Παραλιακή: 8 στάσεις που πρέπει να κάνετε

paraliaki-8-staseis-pou-prepei-na-kanete-staseis-pou-prepei-na-kanete

ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Το καλοκαίρι, η διασκέδαση μετατοπίζεται στα νησιά και τα beach bars, ενώ στην Αθήνα αναμφισβήτητα, η παραλιακή δίνει παλμό στη νυχτερινή ζωή. Το click@Life κατέβηκε στα νότια και σας προτείνει τα 8 καλύτερα clubs της παραλιακής.

Αν για να διασκεδάσετε προτιμάτε αντί για το μαγιό σας να φορέσετε τα καλά σας, ετοιμαστείτε και κατευθυνθείτε νότια. Εκεί που η αστική αύρα συναντά την καλοκαιρινή διάθεση, η παραλιακή ξεπροβάλλει ως το απόλυτο hotspot για clubbing στην Αττική.

Ακρωτήρι

Το Ακρωτήρι είναι το καμάρι της παραλιακής. Mε 12 χιλιάδες μπουκάλια να κοσμούν τους τοίχους του, σας υποδέχεται και φέτος με τους house και nu disco ρυθμούς του να σας προκαλούν για ατέλειωτο χορό δίπλα στη θάλασσα. Το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό και προτείνει μεσογειακές γεύσεις από τις 9 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ. Είναι σαφές πως αν δεν έχεις επισκεφθεί το Ακρωτήρι δεν ξέρεις τίποτα από τη ζωή της παραλιακής. Πληροφορίες: Βασιλέως Γεωργίου Β5, παραλία Αγίου Κοσμά, 210 9859147, www.akrotirilounge.gr .

W on the Beach

Φέτος το W μετακομίζει στον Αστέρα Γλυφάδας στη θέση του Balux και… αλλάζει! Θα το βρείτε λοιπόν με ανοιχτό χώρο δίπλα στην παραλία, με την πίστα για χορό δίχως αύριο να βρίσκεται δίπλα στην πισίνα. Τα SHOW ME LOVE parties τις Πέμπτες είναι must για το φετινό καλοκαίρι και όσοι είστε θαμώνες του χειμερινού W στο Γκάζι ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε. Όσοι δεν ξέρετε, θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Πληροφορίες: Λ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, 697 270 0712, www.facebook.com/WSummerClub2012 .

Dream City

Και το Dream City κατηφόρισε νότια για το καλοκαίρι και ήδη έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Πήρε το χώρο του πρώην Mansion στη Γλυφάδα και αφού τον ανακαίνισε με το ταβάνι να υψώνεται κατά δύο μέτρα και με την προσθήκη νέων υπερσύγχρονων τεχνολογιών, φιλοξενεί κάποια από τα καλύτερα πάρτι του φετινού καλοκαιριού. Το Showtime κάθε Πέμπτη είναι το απόλυτο R&B, ενώ κάθε Παρασκευή ξεχωρίζουν οι Wild Nights του MTV. Το καλοκαιρινό Dream City δικαιώνει το όνομά του. Πληροφορίες: Διαδόχου Παύλου 20, Γλυφάδα, 210 3477330, www.facebook.com/DreamCityAthens .

Akanthus

Το Akanthus συνεχίζει για δωδέκατη συνεχή χρονιά στην παραλία του Αστέρα Γλυφάδας και είναι το ιδανικό μέρος για διασκέδαση αν προτιμάτε πιο χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς να σημαίνει ότι δε διοργανώνονται μεγάλα πάρτι. Η Θωμαή Απέργη ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εμφανίσεις της, αλλά παραμένουν στο πρόγραμμα τα Thriller Nights Party κάθε Πέμπτη που φέρνουν κάτι από τα παλιά. Το εστιατόριο προσφέρει για μια ακόμη χρονιά ένα πολύ προσεγμένο μενού με την τιμή να ανέρχεται περίπου στα 30€ το άτομο. Πληροφορίες: Λ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, 210 9680800, www.akanthus.gr .

Σιδεράδικο Summer

Το πόσο η διασκέδαση έχει πλέον μεταφερθεί στα νότια φαίνεται από το ότι το Σιδεράδικο μετά από 17 χρόνια λειτουργίας αποφάσισε να αφήσει για λίγο το Παγκράτι και να μετακομίσει και αυτό στην παραλιακή. Και το όνομα αυτού Σιδεράδικο Summer και όσοι αγαπούν τα ελληνικά έχουν βρει ήδη το νέο τους αγαπημένο καλοκαιρινό στέκι. Κάθε Τετάρτη διοργανώνονται τα πάρτι του ΛΑΜΨΗ 92,3. Στο Σιδεράδικο δεν υπάρχουν εκπτώσεις στη διασκέδαση και αυτό έρχεται να μας αποδείξει και το καλοκαίρι. Πληροφορίες: Λ. Ποσειδώνος, Καρτ Αγίου Κοσμά, 6945 292 180, www.sideradiko.gr .

Island

Το Island είναι από τις σταθερές αξίες της καλοκαιρινής νυχτερινής Αθήνας. Βρίσκεται στο χώρο από το 1994 και έχει πλέον αποκτήσει το δικό του κοινό που το έχει συσχετίσει με την εξόρμηση στα νότια. Από το εστιατόριο με τις πρωτοποριακές μεσογειακές γεύσεις (και φέτος και με tapas bar) μέχρι το χώρο του club και σε συνδυασμό με τον ονειρικό χώρο δίπλα στη θάλασσα, κάνει το Island ιδανικό προορισμό για μια ακόμη χρονιά. Πληροφορίες: Λ. Ποσειδώνος, Βάρκιζα, 210 9653563, www.islandclubrestaurant.gr/gr/ .

Derti Street Bar

Τα ελληνάδικα πραγματοποιούν φέτος την επέλασή τους στην παραλιακή, αφού εκτός από το Σιδεράδικο την εμφάνισή του κάνει και το Derti Street Bar, με την υποστήριξη των ραδιοφωνικών σταθμών Derti και Sfera. Το μαγαζί παίζει αποκλειστικά λαϊκή ελληνική μουσική και φιλοξενεί πολλές live εμφανίσεις. Να σημειωθεί εδώ ότι δεν υπάρχει είσοδος και το ποτό κοστίζει 8€. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν σας αρέσουν τα ελληνικά, θα ξεφαντώσετε για τα καλά αυτό το καλοκαίρι. Πληροφορίες: Λ. Ποσειδώνος, Γλυφάδα, 210 8941181, www.facebook.com/DertiStreetbar .

Fuego

Mainstream, dance, R&B, ελληνικά… Ωραία όλα αυτά, αλλά τι γίνεται για όσους θέλουν κάτι πιο latin; Για όλους αυτούς υπάρχει το Fuego, η εναλλακτική πρόταση της παραλιακής στον ίδιο χώρο που στεγάζεται και το Σιδεράδικο. Είναι το πρώτο latin club στην Ελλάδα από το μακρινό 1998, οπότε ντυθείτε αναλόγως και ετοιμαστείτε για κλασικό latin ξεφάντωμα μέχρι το πρωί. Πληροφορίες: Λ. Ποσειδώνος, Καρτ Αγίου Κοσμά, 693 720 5959, www.facebook.com/pages/Fuego-Latin-Club/338823716210718 .

Γιάννης Μόσχος