόρος Περικλέους 55, Άνω Χολαργός
Είσοδος ελεύθερη 
Ώρα έναρξης: 20.00